Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Η κόντρα συνεχίζεται - Κιρκιλιανίδης απαντάει με επιστολή στον Γ. Γκιουρτζή

Μετά την παρέμβαση του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γιάννη Γκιουρτζή με την δήλωσή του για τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Κιρκιλιανίδη ο τελευταίος "σηκώνει το γάντι" και με επιστολή του προς τα "Τοπικά Χρονικά" παίρνει θέση και απαντάει στα όσα του είχε καταλογίσει ο κ. Γκιουρτζής.

Η επιστολή του κ. Κιρκιλιανίδη είναι:




ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ ΤΟΥ ΙΝΣΤΡΟΥΧΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΙΝΤΡΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ

Είτε από ιδεολογία  είτε από ιδεοληψία πάντοτε πίστευα ότι δεν είναι πλήγμα το να μη μπορέσει κάποιος να συλλάβει το ιδεώδες του. Πλήγμα σε κάθε περίπτωση είναι  να μην έχει ιδεώδες να συλλάβει.
Οφείλω επίσης να επικαλεσθώ τη ρήση του Μαχάτμα Γκάντι ότι δεν μπορείς να κάνεις πολιτική χωρίς αρχές και ήθος. Απόρροια των ανωτέρω η αντέγκληση με τον αγαπητό οδοντίατρο κ. Γιάννη Γκιορτζή και τις δεδομένες υπερφίαλες και αλαζονικές δηλώσεις του σε τοπικό site για τις οποίες έχω να δηλώσω τα παρακάτω:
  1. Ο κ. Γκιορτζής απέδειξε για πολλοστή φορά ότι ούτε ιδεώδες έχει να συλλάβει ούτε βεβαίως ασκεί πολιτική με αρχές και ήθος  και δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο.
  2. Λυπάμαι ειλικρινώς διότι με τα εκβιαστικά  διλλήματα περί διαγραφών εκθέτει τον κουμπάρο του και δήμαρχό μας. Οφείλω δε να του θυμίσω ότι “Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα”  γνωρίζει βέβαια τι εννοώ.
  3. Δήλωσε ο αγαπητός, ότι καταυτόν  είμαι ξεγραμμένος. Οφείλει να γνωρίζει ότι τον οποιοδήποτε εμπλεκόμενο με τα κοινά τον ξεγράφει ή τον αναδεικνύει ο κυρίαρχος λαός. Σε ότι με αφορά μέχρι σήμερα ο λαός με τίμησε και με τιμά. Στην πολιτική μπήκα έχοντας το μεγαλείο της προσφοράς  με απόλυτη ανιδιοτέλεια. Αυτό έπραξα μέχρι σήμερα, αυτό πράττω και τώρα και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξα ρίψασπις στα δύσκολα και γνωρίζει εξ ιδίων τι εννοώ.
  4. Με  καταγγέλλει ότι αλλάζω Δημάρχους για να εκλέγομαι. Δυστυχώς για τον ίδιο θα πρέπει να κάνει μια αναδρομή στα  πεπραγμένα του και σίγουρα αυτοκριτική για την πολιτική του διαδρομή. Εγώ πράγματι υπηρέτησα τον κ. Δημητριάδη όπως τον υπηρέτησε  και ο ίδιος έως την παραίτησή του.  Επιστρατεύτηκα με τον Δήμαρχό μας κ. Γκυρίνη για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας και αγωνίζομαι με όλη τη δημοτική ομάδα μας, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και με κανένα ανταποδοτικό όφελος και οποιαδήποτε αμοιβή. Αν καταλήγω  να «αλλάζω»  Δήμαρχo είναι επειδή ξεχνάνε τις αρχές τους και τους στόχους  που θέσαμε προεκλογικά. Γιατί να στηρίζω Δήμαρχο κάποιον που αναθεωρεί όλα όσα υποσχεθήκαμε;
Ξεκαθαρίζω ότι δεν είχα και δεν έχω ουδεμία διάθεση προσωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Γκιορτζή. Θεωρώ όμως ότι υπερέβη τα εσκαμμένα  και κατά την λαϊκή ρήση "Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του" και οπότε πρέπει να ακούει αλήθειες και πραγματικά γεγονότα.
Οφείλω λοιπόν να  του θυμίσω ότι τόσο εγώ όσο και ο κ. Ναλμπάντης  ήμασταν οι πρωτεργάτες της στήριξης του κ. Γκυρίνη, ο ίδιος τι έκανε; φιλούσε υπέροχα; Προσδιόρισε επίσης ως μέγας δημοσκόπος  ότι ο υποφαινόμενος και ο κ. Ναλμπάντης είμαστε το 5% της δημοτικής ομάδας. Εάν γνώριζε και έπρεπε ως επιστήμονας ότι το 5% τους 20 είναι ένας: εγώ δηλαδή, άραγε ερωτάται γιατί εμπλέκει και τον κ. Ναλμπάντη ο οποίος μέχρι σήμερα στηρίζει ομόφωνα όλες τις αποφάσεις του κ. Δημάρχου; Απαιτεί ευθαρσώς από τον κ. Δήμαρχο να μας αποπέμψει διαφορετικά αποστασιοποιείται και δεν τον στηρίζει.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:
  • Από πού αντλεί τι δύναμη και το δικαίωμα μιας τέτοιας απαίτησης ; Απαίτησης με απόλυτο εκβιασμό.
  • Μήπως ψάχνει ευκαιρία πλήρους αποστασιοποίησης με ιδιοτελείς μελλοντικές σκέψεις ;
Τέλος ξεπερνώντας τα εκβιαστικά διλήμματα του κ. Γκιορτζή και την μομφή προς το πρόσωπό μου, δηλώνω ότι σε ότι με αφορά έχω απορρίψει προ πολλού τις κομματικές αγκυλώσεις και είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο συστρατεύτηκα με τον κ. Γκυρίνη παλεύοντας και προσδοκώντας τα καλύτερα για τον τόπο μας.
Οφείλει λοιπόν να γνωρίζει ο αγαπητός κ. Γκιορτζής ότι εγώ είμαι και θεσμικός και μάχιμος και ότι ο ίδιος με τις δηλώσεις του σπέρνει ζιζάνια διάσπασης και κάνει κακό στην δημοτική μας ομάδα κυρίαρχα και ακολούθως στον Δήμαρχο μας και κουμπάρο του. Εκτός βεβαίως εάν ο ίδιος προσβλέπει την ολική επαναφορά του στον πολιτικό στίβο το 2019 ως αρχηγός.
Τα πάντα ρει  για να μη λησμονούμε ότι ζούμε στη χώρα του Ηράκλειτου.
Ένα Δήμαρχο τον υποστηρίζεις πάντα με την υποψηφιότητά σου και όχι με λόγια του αέρα.


Ιωάννης Κιρκιλιαννίδης
Δημοτικός Σύμβουλος


Υ.Γ. Οφείλω να ομολογήσω ότι μίλησα και απάντησα ως θεσμικός, εάν προκληθώ από έναν εξωθεσμικό να απαντήσω εξωθεσμικά θα πράξω ανάλογα. Δυστυχώς γι΄ αυτόν είμαστε κλειστή κοινωνία και γνωριζόμαστε όλοι. Είναι απορίας άξιο πως πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου χρησιμοποίησε τόσο αβάσιμους και βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον μου και μάλιστα ενώπιον δεκάδων συγχωριανών μου. Αυτή η συμπεριφορά προσδίδει χαρακτηριστικά άλλης εποχής τα οποία δεν συνάδουν ούτε με τις ανάγκες του δήμου μας, πολλώ δε μάλλον με τις υφιστάμενες γενικότερες συνθήκες.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική και οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας.

Η κατάντια μας.

Υ.Γ. Πολιτικός κ ανιδιοτέλεια δεν πάνε ποτέ στην ίδια πρόταση. ΝΟΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Και λίγα του είπες!!

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τα όργανα. Ο Γιάννης Γκιουρτζής με τις δηλώσεις του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Τι σημάνουν όλα αυτά? Ο χαρακτηρισμός για τον Κιρκιλιανίδη είναι βαρύς. Και τι θέλει να μας πει ο Γκιουρτζής ότι αν δεν ήτανε αυτό το 5% που ειρωνικά αναφέρει ο Γκυρίνης θα είχε εκλεγεί Δήμαρχος? Ο ίδιος γιατί δεν συμμετείχε στον συνδυασμό για να ενίσχυση του ψηφοδελτίου? Μαγκιές εκ των υστέρων? Δεν στηρίζω δήλωσε αυτός ο κολοσσός τις πολιτικής. Δηλαδή τι προτείνει ? Κομματικό ψηφοδέλτιο? Μήπως κοιμάται με ανοιχτά παράθυρα? Νομίζω πως ο Γκιουρτζής μία φορά το 2010 έκανε λάθος επιλογή και απέκλεισε τον κουμπάρο του από υποψήφιο και μία με τις δηλώσεις του αυτές από τώρα τον έθεσε στο χρονοντούλαπο τις ιστορίας. Αλλά ας δούμε και την προϊστορία του Γκιουρτζή. Εκλέγεται νομαρχιακός σύμβουλος ορίζεται Αντινομάρχης και παραιτείται, εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος , εκλέγεται Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου και παραιτείται, και συμμετείχε στο συνδυασμό του Δημητριάδη με ανθρώπους που πολιτικά τον είχαν απαξιώσει. Βλέπω όμως και την Περίπτωση του Γιάννη του Κιρκιλιανίδη. Ο Γιάννης είναι γνωστό ότι ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε στις αυτοδιοικημένης εκλογές να επιλέξει Δημάρχους που ανήκαν στο χώρο τις ΝΔ τι μαρτυρά αυτό? Ότι επιλέγει αυτοδιοικητικά και όχι πολιτικά όπως ο Γκιουτζής. Άλλωστε όπου ήτανε υποψήφιος οι πολίτες τον ακολούθησαν και αυτό φαίνεται και από τον αριθμό των ψήφων που παίρνει σε κάθε εκλογή. Αλλά εδώ υπάρχει και μία απορία: Μήπως μεταξύ των συμβούλων που έχει ο Γκυρίνης είναι και ο Γκιουρτζής? Και για αυτό το λόγο δεν αξιοποιήθηκε σε Διοικητική θέση ο Κιρκιλιανίδης? Όπως και να έχει το θέμα οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Εδώ είμαστε και θα το δούμε. Γιατί και οι μαγκι΄ς έχουν και όρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιάννη και λίγα λες ....καθαρές κουβέντες...

ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝΕ Ο ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ,Ο ΜΠΕΣ ΒΓΕΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΛΕ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ.ΒΑΛΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ.ΤΗΝ ΚΑΨΑΤΕ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΓΚΙΟΥΡΤΖΗ,ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗ,ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ,ΜΠΡΟΥΣΚΕΛΗ,ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΚΙΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΠΡΩΤΟΣ.ΤΗΝ ΚΑΨΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ Η Ο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ 5% ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ ΞΥΠΝΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΚΑΘΗΣΑΝΕ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ.ΑΛΛΑ 700 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΝΕ.

Ανώνυμος είπε...

Το κειμενο αυτο το καταλαβε τουλαχιστον; γιατι πολυ χλωμο να το εγραψε...

Ανώνυμος είπε...

Ρε Κιρκιλιανιδη 8×9 δεν ξερεις ποσο κανει. Θες να πιστεψουμε οτι εγραψες εσυ αυτο το καιμενο. Δηλαδη ξες και τον Μαχατμα Γκαντι. Χαχαχα. Μπραβο ρε μεγαλε!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω τι ξερει,που κατι ξερει αλλα απο εργα ξερει,πατε τρικαλα να δειτε τι εκανε και τι κανει σε εργα.