Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ήρθε ο σύμβουλος αλλά στο δημαρχείο δεν πήγε- Καταργείται το ΦΕΚ 2011 και λειτουργούν όλα τα Γυμνάσια για φέτος- Καταργείται του χρόνου το ένα από τα τρία;

Από την πρόσφατη
επίσκεψη στην Αθήνα
Συνεπής στο ραντεβού του  ο σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας κατέφτασε σήμερα το μεσημέρι στον δήμο Αλεξάνδρειας αλλά δεν πήγε στο δημαρχείο να συναντήσει τον δήμαρχο και όσους τον περίμεναν εκεί αλλά πήγε κατευθείαν στα γυμνάσια και έπιασε δουλειά αμέσως. Ο κ. Αλεξίου ήταν άρτια ενημερωμένος και είχε υπό μάλης φακέλλους με στοιχεία γεγονός που δείχνει ότι δεν ήρθε να κάνει τουρισμό αλλά σοβαρή δουλειά.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του ήταν το γυμνάσιο Κορυφής. Συναντήθηκε με τον......
διευθυντή του σχολείου καθώς και με τον σύλλογο γονέων. Είδε με τα μάτια του ότι πρόκειται για ένα κτήριο καθόλα άρτιο και ικανό να γίνει ένα σχολείο πληρέστατο με όλες τις ειδικότητες. Το σημείωσε και μετά από συζήτηση μιας και πλέον ώρας παρουσία της διευθύντριας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ημαθίας Αν. Μαυρίδου και του Περιφερειακό Διευθυντή κεντρικής Μακεδονίας κ. Ανανιάδη αναχώρησαν με κατεύθυνση το Γυμνάσιο Πλατέος.

Στο Πλατύ η συνάντηση έγινε με την διευθύντρια του σχολείου και την συντονιστική επιτροπή των κατοίκων. Ο κ. Αλεξίου διαπίστωσε ότι το σχολείο λειτουργεί οριακά από άποψη υποδομών και τόνισε με στόμφο ότι εντός του επόμενου διαστήματος θα γίνει η κατάργηση του ΦΕΚ του 2011 που καταργεί το γυμνάσιο και θα εκδοθεί νέο ΦΕΚ με την επανίδρυση του Γυμνασίου Πλατέος. Βέβαια, η εκτίμηση από τα «συμφραζόμενα» είναι ότι η έκδοση νέου ΦΕΚ θα γίνει μετά την ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού όπως προτάθηκε από την δημοτική επιτροπή παιδείας και η οποία στέλνει μαθητές καταγόμενους από το Λιανοβέρι και το Παλιοχώρι στο γυμνάσιο της Κορυφής.

Τελευταίος σταθμός και αρκετά αργά ομολογουμένως το μεσημέρι ήταν το Γυμνάσιο Τρικάλων. Εκεί διαπίστωσε ότι πρόκειται για ένα κτήριο όμορφο και λειτουργικό για το σημερινό μαθητικό δυναμικό που διαθέτει. Αφού άκουσε την διευθύντρια του γυμνασίου και τους παρισταμένους αιρετούς είπε ότι καμιά αλλαγή δεν θα γίνει για να εξοικονομηθούν καθηγητές αλλά το πρώτο και μοναδικό κριτήριο είναι η δημιουργία σχολείων που να πληρούν τις εκπαιδευτικές νόρμες.

Από τις πληροφορίες που έχουμε και τις εκτιμήσεις όσων συναντήθηκαν μαζί του μπορούμε να εικάσουμε ότι για φέτος το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει στα σίγουρα στην κατάργηση του ΦΕΚ 2011 της Χριστοφιλλοπούλου που καταργούσε το γυμνάσιο Πλατέος. Στην συνέχεια θα κινηθεί στο πλαίσιο της πρότασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Αλεξάνδρειας που σημαίνει ότι θα διαταχτεί η ανακατανομή όπως αποφασίστηκε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία και των τριών σχολείων στην δημοτική ενότητα Πλατέος.

Σε επόμενη φάση, εκτιμούν οι συνομιλητές του συμβούλου του Υπουργού Παιδείας ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε μια αναδιαμόρφωση του σχολικού χάρτη στην ενότητα Πλατέος. Θα καταργήσει το ένα από τα τρία γυμνάσια ώστε να λειτουργούν δυο γυμνάσια και ένα λύκειο. Το πού θα λειτουργήσει το Λύκειο είναι άγνωστο και μένει να προκύψει από συζήτηση. Μια συζήτηση που πλέον ήρθε η ώρα να γίνει διότι το ζήτημα έχει ωριμάσει και πρέπει να λυθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: