Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Βήμα εξόδου και βήμα σύγκλισης της Όλγας με τον Γκυρίνη; Ίδομεν


Όλγα Μοσχοπούλου
Παναγιώτης Γκυρίνης
Προσωπικά θεωρώ δεδομένη την πολιτική διάσπαση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Αλεξάνδρειας. Αφορμή παίρνω για ακόμα μια φορά από το γεγονός ότι η δημοτική σύμβουλος Όλγα Μοσχοπούλου που ως γνωστόν μετέχει στο Συντονιστικό Όργανο του δήμου Αλεξάνδρειας για τους πρόσφυγες μετείχε ενεργά τόσο στην επίσκεψη του Κούλογλου στο 722 όσο και στο πάνελ στην εκδήλωση που.....
ακολούθησε. Ωστόσο, ουδείς εκ της παρατάξεώς της έδωσε το «παρών» ως είθισται ως ένδειξη συμπαράστασης σε προσωπικό επίπεδο.

Άπαντες οι σύμβουλοι της παράταξης για ακόμα μια φορά επέλεξαν να απέχουν δίνοντας σήμα ότι διαφωνούν με την συμμετοχή της κ. Μοσχοπούλου στο όργανο αυτό. Είναι προφανές ότι επηρεάζονται από τον άτυπο «αρχηγό» της παράταξης Βενιόπουλο που τρέφει ελπίδες ακόμα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Προ μηνός περίπου η συγκεκριμένη παράταξη είχε «αδειάσει» την κ. Μοσχοπούλου όταν αυτή απουσίαζε από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και δια του Βενιόπουλου άλλαξαν στάση, έκαναν στροφή 180 μοιρών από την θέση που είχαν εκφράσει μόλις πριν από μια βδομάδα και με την οποία είχαν συνταχτεί με την διοίκηση για την στάση της έναντι των προσφύγων και ως γνωστόν η συνεδρίαση εκείνη είχε οδηγήσει στην ομόφωνη αποδοχή για την ανάδειξη μιας διαπαραταξιακής συντονιστικής επιτροπής για τους πρόσφυγες.

Προσωπικά δεν διαπίστωσα κάποια αντίδραση της Μοσχοπούλου ούτε και καμιά στεναχώρια που συμμετείχε στην χτεσινή εκδήλωση. Πιθανόν να γνώριζε κι όλας από τα πριν την διαφωνία ή την απέχθεια του Βενιόπουλου και των επιρροών του για τους πρόσφυγες και να επέλεξε εσκεμμένα να παραστεί. Επέλεξε εσκεμμένα να κάνει το πρώτο βήμα της πορείας, μιας μακράς πορείας θα έλεγα, που θα την οδηγήσει σε μια κοινή βάση, σε έναν κοινό τόπο με τον νυν δήμαρχο Π. Γκυρίνη.

Ο νυν δήμαρχος ως γνωστόν πρόσφατα εκλέχτηκε εξ οφίτσιο στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ και είναι πλέον φανερό ότι κομματικά έχει ισχυροποιηθεί και ως εκ τούτου το χρίσμα ή την υποστήριξη του κόμματος αυτού την έχει δεδομένη για τις εκλογές του 2019 και στις οποίες προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Συνεπώς η Όλγα Μοσχοπούλου που ενδεχομένως έχει υψηλές βλέψεις θα πρέπει να επιλέξει τον πιο σύντομο και ορθό πολιτικά δρόμο και να συναντηθεί στο μέλλον με τον Γκυρίνη που σήμερα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και επιρροή.

Η Όλγα Μοσχοπούλου ενδεχομένως σκεπτόμενη ορθολογικά οδηγήθηκε στο βήμα εξόδου από μια παράταξη που είναι εμφανώς κουρασμένη και πολιτικά τελειωμένη. Ενδεχομένως να έχει εκτιμήσει ότι το κύρος της θα πληγεί και θα φθαρεί ανεπανόρθωτα παραμένοντας σε ένα μόρφωμα που κυριολεκτικά είναι ανύπαρκτο στα τοπικά κοινά και ουδόλως κάνει την ζωή δύσκολη της διοίκησης. Ο κύκλος της παράταξης Δημητριάδη έχει κλείσει οριστικά και αμετάκλητα και αυτό πλέον το γνωρίζουν όλοι.

Συνεπώς;  Συνεπώς για την δημοτική σύμβουλο που εκτιμώ ότι έχει σχέδια για το πολιτικό της μέλλον δεν ταιριάζει να μένει σε μια «πεθαμένη» πολιτικά παράταξη. Θα καταντήσει πολιτικά νεκρή και θα αυτοακυρωθεί αν μη τι άλλο…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: