Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Απέκλεισαν τον δρόμο οι πρόσφυγες στο 722- Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες καύσωνα - Λύσεις υπάρχουν

-KAI ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ

Περί τους 50-60 πρόσφυγες του 722 βγήκαν από το κέντρο φιλοξενίας και παρέμειναν στο οδόστρωμα αποκλείοντας για μισή περίπου ώρα την ....
κυκλοφορία της ΠΕΟ Θεσσαλονίκης Βέροιας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης στις σκηνές όπου αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες.


Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία όπου μετά από συζήτηση που είχε με τους επικεφαλής των διαμαρτυρομένων προσφύγων τους έπεισε να άρουν τον αποκλεισμό και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
Να σημειωθεί ότι στο χώρο εθεάθηκαν διάφορα άτομα φασιστικής προέλευσης  που όμως περιορίστηκαν να σχολιάζουν και να ξερνάνε τα γνωστά ξενοφοβικά τσιτάτα τους και ορισμένοι αστυνομικοί να κάνουν χειραψίες με ορισμένους από αυτούς.
Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλει να κάνει κάτι που δεν της απαγορεύεται από τα μνημόνια και την τρόικα είναι να προχωρήσει τάχιστα στην εκκαθάριση της αστυνομίας από τους φασιστικούς θύλακες και να εφαρμόσει τον αντιρατσιστικό νόμο εις βάρος όλων αυτών των υπανθρώπων που έχουν ακόμα το θράσος να μιλάνε.

Επί της ουσίας, το θέμα είναι υπαρκτό και πρέπει να βρεθεί λύση. Οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές και η διαμονή εντός του 722 είναι αβίωτη. Είναι προφανές ότι πρέπει να βρεθεί λύση οριστική. Είτε να διαμορφωθεί τάχιστα ένας χώρος εντός του 722 με κλιματισμό είτε τα εκατομμύρια ευρώ που πήραν οι ΜΚΟ να διοχετευθούν σε ενοίκια σε σπίτια εντός της Αλεξάνδρειας ώστε να ζήσουν οι πρόσφυγες κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.
Λύσεις υπάρχουν και δεν μπορεί να έχουμε την λογική του Κούλουγλου που προ είκοσι περίπου ημερών είπε ότι στην Αφρική η καθημερινότητα είναι αυτή και ότι δεν πρέπει να μας προξενεί και μεγάλη εντύπωση....

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Χάρη μην δαιμονοποιείς τα πράγματα. Επειδή έτυχε να είμαι παρών στην όλη φάση (σαν οδηγός Ι.Χ.) , αυτοί που χαρακτηρίζεις ως (Να σημειωθεί ότι στο χώρο εθεάθηκαν διάφορα άτομα φασιστικής προέλευσης ) ήταν απλοί οδηγοί που αντέδρασαν φωνάζοντας τους αστυνόμους να ανοίξουν τον δρόμο. Με την αστυνομία τα έβαλαν. Χειραψία δεν σημαίνει επειδή το έκανε κάποιος αστυνόμος με κάποιον γνωστό του ότι είναι φασίστας (λέω, δεν το είδα).
Μην δίνεις τροφή στο τέρας. Διότι (άθελα σου πιστεύω) το τέρας το θρέφεις.
Και δεν νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός σου. Μην βάζεις διχασμό στην μικρή μας κοινωνία. Διότι εαν οι τωρινοί κατοικοι του 722 τα βάλουν με τους απλούς πολίτες της πόλης μας , θα τους χαρακτηρίσω τουλάχιστον αχάριστους. Μια κοινωνία που τους δέχτηκε πιο καλά και από ότι έπρεπε και σε αυτό δεν νομίζω να έχω άδικο και λογικά θα συμφωνείς.

Ανώνυμος είπε...

Πιο καλά και από ότι έπρεπε.....