Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Στα Τρίκαλα το έβαψαν στο Πλατύ κανείς δεν φιλοτιμήθηκε- Τζάμπα η έκκληση της Παντοπούλου

Παντοπούλου Μάρθα
Τις επόμενες μέρες αναμένεται να επισκεφτεί την περιοχή της δημοτικής ενότητας Πλατέος ένα στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας για να διαπιστώσει δια ζώσης την κατάσταση που επικρατεί στα τρία γυμνάσια και να καταλήξει στην τελική πρόταση. Είναι φυσικό και αναμενόμενο να συνοδεύεται από τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης κ. Ανανιάδη και την διευθύντρια εκπαίδευσης του νομού κ. Μαυρίδου. Προφανώς θα συνοδεύεται και από κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες τεχνοκράτες. Δε γνωρίζω αν θα.....
συνοδεύεται από μέλος της διοίκησης του δήμου ή από τον ίδιο τον δήμαρχο ή από τους συλλόγους γονέων ή διδασκόντων των τριών γυμνασίων.

Ο σύμβουλος λοιπόν του υπουργού Παιδείας θα επισκεφτεί τα τρία γυμνάσια για να τα δει από κοντά. Σκεπτόμενοι λοιπόν ως καλοί νυκοκυραίοι οι άνθρωποι των Τρικάλων πήγαν και πήραν μπογιές από το δημαρχείο και με εθελοντισμό έβαψαν όλο το σχολείο, εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να κάνουν καλή εντύπωση στον σύμβουλο του υπουργού με την πρώτη ματιά!!!
Το έμαθε η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Πλατέος και το είπε χτες το βράδυ στους συμπολίτες της που μαζεύτηκαν στην αίθουσα του θεάτρου στο Πλατύ  για να συζητήσουν το ζήτημα. Τους πρότεινε ότι πρέπει, ίσως, να κάνουν το ίδιο. Να βάψουν κι αυτοί το σχολείο τους. Ουδείς βέβαια ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή της. Πιθανόν κάποιοι να την πέρασαν και για γραφική.

Κι όμως, αυτά συμβαίνουν την σήμερον ημέραν στην εποχή των μνημονίων. Οι κάτοικοι των χωριών σκαρφίζονται τεχνάσματα και κόλπα περασμένων δεκαετιών που μετέρχονταν οι λαϊκοί άνθρωποι είτε για ξεπουλήσουν το γάιδαρό τους είτε για να παντρέψουν καμιά μεγαλοκοπέλα.
Ζούμε εποχές αστείες και τραγικές συνάμα…   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Γυμνάσιο Λύκειο Πλατέος είναι φιλοτεχνημένο και εξωτερικά και εσωτερικά με ζωγραφιές των μαθητών (γράφιτι) για τα οποία έχουν βραβευθεί σε πανελλαδικό διαγωνισμό οι μαθητές και το βραβείο κοσμεί το διάδρομο του ισογείου. Αν επισκεπτόταν το σχολείο πιο συχνά και αντιμετωπιζόταν επι ίσοις όροις θα το γνώριζε γιατί αντιπροσωπεία μαθητών και η εκπαιδευτικός πήγαν στην Αθήνα για να παραλάβουν το βραβείο πράγμα που δόθηκε στη δημοσιότητα με δελτίο τύπου των σχολείων.