Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνη για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Στις 15 Δεκεμβρίου του 1972 η Γενική Διάσκεψη του ΟΗΕ θέσπισε τον ετήσιο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Kάθε χρόνο στις  5 Ιουνίου, και όχι μόνο, όλοι και όλες θα πρέπει να σκεφτούμε ότι η ζωή σε αυτόν τον πλανήτη, καθώς επίσης και η ανάπτυξη έχουν άμεση  σχέση  με την προστασία του περιβάλλοντος.

Από τη φύση παίρνει τα απαραίτητα εφόδια ο άνθρωπος για την επιβίωσή του και η φύση είναι αυτή που καθορίζει το πλαίσιο μέσα στο οποίο οργανώνει τη.....
ζωή του.

Είναι γεγονός ότι η γρήγορη ανάπτυξη και εξέλιξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες, η αύξηση του πληθυσμού, η μεγάλη επιθυμία για μεγάλα κέρδη, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η ανεξέλεγκτη ρύπανση του περιβάλλοντος έχουν σαν αποτέλεσμα να προκαλέσουν ακραίες κλιματικές αλλαγές και υπερθέρμανση της γης, ώστε να απειλείται πλέον ,όχι μόνο η ζωή του ανθρώπου, όσο και η ίδια η ύπαρξη ζωής στον πλανήτη.

Όλοι συμφωνούν, πολίτες ,επιστήμονες και κράτη ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια για τον πλανήτη.

Είναι άμεση και επιβεβλημένη η αλλαγή στάση των πολιτών, αλλά κυρίως των κυβερνήσεων, ιδιαίτερα των αναπτυγμένων χωρών, που είναι και περισσότερο σπάταλες, να σταματήσει η συνεχής περιβαλλοντική καταστροφή και να παρθούν μέτρα αποτελεσματικά  που θα αποκαταστήσουν την αρμονία του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Είναι πολύ θετικό ότι συνεχώς αυξάνεται και διευρύνεται η κοινωνική ευαισθησία για το περιβάλλον και ότι η εξελιγμένη τεχνολογία παρέχει τα μέσα ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας  έχει αναπτύξει μια σειρά πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος και έχει βάλει σε άμεση  προτεραιότητα  θέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον. Η καθαριότητα, το πόσιμο νερό, η διαχείριση των αποβλήτων, η στήριξη του πράσινου, η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση, είναι δράσεις που προστατεύουν τη φύση και συμβάλλουν σε ένα Δήμο φιλικό προς το περιβάλλον, ένα Δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο. 
                           

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΓΚΥΡΙΝΗΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο κύριος μιλάει για κάποια άλλη Πόλη στη τελευταία παράγραφο τις ανάρτησης, η Ίσως να ονειρεύεται μια τέτοια κατάσταση. Πάντως μια βόλτα στην Πόλη μας στους κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα χωριά μας, θα καταλάβουμε πως όλα αυτά που αναφέρει για το απλά μπούρδες!!!

Ανώνυμος είπε...

Φοβερό μύνημα που χτυπάει πραγματικά στον άνθρωπο , στον απλό πολίτη, στον φουκαρά! Απλά αυτοί που ανέφερα δεν έχουν να φάνε πλέον και τους φορολογούν αβέρτα. Η παπαρήγα τουλάχιστον θα έλεγε εξω απο το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Εσύ παναγιώτη μετα συνχωρήσεως μια ΜΠΙΠ είπες.