Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Ρεσιτάλ ξενοφοβίας από τον δήμαρχο Νάουσας- Με "εξυπνάδες" αρνείται να σηκώσει τμήμα του προσφυγικού όπως έκαναν άλλοι δήμοι

Ρεσιτάλ ξενοφοβίας δίνει το τελευταίο διάστημα ο δήμαρχος Νάουσας Κουτσογιάννης εν όψει της πρότασης του υπουργείου να εγκαταστήσει προσφυγικό οικισμό στον δήμο του. Μπροστά λοιπόν στην ορθότατη και πολύ λογική σκέψη της πολιτείας να διασπείρει οικισμούς των 500-700 προσφύγων σε δήμους της βόρειας Ελλάδας ο Κουτσογιάννης αντιδρά και χρησιμοποιεί κάθε μέσο ώστε να μην γίνει οικισμός στα όρια του δήμου επικαλούμενος ότι ο δήμος δεν έχει τις υποδομές, δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος λες και οι άλλοι ΟΤΑ που φιλοξενούν πρόσφυγες είχαν έτοιμες υποδομές και πληρούσαν τις προϋποθέσεις εγκατάστασης εκατοντάδων ανθρώπων.

Ο Κουτσογιάννης λοιπόν στις οχλήσεις του αρμόδιου υπουργείου είτε στέκεται αρνητικός είτε απαντάει ανεδαφικά προτείνοντας κτήρια που.....
δεν ανήκουν στο δημόσιο ούτε στην κυριότητα του δήμου όπως τις εγκαταστάσεις των κλωστηρίων Λαναρά. Ο ίδιος, αφού πρότεινε έναν χώρο ενός στρέμματος δίπλα στην χωματερή και ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στα Μονόσπιτα και στον Άγιο Γεώργιο πήγε στο χωριό για να κάνει κωλοτούμπα και να πει στους κατοίκους ότι δεν έκανε ποτέ τέτοια πρόταση και ότι στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής θα προτείνει να μην γίνει πουθενά προσφυγικός οικισμός.

Βέβαια, ο ξενοφοβικός δήμαρχος σε μια πόλη όπως η Νάουσα που διαθέτει δημοκρατικό δυναμικό φρόντισε εδώ και καιρό να δημιουργήσει μια δυναμική ενάντια στους πρόσφυγες ταυτιζόμενος με λογικές και επιχειρήματα που μετέρχονται ακροδεξιά μορφώματα. Και απ΄ ότι φαίνεται έχει πετύχει στον στόχο του αφού όλο αυτό το διάστημα δεν αναπτύχθηκε κάποια αντίθετη δυναμική από αντιφασίστες, κομμουνιστές αλλά και από την οργάνωση του Σύριζα στην πόλη για να αντικρούσει τη λογική της ξενοφοβίας και εν τέλει να μην αφήσει τον Κουτσογιάννη να διαμορφώνει την ατζέντα μόνος του.

Είναι προφανές ότι το υπουργείο πρέπει να πράξει το αυτονόητο. Να βρει χώρο εντός της πόλης, εντός του αστικού ιστού και να στεγάσει τους πρόσφυγες. Είναι προφανές ότι πρέπει να ξεμπροστιάσει τον ξενοφοβικό δήμαρχο με επιχειρήματα το αντιφασιστικό κίνημα που πρέπει να αναπτυχθεί στην πόλη. Δε γίνεται να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και να διασύρεται η Ημαθία από έναν δήμαρχο που αρνείται να πράξει το αυτονόητο. Να σηκώσει κι αυτός ένα μικρό βάρος της προσφυγιάς όπως κάνουν πάρα πολλοί δήμοι της χώρας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: