Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Διορίστε τώρα διοικητές- Να σταματήσει η κοροϊδία με τις επισκέψεις στα Κέντρα Φιλοξενίας- Οι πρόσφυγες σε κανονικά σπίτια είναι η λύση


Ο υπουργός Εσωτερικών στο διήμερο που κάθισε στη Βέροια είπε να επισκεφτεί και το κέντρο φιλοξενίας στις Βαρβάρες. Πήγε για ένα δεκάλεπτο, ενημερώθηκε από τον στρατιωτικό διοικητή καθώς βάδισαν τα 100 περίπου μέτρα από την πύλη ως το..... χώρο και στη συνέχεια επικράτησε χάος. Οι πρόσφυγες μιλούσαν την γλώσσα τους, ένας νεαρός μετέφραζε, η συνοδός του Κουρουμπλή άκουγε και συζητούσε και ο υπουργός συζητούσε με άλλους έλληνες λίγο παραπέρα.
Είναι προφανές ότι με τέτοιες επισκέψεις δεν βγαίνει τίποτα αλλά το μόνο που γίνεται είναι να τηρηθεί ένα πρόγραμμα χωρίς ουσία. Όλο αυτό το πανηγυράκι θα μπορούσε να λείπει εάν και εφόσον η κυβέρνηση, ο Κουρουμπλής δηλαδή, φρόντιζε και διόριζε με απόσπαση κάποιον ανώτερο κρατικό υπάλληλο ως διοικητή- υπεύθυνο σε κάθε κέντρο φιλοξενίας. Δηλαδή μ΄ άλλα λόγια, εάν εφάρμοζε τον πρόσφατο νόμο για την διαχείριση του προσφυγικού που προβλέπει εκτός των άλλων και διοικητή κάθε κέντρου που θα δίνει λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν.
Τώρα, σε άλλα κέντρα κάνουν πάρτι οι ΜΚΟ, σε άλλα οι εθελοντές έλληνες και ξένοι κάνουν ό,τι μπορούν και σε άλλα γίνεται τσίρκο. Κι όλα αυτά πάνω σε ανθρώπινες ψυχές.
Δώστε λύσεις τώρα. Και η λύση είναι να φύγουν οι πρόσφυγες από τα στρατόπεδα και να κατοικήσουν σε κανονικά σπίτια. Τόσο απλό είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: