Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

O δήμος Αλεξάνδρειας ευχαριστεί τους καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για τις υπηρεσίες τους


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας εκφράζουν τις .....
θερμές ευχαριστίες τους στους  εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσέφεραν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια του προγράμματος του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο μέγιστο βαθμό και με άριστο τρόπο.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Γυμνασιάρχη και τον υποδιευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας για την παραχώρηση των αιθουσών, όπου διεξήχθησαν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, καθώς και για την άριστη συνεργασία τους.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο ξεκίνησε πιλοτικά την λειτουργία του στην Δημοτική ενότητα του Δήμου Αλεξάνδρειας τον Ιανουάριο του 2016. Τα μαθήματα διεξήχθησαν σε αίθουσες του 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας από έμπειρους και ευαισθητοποιημένους εθελοντές καθηγητές.

Τα φροντιστηριακά μαθήματα που παρακολούθησαν οι μαθητές ήταν Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Μαθηματικά, Φυσική Χημεία. Τα μαθήματα έγιναν από 9 εθελοντές καθηγητές οι οποίοι προσέφεραν  τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς μέχρι το τέλος του σχολικού έτους..

Οι μαθητές που τα παρακολούθησαν ανέρχονται στους 30. Η συμμετοχή των μαθητών παρόλο που τα μαθήματα ξεκίνησαν αργά ήταν ικανοποιητική. Οι μαθητές  που συμμετείχαν ήταν  συνεπείς στις παρουσίες, στις υποχρεώσεις τους και γενικά αποδέχτηκαν τους κανόνες λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου δηλώνοντας ευχαριστημένοι τόσο αυτοί όσο και οι γονείς τους από τις υπηρεσίες που τους παρείχε το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Οι εγγραφές των μαθητών έγιναν από Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας λαμβάνοντας υπόψη κάποια βασικά οικονομικά στοιχεία και κοινωνικά κριτήρια των οικογενειών των μαθητών και τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια και διακριτικότητα. Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση, την λειτουργία και τον συντονισμό του  Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για την στήριξη της οικογένειας και της παιδείας  και λόγω των μεγάλων κοινωνικών αναγκών που υπάρχουν στο Δήμο μας, προτίθεται να  συνεχίσει την λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και την νέα σχολική  χρονιά  όχι μόνο στην πόλη της Αλεξάνδρειας  άλλα και σ΄ άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας .

Τέλος ευχαριστούμε  θερμά για άλλη μια φορά τους εθελοντές καθηγητές για την πολύτιμη  προσφορά τους  και συγκεκριμένα τους:
  • Δημητριάδη Δημήτριο
  • Μαργαριτίδη Μιχαήλ
  • Μπάτσιος Κυριάκος
  • Κουκουρίκου Γεωργία
  • Σαμαρά Αντωνία 
  • Σαμαρά Ευανθία
  • Βισοκάλη Θωμαή
  • Τάτση Αικατερίνη 
  • Στυλίδου Καλλιόπη
Ευχόμαστε και ευελπιστούμε το αλληλέγγυο έργο των παραπάνω εκπαιδευτικών να γίνει παράδειγμα μίμησης  και από άλλους  συμπολίτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: