Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Υπ΄ ατμόν το πανηγύρι του Γιδά γιατί οι παπάδες έχουν αιτήματα από το δήμο- Αδειάζουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου!!!

Στις 9 μμ της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε και μετά από μία ώρα οι παπάδες, αυτοί οι άγιοι άνθρωποι, έβγαλαν ανακοίνωση και «άδειασαν» το δημοτικό συμβούλιο αφήνοντας «ανοιχτό» το θέμα.

Τον 15αύγουστο ως γνωστόν γίνεται το πανηγύρι της Αλεξάνδρειας και χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ο αύλειος χώρος της εκκλησίας. Ένας χώρος που τα τελευταία χρόνια έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης της εκκλησίας ώστε να προσπορίζεται έσοδα. Ποιος έχει ξεχάσει ένα πανηγύρι που είχε γίνει στον χώρο και οι.....
επίτροποι πούλαγαν σουβλάκια;

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας είχε απευθύνει επιστολή στο εκκλησιαστικό συμβούλιο εδώ και ένα μήνα με αντικείμενο την παραχώρηση του χώρου. Αντί οι επίτροποι να αντιδράσουν άμεσα και με συνοπτικές διαδικασίες να πουν «ναι» χρονοτρίβησαν χαρακτηριστικά. Δεν απάντησαν διότι προφανώς ανέμεναν ανταλλάγματα. Προφανώς είχαν αιτήματα που δεν είχαν υλοποιηθεί και βρήκαν ως μέσο πίεσης την παραχώρηση του χώρου αφού χωρίς αυτόν δεν γίνεται πανηγύρι. Είναι χαρακτηριστικό βέβαια ότι επί δημαρχίας Γκιόνογλου το πανηγύρι είχε μεταφερθεί στον χώρο της ΥΕΒ διότι οι παπάδες είχαν εγείρει απαιτήσεις. Είχαν βέβαια λησμονήσει τις εξυπηρετήσεις του δήμου προς την εκκλησία….
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο λοιπόν έβγαλε ανακοίνωση σχεδόν τα μεσάνυχτα για να πει ότι καθυστέρησε να απαντήσει και ότι θα το κάνει την επαύριο της συνεδρίασης του συμβουλίου και ότι άμα χρειαστεί θα δημοσιοποιήσει την επιστολή. Δεν συμφωνεί με την ενέργεια του δημοτικού συμβουλίου και λέει ότι αυτό βιάστηκε να αποφασίσει αφού εκκρεμούν σημαντικά προβλήματα για να λυθούν. Είναι προφανές ότι τα προβλήματα αυτά είναι αιτήματα των παπάδων και ο δήμος αδυνατεί να τα λύσει με τρόπο που να είναι σύμφωνος με τα προβλεπόμενα.

Το συμπέρασμα από αυτή την συμπεριφορά είναι απλό και γνωστό. Η δημοτική διοίκηση θα πρέπει να προχωρήσει σε ρήξη με τους παπάδες της Αλεξάνδρειας και άμα χρειαστεί και με την μητρόπολη διότι μόνο μπροστά τους θα τους βρίσκει. Όλο απαιτήσεις θα έχουν και δεν θα πουν ποτέ ότι είναι ευχαριστημένοι. Άμα η δημοτική διοίκηση νομίζει, θεωρεί ότι θα υποστεί πολιτικό κόστος με την σύγκρουση εκτιμώ ότι κάνει λάθος. Όποιος συγκρουστεί με τους παπάδες θα κερδίσει την συμπάθεια του κόσμου διότι το εν λόγω σύστημα έχει παγιωθεί στον συλλογικό υποσυνείδητο ως μέρος του προβλήματος.

Πληροφορήθηκα ότι το εκκλησιαστικό συμβούλιο συναντήθηκε με τον δήμαρχο. Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν το ξέρω αλλά εκτιμώ, είμαι βέβαιος δηλαδή ότι άμα παραχωρηθεί ο χώρος τα αιτήματα βρήκαν ανταπόκριση σε επίπεδο προφορικής δέσμευσης τουλάχιστον. Άμα δεν παραχωρηθεί ο χώρος σημαίνει ότι τα αιτήματα δεν έγιναν αποδεκτά.
Ίδομεν

Δεν υπάρχουν σχόλια: