Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Ο κόσμος απέχει αλλά η γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του Σύριζα θέλει διάλογο με την κοινωνία- Γίνεται;

Πότε ήρθε πότε έφυγε κανείς δεν πήρε είδηση αφού μόλις είκοσι νοματαίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργάνωσης του Σύριζα και πήγαν να ακούσουν τον υπουργό Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή. Δεν είναι τυχαία η επιλογή του χώρου της ομιλίας. Προφανώς περίμεναν λίγο κόσμο και επέλεξαν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Βέροιας που αν.....
μη τι άλλο δεν προσφέρεται για τέτοιου τύπου εκδηλώσεις.

Ο Υπουργός λοιπόν μίλησε σε συγκέντρωση επιπέδου παρέας έκανε επαφές με μητροπολίτη και πρόσφυγες και δημάρχους και  τέλος έδωσε και συνέντευξη τύπου.

Στην συνέντευξη έκανε μια μικρή εισήγηση η γραμματέας της ΝΕ Ημαθίας του κόμματος Βαρβάρα Σαράντη.
Η γραμματέας λοιπόν της ΝΕ Ημαθίας παρουσιάζει τον υπουργό Κουρουμπλή και λέει ότι ο Σύριζα βγαίνει έξω στην κοινωνία για να ενημερώσει την κοινωνία αφού τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στέκονται απέναντί του και δεν τον ενημερώνουν. Να τον ενημερώσουν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, για τον οδικό χάρτη ελάφρυνσης του χρέους. Να κάνει έναν συνολικό απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης από τον Ιανουάριο του 2015 ως σήμερα και να προωθήσει και επεξεργαστεί τα επόμενα θέματα που αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης όπως τα εργασιακά, η ανάπτυξη, η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση αλλά και  ο νέος εκλογικός νόμος.
Βέβαια, προκύπτουν σειρά ερωτημάτων για όλα τα προηγούμενα και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει κτήμα της κοινωνίας το παραπάνω πακέτο για να συμμετάσχει στην διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών. Είναι προφανές ότι με την ελάχιστη συμμετοχή των πολιτών όπως στην εκδήλωση που έγινε στη Βέροια και δεν παρέστησαν ούτε είκοσι νοματαίοι δεν μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Εκτός κι αν οι εκδηλώσεις γίνονται για έτσι πρέπει, γιατί οι υπουργοί πρέπει να κάνουν και καμιά βολτούλα και επειδή τα πάντα είναι προαποφασισμένα από το κέντρο και από τους τροϊκανούς δεν υπάρχει χώρος για διάλογο αλλά για κατ΄ επίφαση διάλογο.
Συνεπώς, έχει δίκιο η κ. Σαράντη για τα συστημικά μέσα ενημέρωσης αλλά ας έκανε παρατήρηση στον παρακαθήμενο υπουργό Κουρουμπλή που κάθε τρεις και λίγο στον Αυτιά στον ΣΚΑΙ βρίσκεται και όχι μόνο…

1 σχόλιο:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Χοχοχοχοχο!!!
Τι φιάσκο ήταν αυτό!
Κυβερνόν κόμμα με σχετικά νωπή λαϊκή εντολή να φέρνει στη Βέροια κοτζάμ υπουργό και να μαζεύονται καμιά 30αριά κομματόσκυλα...Γελούν και τα τσιμέντα!!!