Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ομαλοποιείται η ζωή στο 722 ΤΜΧ αλλά δε μπορεί να γίνει αξιοβίωτος οικισμός- Τέλος χρόνου για το Συντονιστικό;

Στο 722ΤΜΧ στην Αλεξάνδρεια έχει ιδρυθεί και λειτουργεί εδώ και δυο μήνες ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων. Σήμερα φιλοξενεί περίπου 800 πρόσφυγες εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι νέοι και νέες καθώς και παιδιά και βρέφη. Οι συνθήκες αρχικά ήταν οριακές και με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν και γίνονται ανεκτές αφού αυτό το διάστημα υλοποιούνται έργα που δίνουν λύσεις σε βασικές ανάγκες των προσφύγων.

Μέσα στο κέντρο φιλοξενίας ήδη δραστηριοποιούνται μια σειρά από ΜΚΟ που έχουν αναλάβει τομείς νευραλγικούς όπως αυτόν της υγείας, των.....
υποδομών κλπ. Ήδη οι πρόσφυγες έχουν ζεστό νερό και σε λίγο διάστημα θα έχουν όχι τις χημικές τουαλέτες αλλά κανονικές με σύνδεση στο δίκτυο αποχέτευσης της πόλης. Επίσης, η δράση των …Άγγλων που έχουν στήσει ένα free shop και διαθέτουν από οδοντόβουρτσες έως και πάνες και σερβιέτες και γάλατα για μωρά και παπούτσια και ρούχα έχει δώσει λύσεις σε πολλά ζητήματα καθημερινότητας που αποσβαίνουν αντιδράσεις που βλέπουμε σε άλλες περιοχές. Η τοποθέτηση κεραίας για ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο έλυσε ζητήματα.

Ωστόσο, όσα έργα και να γίνουν στο 722ΤΜΧ δεν μπορεί αυτό να μετατραπεί σε οικισμό και αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Οι 800 περίπου πρόσφυγες θα πρέπει να εγκατασταθούν σε σπίτια νοικιασμένα από τις ΜΚΟ και το κράτος και να αρχίσει επιτέλους η διαδικασία της ενσωμάτωσης αρχής γενομένης με την φοίτηση των παιδιών στο σχολείο.

Κλείνοντας να πω ότι το Συντονιστικό Όργανο του Δήμου Αλεξάνδρειας ουσιαστικά δεν έχει λόγο ύπαρξης και θα πρέπει να τερματίσει τον βίον του αφού πλέον δεν έχει να «παίξει» κανέναν ουσιαστικό ρόλο. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας και επικεφαλής του οργάνου θα πρέπει να το δει το θέμα και να κηρύξει πέρας εργασιών του Συντονιστικού Οργάνου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να τοθσ ενσωματωσεισ στο χωριο σου