Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Νάτη η επιστολή Γκιουρτζή προς Κιρκιλιανίδη με συμβουλές και νουθεσίες στα αρχαία αλλά και παρατηρήσεις που ...καίνε!!


Επιστολή του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας Γ. Γκιουρτζή προς τον δημοτικό σύμβουλο Γ. Κιρκιλιανίδη

Κε Κιρκιλιανίδη,

Θα ήθελα να σας επισημάνω ορισμένα σημεία, τα οποία οφείλατε να γνωρίζετε εφόσον έχετε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος με τρεις διαφορετικούς δημάρχους – συνδυασμούς.

Είναι ανεπίτρεπτο κε Κιρκιλιανίδη να μη γνωρίζετε ότι – όπως ρητά αναφέρεται στον κανονισμό λειτουργίας του ....
Δημοτικού Συμβουλίου -  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταρτίζει την ημερήσια διάταξη με τα θέματα που θα συζητηθούν, στην οποία συμπεριλαμβάνονται υποχρεωτικά όλα τα θέματα που προτείνει ο δήμαρχος, η εκτελεστική επιτροπή, η οικονομική επιτροπή και η επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς και οποιοδήποτε θέμα έχει προταθεί από δημότες (αφού προηγουμένως έχει συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος από το νόμο αριθμός υπογραφών).

Παραπέμπω λοιπόν εσάς στον κανονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου, που προφανώς εδώ και τόσα χρόνια δεν ανοίξατε και δεν διαβάσατε ποτέ – και μη υποπίπτετε σε τέτοια λάθη που σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Επίσης, οφείλετε να γνωρίζετε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ της θεσμικής θέσης που κατέχει, εγγυάται και προστατεύει τη νομιμότητα των αποφάσεων του Συμβουλίου καθώς και ότι εκπροσωπεί όχι τον εκάστοτε δήμαρχο αλλά το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παράταξης με την οποία έχουν εκλεγεί.

Σας καταγγέλλω λοιπόν ότι ψεύδεστε ασυστόλως ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος, το Προεδρείο και προφανώς και η Γραμματεία του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου απέκρυπταν έγγραφα και δεν τα εισήγαγαν προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κε Κιρκιλιανίδη, σας καταγγέλλω ότι εσκεμμένα αποπροσανατολίζετε την τοπική κοινωνία και οδηγείτε σε διαμάχη χωριά που εδώ και χρόνια τα απασχολεί έντονα το θέμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Εδώ και πέντε χρόνια δεν είναι δυνατή η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος, στο οποίο έχουν εμπλακεί οι κυβερνήσεις που αποφάσισαν τη συγχώνευση σχολικών μονάδων, η υπουργός κα. Χριστοφιλοπούλου, ο πρώην δήμαρχος Αλεξάνδρειας, τέσσερις βουλευτές, πλήθος συμβούλων, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή στελέχη υπουργείων στην Αθήνα. Και σας φταίει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, λες και είχε το οποιοδήποτε συμφέρον εάν κλείσει το Γυμνάσιο Πλατέος ή το Γυμνάσιο Τρικάλων!!!

Δηλαδή, εν ολίγοις λέτε σε όλους μας πως εάν δεν φέρετε θέματα προς συζήτηση και απόφαση στο Δ.Σ. εσείς (ως δημοτικός σύμβουλος), ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης ή οποιοσδήποτε αρμόδιος φορέας, θα σας φταίει ο νυν πρόεδρος κ. Μπρουσκέλης ή η αντιπρόεδρος κα Μοσχοπούλου ή ο γραμματέας κ. Σπυρίδης ή ακόμη και η Γραμματεία του Προεδρείου.

Οφείλετε λοιπόν κε Κιρκιλιανίδη να είστε πιο προσεκτικός και σίγουρα πιο διαβασμένος την επόμενη φορά που θα αναφερθείτε στο ρόλο του Προέδρου και του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Γκιουρτζής
πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας 


Επισημάνσεις από τον Ινστρούχτορα της Διαπλοκής 
(και όχι από αρχαίο Αθηναίο φιλόσοφο)

Προς τον εκ Τρικάλων ορμώμενο ανατέλλοντα πολιτικό άνδρα Κιρκιλιανίδην Ιωάννην, επόμενο αντιδήμαρχο με αρμοδιότητες εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητος Πλατέος:

Αγαπητέ φίλε Γιάννη, που με συμπαθείς τόσο πολύ (φαντάσου να μην με συμπαθούσες δηλαδή τι θα γινόταν !!),
Πολλές φορές στη ζωή η σιωπή είναι χρυσός.
Γνωρίζεις όμως ότι εγώ, τόσο στην προσωπική όσο και στην πολιτική μου ζωή πάντα σήκωνα το γάντι όταν με προκαλούσαν και ποτέ δεν άφηνα κενά και αναπάντητα θέματα.

Ο κόσμος και εσύ – όπως ανέφερες – γνωρίζουν ποιος εισήλθε στα βαθιά, ποιος συγκρούστηκε, ποιος παραιτήθηκε για τις ιδέες του. Και γνωρίζεις βέβαια ότι για αυτά δικαιώθηκα και συνεχίζω να δικαιώνομαι, αν παρατηρήσεις πόσο στραβά πήγαν τα πράγματα στην πολιτική και στην κοινωνία της χώρας μας.

Από έναν Εξωθεσμικό λοιπόν διάβασε ορισμένες επισημάνσεις και στα νέα αλλά και στα αρχαία Ελληνικά (που, πανάθεμά σε, τόσο ωραία τα γράφεις):
1) με χαροποιεί ιδιαιτέρως ότι δηλώνεις υποταγή,  χωρίς να έχεις ιδιοτελείς σκοπούς και όνειρα, στο πρόσωπο του νυν δημάρχου Π. Γκυρίνη,
2) με χαροποιεί ιδιαιτέρως επίσης το έτερον γεγονός: ότι ο κος Ναλμπάντης δηλώνει ότι δεν έχει ουδεμία σχέση μαζί σου, ότι δεν ενστερνίζεται τις απόψεις σου και πως τάσσεται υπέρ του νυν δημάρχου, το οποίον δηλώνει πως στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις.
3) εάν ήθελα να εκλεγώ δήμαρχος φίλε Γιάννη, πονηρά σκεπτόμενος δεν θα αποχωρούσα από τη διοίκηση του κου Δημητριάδη και θα παρέμενα μέχρι τέλους ώστε να είμαι υποψήφιος και που ξέρεις, ίσως και δήμαρχος! Μάλιστα, με τη δική σου συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό μου, όπως ισχυριζόσουν τότε…
4) Και ολίγες ρύσεις τώρα, που τόσο τις λατρεύεις:
α) Το διαίρει και βασίλευε τελείωσε για εσένα, φίλε Γιάννη.
β) Ο καιρός γαρ εγγύς, φίλε Γιάννη

Για το τέλος, μια συμβουλή από έναν Εξωθεσμικό:
ασχολήσου με αυτά για τα οποία ορκίστηκες: να υπηρετείς το Δήμο, να βοηθάς τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου, να δημιουργείς υποδομές και σχέσεις τέτοιες ώστε να λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων αυτού του Δήμου και επίσης να μην λειτουργείς προς την κατεύθυνση δημιουργίας εντάσεων και προστριβών εντός της δημοτικής ομάδας της οποίας είσαι μέλος.
Αν αδυνατείς να ανταποκριθείς σε κάθε ένα από τα παραπάνω και σε όλα ταυτόχρονα, αν δεν έχεις τα κότσια τότε φύγε ή ανεξαρτητοποιήσου, όπως ο καθένας για δικούς του λόγους πράττει. Ενδεικτικά θα σου αναφέρω ορισμένα γνωστά και σε εσένα ονόματα: Τσιάπλας, Απατσίδης, Γκαβαρδίνας, Γκιουρτζής και άλλοι παλαιότεροι.

Κάποιοι, φίλε Γιάννη, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα και φύγαμε. Κάποιοι αυτό το χαρακτηρίζουν «δειλία» – εγώ το χαρακτηρίζω «αξιοπρέπεια». Δεν ακολουθήσαμε τον δρόμο που επέλεξες εσύ, δηλαδή να τρέχουμε πίσω από κάθε δήμαρχο – είτε δεξιό, είτε ΠΑΣΟΚ, είτε ανεξάρτητο και να ασχολούμαστε με νταούλια και ζουρνάδες (εννοώ βέβαια εσένα και όχι τους Δημάρχους).

Κλείνοντας φίλε Γιάννη θα σου αναφέρω το εξής: ευτυχώς που υπάρχουν από ‘κεί από τα Τρίκαλα εκτός από εσένα και δυο ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι και μια Πρόεδρος που είναι αντάξιοι των ρόλων τους.
Εσύ μην ασχολείσαι με εξωθεσμικούς. Συγκρατήσου και που ξέρεις…;;; Μπορεί και να ξανασυναντηθούμε στο μέλλον ! Δεν ξέρω όμως με ποιους θα είσαι !!! Άραγε φίλε Γιάννη, εσύ γνωρίζεις με ποιους;;;

Με βαθιά εκτίμηση,
ο φίλος σου ο Γιάννης ο Εξωθεσμικός.
Υ.Γ.: για να γνωρίζει ο κόσμος που αμφότεροι απευθυνόμαστε πόσο σοβαρός είσαι, θα αναφέρω κάτι που έμαθα πως ρώτησες στα τοπικά ΜΜΕ: γιατί τα πιο πολλά δεν αφήνουν να γράφονται ΑΝΩΝΥΜΑ σχόλια μετά την επιστολή σου! Τι να σου πω;; Λαγέ, έ λαγέ !!!!

(ξακατινιαστήκαμε και σήμερα….)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους διαβάσαμε και μια αξιοπρεπή επιστολή. Σιχάθηκαμε τον κίτρινο τύπο, τΑ λιβελογραφηματα τοσου του εντύπου όσο και του ηλεκτρονικού τύπου, τους ανίδεους αρθρογράφους που το παιζουν δημοσιογράφοι (γιατί στη Ελλάδα ότι δηλώσεις εισαι - δυστυχώς ισχύει ακόμη ), τους απαιδευτους που έχουν αποψη για τα πολιτικά δρώμενα, τους δημοτικούς συμβούλους που δεν έχουν προσωπική άποψη και πυγμή για να την εκφράσουν, τΑ ανδρεικελα της τοπικής πολιτικής ζωής, τους ισχυρά εμμενοντες σε πρακτικές και ιδεολογίες του παρελθόντος. Και μετά αναρωτιωμαστε που ακριβώς οφείλεται αυτη η διαχρονική πλέον ελληνική παθογένεια και δεν υπάρχει ουδεμία βελτίωση?

Ανώνυμος είπε...

Γκιουρτζής - Κιρκιλιανίδης = 3-0 .
Οσο για τον Γιάννη Γκιουρτζή εαν ήθελε δήμαρχος θα ήταν. Αλλά δεν το ήθελε ο ...μην πω καμιά κουβέντα.
Τζώνυ Γκουρτζή συνέχισε ακάθεκτος. Αντε αρκετά με τα γατάκια.

Ανώνυμος είπε...

Η αυλή του Δημάρχου σε δράση. Όμως κύριοι ζούμε σε μια μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

Ανώνυμος είπε...

Τι το ήθελες Κιρκιλιανιδης και μιλουσες?Δεν ημέρες με ποιον πας να τα βάλεις?Άντε περαστηκα τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σε όλους σα. Μορφωμένοι άνθρωποι φέρνεστε σαν μωρά παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το συμπάθειο. Ας κάνουμε μια ερώτηση στον ευατό μας και ας απαντήσουμε κιόλας. Πιος είναι ο κιρκιλιανίδης και ποιος είναι ο γκιουρτζής στην τοπική κοινωνία μας. Ας κάνουμε την ερώτηση προς εμάς πρώτα. Πιστεύω ότι ο γκιουρτζής είναι με διαφορά πιο μεγάλη έννοια για τον δήμο μας. Τουλάχιστον εγώ έτσι νομίζω. Εαν κάνω λάθος, δεν βαριέσε κιόλας.

Ανώνυμος είπε...

Κιρκιλιανιδη μπορει να εισαι χοντρος αλλα δεν εχεις το εκτοπισμα του Γκιουρτζη

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΜΕ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΝ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ.ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΕΥΓΕΙ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΦΥΓΕΙ ΞΑΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΦΤΑΙΕΙ ΑΛΛΟΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΞΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΠΕΡΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ.Ο ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ ΕΙΧΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΤΕ???ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ???ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΙΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΩ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΚΤΟΠΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΤΟΥ.ΓΚΙΟΥΡΤΖΗ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕΣ ΟΤΙ Ο ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΘΕΣ ΤΟΝ ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΔΩ ΜΕ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗ ΜΑΖΙ ΜΟΝΟ.