Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Η παράταξη Γκυρίνη πρέπει να πράξει το αυτονόητο- Να εκφραστούν με βάση του λογική και το συμφέρον του τόπου

Η αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας είναι ευκαιρία για την παράταξη της πλειοψηφίας να αποδείξει τα αυτονόητα, ότι δηλαδή μπορεί να προτείνει λύσεις που μπορεί να έχουν «πολιτικό κόστος» αλλά έχουν όμως ουσία και λογική. Μπορεί να λειτουργήσει με απόλυτη δημοκρατικότητα και ο κάθε σύμβουλος να ....
εκφραστεί χωρίς φόβο και χωρίς πάθος και χωρίς να σκέφτεται υστερόβουλα. Μπορεί η παράταξη να ανοίξει δρόμο με βοηθό τη λογική και το αυτονόητο.

Αναφέρομαι στο γεγονός ότι το συμβούλιο θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί της προτάσεως της Μαυρίδου, να λειτουργήσει δηλαδή το Λύκειο Πλατέος στο σχολικό κτήριο της Κορυφής που σήμερα σχολάζει. Είναι ευκαιρία λοιπόν για την παράταξη της πλειοψηφίας και του δημάρχου Γκυρίνη να αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται την επιβεβλημένη αυτόνομη προσωπικότητα του δημοτικού συμβούλου ενός εκάστου και να συγκρουστεί με ανόητες συμπεριφορές που έχουν ως πυρήνα σκέψης την υπεράσπιση των μικροσυμφερόντων του χωριού μας.

Το Λύκειο στο Πλατύ ασφυκτικά και αυτό είναι γνωστό σε όλους. Οι αίθουσες διαχωρίστηκαν με γυψοσανίδες, υπάρχει αίθουσα «τυφλή», στο ίδιο κτήριο συστεγάζονται τετρακόσιοι και πλέον μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Αυτό πρέπει να σταματήσει και η λύση είναι να λειτουργήσει το διδακτήριο της Κορυφής ως Λύκειο που πληροί όλες τις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις.
Αντιδράσεις που πιθανόν να προκύψουν από κατοίκους του Πλατέος δεν μπορεί να έχουν βάση αφού στο  χωριό τους θα συνεχίσει να λειτουργεί ένα σχολείο και οι μαθητές, όλοι οι μαθητές του Λυκείου θα βρουν άνετες συνθήκες εκπαίδευσης σε ένα άλλο σχολείο. Και αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο για όλους.

Συνεπώς, αύριο θα πρέπει η παράταξη της πλειοψηφίας να αφεθεί χωρίς αγκυλώσεις να εκφραστεί με βάση τη λογική και να συμπαρασύρει την αντιπολίτευση ώστε η πρόταση του σώματος να είναι μια και μοναδική. Οι μαξιμαλισμοί ως γνωστόν ποτέ δε βοήθησαν και δεν στάθηκαν εργαλείο πολιτικής που βρήκε ευήκοα ώτα. Η πρόταση Μαυρίδου ικανοποιεί τόσο τις στοιχειώδεις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις όσο και τις τοπικές ισορροπίες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτονόητο είναι να μην κλείσει κανένα σχολειό στον τόπο αυτό συμφέρει όλους μας (ανεξάρτητος τοπικιστές πάντα) αλλά άμα το πάμε έτσι να κλείσουν τα νεοτέρα σχολεία που είναι ότι ποιο λογικό ,πρέπει να λάβουμε υπόψη την ιστορικότητα και την κινητικότητα του κάθε σχολειού ,όχι ότι του φάνει του λωλοστεφανη

Unknown είπε...

Δυστυχώς μας χτυπάνε τις πλάτες και μας καθησυχάζουν. Το μόνο μέλημα του Δημάρχου είναι να περάσει το Δημοτικό συμβούλιο αναίμακτα. Δεν έχουν το πολιτικό θάρρος της άποψης τους και θα το δείτε αύριο στο Δ.Α . Πίσω από τις κάμερες αλλά λένε και άλλα θα κάνουν. Δήμαρχε ομελέτα χωρίς να σπάσεις αυγά δεν γίνεται.Θα μείνεις νηστικός

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστά γράφεις για την λογική που πρέπει να επικρατήσει αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω. Οι τοπικισμοί και ο μικροκομματισμός θα θριαμβεύσει και εδώ θα είμαστε να το διαπιστώσουμε δυστυχώς.

Ανώνυμος είπε...

Εσεις οι πλατιωτες γιατι ανυσηχειτε; Αφου εχετε τον Παρασκευα που εχει ακρες στην Αθηνα.Θα χρησημοποιησει και παλι τις ακρες που εχει και θα το λυσει το θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Σαφώς να κυριαρχήσει η λογική και η νηφαλιότητα για να προχωρήσουμε μπρος τα μπροστά και μόνο, ανεξάρτητα από κομματικές, παραταξιακές ταμπέλες.

Θα προτιμούσα να μας εξηγήσει ο δήμαρχος γιατί υπάλληλοι του σε βρεφονηπιακό σταθμό του δήμου είναι απλήρωτοι, διδακτικό προσωπικό και μη, καθώς και πλέον κανένας προμηθευτής που συνεργάζεται με το δήμο δεν παραδίδει τρόφιμα για τα παιδιά, όπως έχει παραλάβει ο δήμος τα χρήματα από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Καλό θα ήταν να λέμε αλήθειες και να βγουν όλοι να πάρουν τις ευθύνες τους. Και αυτοί που προσελήφθησαν σαν δημοτικοί υπάλληλοι με διαγωνισμούς και κριτήρια ΥΕ καθαριστριών και ασκούν διοικητικά καθήκοντα στο δήμο και αναλαμβάνουν ευθύνες που δεν αναλογούν στα προσόντα τους.

Υ.Γ. Ορισμένοι ξεχνάτε πολύ εύκολα...