Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Δεν απειλείται ο Σύριζα με μεγάλα και παχιά λόγια - Αφήστε την επαναστατική γυμναστική και προσγειωθείτε στην πραγματικότητα

του Χάρη Μόχλα
Νομίζουν ορισμένοι ότι επαναφέροντας τα όσα είχε πει ο Τσίπρας ή διάφορα στελέχη ή ο ίδιος ο Σύριζα για τις ιδιωτικοποιήσεις, το μνημόνιο, τη Μέρκελ, την ΕΕ κλπ κλπ θα διαπιστώσουν οι πολίτες ότι άλλα έλεγε και άλλα κάνει και ότι πλέον θα στηρίζει Σύριζα με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε σε εκλογές ώστε να επανακάμψουν ΝΔ- Πασόκ και άλλες μνημονιακές δυνάμεις.

Είναι φανερό στους έχοντες στοιχειώδη λογική ότι αυτό το σενάριο δεν παίζει καθόλου. Ο λαός είναι «εκπαιδευμένος», εθισμένος σε τέτοιες μεταβολές και το αποδέχεται ως κάτι το φυσιολογικό. Ποια κυβέρνηση ήταν αυτή που όσα έλεγε προεκλογικά τα έκανε πράξη μετεκλογικά; Καμιά, αυτό είναι εντυπωμένο στο υποσυνείδητο ενός εκάστου και συνεπώς ο Σύριζα δεν κινδυνεύει από αυτό.

Λένε ορισμένοι ότι η υπογραφή του μνημονίου θα....
κοστίσει στον Σύριζα. Είναι λάθος άποψη και αυτό φαίνεται γύρω μας, φαίνεται παντού, φαίνεται στις μετρήσεις. Ο πολίτης ουδόλως ενδιαφέρεται για τις απολύσεις στο δημόσιο για παράδειγμα γιατί τις θεωρεί ως επιβεβλημένες διότι πιστεύει απόλυτα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τεμπέληδες. Πιστεύει ότι πρέπει να πωληθεί κρατική περιουσία. Πιστεύει ότι πρέπει να πληρώσει φόρους ο υδραυλικός και ο μικροεπαγγελματίας της γειτονιάς γιατί ξέρει ότι χρόνια τώρα φοροδιαφεύγει. Ξέρει πολλά είτε γιατί τα έχει ζήσει είτε γιατί τα έχει μάθει από φίλους, από την τηλεόραση κλπ

Συνεπώς, κατά την άποψή μου ο Σύριζα δεν κινδυνεύει από όλα όσα ψηφίζει και υλοποιεί διότι ο κόσμος πλέον έχει αποδεχτεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική και συνεπώς, δεν μπορούσε ο Σύριζα να κάνει κάτι άλλο. Ο Τσίπρας το γνωρίζει αυτό και γι αυτό δίνει μεγάλο βάρος στο επικοινωνιακό κομμάτι που αφορά σε θέματα όπως η αδειοδότηση των καναλιών, μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, δεσμεύσεις λογαριασμών κλπ ώστε να πάρει μια ικανοποίηση ο κόσμος που ζορίζεται ότι «αποδίδεται δικαιοσύνη».

Θα αναρωτηθεί κανείς «μα καλά, δεν έχει τρωτό σημείο ο Σύριζα;». Ναι, έχει και κατά την άποψή μου είναι η ατομική ιδιοκτησία. Και πιο συγκεκριμένα το σπίτι του έλληνα μικροαστού είναι ιερό, φετίχ. Σε περίπτωση που απειληθούν τα σπίτια τότε ο Τσίπρας και ο Σύριζα θα αποτελέσουν πολύ σύντομα παρελθόν.
Τόσο απλό είναι και άμα θέλετε πάμε στοίχημα από τώρα. Για το λόγο αυτό λοιπόν όσοι θέλουν πραγματικά να πετύχουν αποτέλεσμα ας λειτουργήσουν με βάση την υπάρχουσα κατάσταση και όχι να ονειρεύονται "επαναστάσεις" που δε γίνονται ποτέ, "προχωρήματα" του κινήματος που όλο προχωράει κι όλο στάσιμο παραμένει κλπ κλπ
Με επαναστατική γυμναστική και λόγια παχιά στο φ/β και με σεντονιάδες στα κομματικά έντυπα δε βγαίνει τίποτα, απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: