Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Επιμένει η Καρασαρλίδου για την "μαύρη" διακίνηση νωπών φρούτων- Μακάρι να το πάνε μέχρι το τέλος

Προσωπικά θεωρώ ως καθοριστική την παρέμβαση της βουλευτίνας του Σύριζα Φρ. Καρασαρλίδου στο ζήτημα της "μαύρης" διακίνησης των νωπών φρούτων κάθε καλοκαίρι από διάφορους απίθανους ντόπιους και ξένους που φέρουν τον τίτλο του "εμπόρου". Αγοράζουν τα φρούτα από το χωράφι, πληρώνουν είτε μετρητοίς είτε επιταγές είτε και καθόλου ορισμένες φορές και αποφεύγουν φόρους κλπ.
Το ζήτημα είναι γνωστό σε όλες τις κυβερνήσεις αλλά καμιά δεν .....
τόλμησε να ασχοληθεί διότι αφενός έχει πολιτικό κόστος και αφετέρου υπήρχαν δεσμοί, φιλικοί και πολιτικοί, με αρκετούς από δαύτους που πρωταγωνιστούσαν στο κύκλωμα αυτό. Βέβαια, το ίδιο συμβαίνει και με άλλα προϊόντα όπως το βαμβάκι.

Η βουλευτίνα έθεσε το θέμα με επιστολή της προ μηνός περίπου και αντί να στηριχτεί από το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης και βέβαια από τις θεσμικές οργανώσεις όλων των επαγγελμάτων βρέθηκαν ορισμένοι υποστηρικτές της μαύρης κατάστασης να την λοιδορήσουν. 
Η βουλευτίνα από ότι φαίνεται "κυνηγάει" το ζήτημα και την προηγούμενη βδομάδα μετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Εμπορίου υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα και στην οποία συμμετείχαν ο βουλευτής Πέλλας του Σύριζα κ. Σηφάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Λαχαναγοράς κ. Χαμπίδης και ο Χρ. Γιαννακάκης, ως εκπρόσωπος των ομάδων παραγωγών.

Η απόφαση της σύσκεψης είναι να χτυπηθεί καίρια το κύκλωμα των "μαύρων" διακινητών άμεσα.
Να το δούμε και να μην το πιστεύουμε

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι ότι το κυνήγι θα το φάει κανάς φουκαράς που προσπαθεί να πουλήσει κανά κιλό κεράσια ας πούμε. Ο έμπορος θα τα αγοράζει μαύρα (χιλιάδες ευρώ) και ο φουκαράς ( 1 ευρώ) θα πληρώσει. Το είδαμε και με τον καστανά στην θεσσαλονίκη. Τελικά για όλα οι φτωχοί έχουν ευθύνη.
Κάνω λάθος?