Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ- Να σταματήσει το πάρτι των ΜΚ Συλλόγων της πόλης εις βάρος του δημοτικού ταμείου- Είναι ζήτημα ισονομίας, νομιμότητας και δημοκρατίας

Αρχίζει και γίνεται πολύ ενοχλητικό το καθεστώς με τους πάσης φύσεως αθλητικούς και άλλους συλλόγους που έχουν μετατραπεί σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις (εγώ τις λέω Μη Κερδοσκοπικοί Αθλητικοί Σύλλογοι, τζιράρονται πολλά λεφτά και αφορολόγητα και επιπλέον χρησιμοποιούν χωρίς "φράγκο" για ενοίκιο τους δημοτικούς χώρους τους οποίους συντηρεί και επιδιορθώνει ο δήμος ξοδεύοντας λεφτά από το.... δημοτικό ταμείο.

Η υποκριτική στάση όλων των παρατάξεων του δήμου Αλεξάνδρειας διαχρονικά έναντι τέτοιων φαινομένων είναι παριμοιώδης. Άπαντες γνωρίζουν ότι υπάρχουν σύλλογοι ΙΧ, ιδιωτικής χρήσης δηλαδή, που στήθηκαν τύποις ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και λειτουργούν κανονικά ως επιχειρήσεις. Χρησιμοποιούνται δημοτικά γήπεδα είτε στα χωριά είτε στην Αλεξάνδρεια. Χρησιμοποιούνται τα κλειστά γυμναστήρια που βρίσκονται τόσο στα δυο γυμνάσια όσο και στο γήπεδο της πόλης. 
Εκατοντάδες παιδιά όλων των ηλικιών που αθλούνται πληρώνουν το μηνιαίο αντίτιμο στο σωματείο και αυτό με την σειρά του δίνει μεροκάματο στους προπονητές και όσα μένουν αποτελούν κέρδος για τον ιδιοκτήτη- ιδρυτή που ορισμένες φορές είναι ...αφανής.

Το προκλητικό αυτό φαινόμενο πρέπει να σταματήσει. Εκτός του ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών της Αλεξάνδρειας καλείται το δημοτικό ταμείο να πληρώνει πετρέλαιο για την θέρμανση, για την τοποθέτηση ηλιακών για ζεστό νερό, για συντήρηση, για υαλοπίνακες κλπ κλπ και αυτοί να μη συνεισφέρουν ούτε κατ΄ ελάχιστο.
Βέβαια, είναι άλλης τάξης ζήτημα το γεγονός ότι όλος αυτός ο τζίρος είναι αφορολόγητος και δεν είδα κανέναν θιασώτης της οικονομίας της αγοράς και κήρυκα της νομιμότητας να κριτικάρει το φαινόμενο αυτό.

Η δημοτική αρχή για λόγους δικαιοσύνης και νομιμότητας πρέπει να διορθώσει την κατάσταση αδιαφορώντας αν θα πλήξει συμφέροντα ορισμένων που ενδεχομένως την έχουν ψηφίσει κι όλας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πάρτι εις βάρος των πολλών από ορισμένους επιτήδειους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πονάει, αλλά γράφεις αλήθειες. Αυτό με τους συλλόγους πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Εκτός εαν τα συμφέροντα είναι τόσο πολλά για κάποιους !