Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κινήσεις ενοποίησης στην Αλεξάνδρεια - Θέλουν να πάνε με τον Γκυρίνη οι σύμβουλοι του Δημητριάδη - σχόλιο

Εικόνα πρόσφατης συνεδρίασης/ Απογοήτευση
Στις τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας η εικόνα που παρουσιάζει η μείζονα αντιπολίτευση είναι απογοητευτική αν μη τι άλλο. Στα έδρανά της παραβρίσκονται ελάχιστοι έως πολύ ελάχιστοι και ο θεσμικός της ρόλους έχει ακυρωθεί στην πράξη. Ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση, λόγω ασθενείας, του επικεφαλής της Φ. Δημητριάδη, ο οποίος ζήτησε και πήρε άδεια να απουσιάζει από τα καθήκοντά του για τρεις μήνες, η εικόνα είναι .....
απογοητευτική. 

Από συνεδρίαση του χειμώνα / Απογοήτευση


Είναι κοινή πεποίθηση ότι η εν λόγω παράταξη έχει κλείσει τον κύκλο της αφού ως γνωστόν οι παρατάξεις αυτού του τύπου υπάρχουν όσο υπάρχει πολιτικά ο αρχηγός τους. Και στην προκειμένη περίπτωση ο Φώτης Δημητριάδης μετά από δώδεκα χρόνια δήμαρχος, οχτώ στο Πλατύ και τέσσερα στην Αλεξάνδρεια, έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο και απλώς μετράει μέρες έως να έρθει ο Μάιος του 2019 για να αποχαιρετίσει και τυπικά την ενεργό πολιτική.

Διον. Γιοβαννόπουλος
πρόεδρος Κορυφής εκλεγμένος
με την παράταξη
Δημητριάδη. Πιθανόν να είναι με
την παράταξη Γκυρίνη
στις ερχόμενες εκλογές
Αυτή η κατάσταση δεν προβληματίζει μόνο τους ψηφοφόρους της αλλά και τα στελέχη της που στις μεταξύ τους συζητήσεις επιχειρούν να βρουν λύσεις αλλά λύσεις με προοπτική δεν υπάρχουν και αυτό διότι οι περισσότεροι έχουν μεγάλη πείρα στα κοινά και γνωρίζουν ότι η παράταξη ως αυτόνομη πολιτική παρουσία και οντότητα δεν έχει κανένα μέλλον. Με γνώμονα λοιπόν αυτή την κοινή διαπίστωση ορισμένα στελέχη της παράταξης Δημητριάδη άρχισαν να κινούνται στη λογική της πολιτικής τους επιβίωσης αλλά και στην αυτονόητη πολιτική κοινή πορεία με τους ομοϊδεάτες τους και άνοιξαν έναν πρώτο κύκλο διερευνητικών επαφών με την παράταξη της πλειοψηφίας του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη.
Μαζί με τον Δημητριάδη θα
αποχωρήσει και ο Σ. Κούγκας
Η πληροφορία που έφτασε στα Τοπικά Χρονικά προέρχεται από απολύτως έγκυρη πηγή που έχει αναλάβει τον άτυπο αλλά πολύ ουσιαστικό ρόλο του διαμεσολαβητή ώστε τα στελέχη της μείζονος αντιπολίτευσης να έρθουν σε επαφή με τον δήμαρχο ή με άλλο στέλεχος της παράταξης που προέρχεται όμως από τη ΝΔ. Οι σύμβουλοι του Δημητριάδη ως γνωστόν ανήκουν στην ΝΔ και εικάζουν ότι ως το 2019 υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνει κυβέρνηση το κόμμα τους και ως εκ τούτου ο Γκυρίνης θα είναι εκ των πραγμάτων ο υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του κόμματος αυτού και όχι μόνον. 
Η Ο. Μοσχοπούλου θα παίξει
σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις
Ο Δημητριάδης όταν ήταν παρών. Ο Βενιόπουλος σκεπτικός
Συνεπώς, λένε στις συζητήσεις τους, ότι είναι αδιανόητο να εμφανίζεται η ΝΔ του δήμου Αλεξάνδρειας διασπασμένη στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου όταν θα έπρεπε λογικά και φυσιολογικά να είναι μαζί αφού κατά πάσα πιθανότητα και όπως όλοι θέλουν θα βρεθούν μαζί στις δημοτικές εκλογές του ΄19.

Η εξέλιξη αυτή είναι γνωστή σε ελάχιστους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά του δήμου Αλεξάνδρειας αλλά είναι γνωστή στα κομματικά στελέχη της ΝΔ και στους ανθρώπους εκείνους που παίζουν σημαντικό ρόλο στα κοινά ασχέτως αν δεν κατέχουν αυτό το διάστημα κανέναν θεσμικό ρόλο. Αυτά τα άτομα λοιπόν διάκεινται ευμενώς προς ένα τέτοιο σενάριο και όσο ρωτήθηκαν απάντησαν ότι εφόσον ευοδωθεί θα το χειροκροτήσουν δημόσια.

Τέλος αλλά ο πιο σημαντικός κρίκος και η πιο σημαντική παράμετρος για να ολοκληρωθεί το σενάριο αυτό είναι ο ίδιος ο δήμαρχος που ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του και βέβαια δεν έχει αποκλείσει τίποτα αφού ως τα τώρα δεν έγινε αποδέκτης κανενός αιτήματος για συνάντηση. Βέβαια, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί την συμμετοχή ορισμένων στελεχών της παράταξης της αντιπολίτευσης αφού ως ανώτερο κομματικό στέλεχος της ΝΔ που είναι, αφού συμμετέχει ως γνωστόν στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ, θα είναι επιφορτισμένος από το κόμμα να ενώσει την παράταξη στην εκλογική μάχη και όχι να την κρατήσει διασπασμένη. Ως εκ τούτου, συμπεραίνω ότι σε μελλοντικό αίτημα για συνάντηση δεν θα φέρει αντίρρηση αλλά ο ίδιος θα φροντίσει να οδηγήσει τα πράγματα με τέτοιον τρόπο ώστε η ένωση να μη γίνει με όρους μηχανιστικούς και τεχνητής συγκόλλησης αλλά με όρους ουσίας και προοπτικής.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΧΛΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.
ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο σου έχει μεγάλη δόση αλήθειας και πραγματικότητας. Πρέπει να έχεις καλές πηγές και μπράβο σου. Συμφωνώ με τον προηγούμενο ότι είσαι καλός δημοσιογράφος. Εγώ είμαι σίγουρος ότι όπως τα γράφεις θα γίνουν. Το ερώτημα ειναι πως θα το πάρουν αυτοί που ανήκουν στο πασοκ. Σε αυτό δεν απαντάς. Γιατί δεν απαντάς;