Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Νέα απάντηση και το σήριαλ των επιστολών συνεχίζεται

Λάβαμε την ακόλουθη επιστολή από τον δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας Γιάννη Κιρκιλιανίδη με την οποία απαντάει στην απάντηση του Γ. Γκιουρτζή.
Η επιστολή είναι:

Κύριε Γκιουρτζή και εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα να σας αναφέρω τα ακόλουθα:
Γνωρίζω πολύ καλά τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπως και εσείς. Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, εκ της θεσμικής θέσης που κατέχει, εκπροσωπεί όχι τον εκάστοτε Δήμαρχο άλλα το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων και ως εκ τούτου  το σύνολο των δημοτών. Αναφορικά με την.....
παραπάνω παράμετρο οφείλατε να μεριμνήσετε με οποιαδήποτε κόστος για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυτήν σας την ενέργεια, ίσως συμβάλατε τότε στην επίλυση του θέματος, το οποίο όπως εσείς αναφέρατε εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει επιλυθεί.  
Τα χαρακτηριστικά που μου προσδίδετε δεν με αντιπροσωπεύουν, αυτό το αντιλαμβάνονται πολύ καλά όλοι αυτοί που με γνωρίζουν. Ήμουν πάντα πολύ σταθερός στις προσωπικές και πολιτικές πεποιθήσεις μου.
Αναφορικά με την πρόβλεψη σας ότι θα είμαι ο επόμενος Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες εντός των ορίων της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος και με τη σιγουριά που το παραθέτετε, πιστεύω οτι δεν θα έπρεπε να ασχοληθείτε  με την πολιτική, δεδομένου ότι με τις μαντικές ικανότητες που κατέχετε θα έπρεπε να είχατε προβλέψει την πολιτική σας αποτυχία. Αναφέρατε επίσης ότι ο κόσμος γνωρίζει ότι συγκρουστήκατε για τις ιδέες σας και παραιτηθήκατε για αυτές. Σύμφωνα με την επιστολή σας κ. Γκιουρτζή στις 30 -12 -2011 επικαλεστήκατε ότι αποχωρείτε για λόγους επαγγελματικών υποχρεώσεων που δεν σας επιτρέπουν να ασχοληθείτε με το Δήμο. Μη παραπλανείτε λοιπόν τους Δημότες ότι παραιτηθήκατε  και παλέψατε για τις ιδέες σας  και τα πιστεύω σας . Δεν προσπαθήσατε καν να αλλάξετε κάτι και απλά παραιτηθήκατε.
Παραιτηθήκατε από όλες τις θέσεις ευθύνης. Από τη θέση του:
·         Αντινομάρχη
·         του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
·          του Προέδρου του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Χρησιμοποιήσατε τη φράση που αποδίδει τιμή και δόξα στην αυτοθυσία των Σπαρτιατών, ενώ εσείς ο ίδιος σε όλες τις εκφάνσεις του πολιτικού σας βίου πράττετε το αντίθετο και απλά εγκαταλείπετε. Όσο αφορά τον όρκο, ως Δημοτικός Σύμβουλος, εγώ τον τίμησα και τον τιμώ στο ακέραιο, εν αντιθέσει με σας που με τις παραιτήσεις σας δεν τον τηρήσατε και διαλέξατε τον εύκολο δρόμο της διαφυγής.

Με αποκαλέσατε διαπλεκόμενο. Θεωρείτε ότι υπάρχει διαπλοκή στην διοίκηση Γκυρίνη και το αναφέρατε στην επιστολή σας; Έχετε τέτοιες ενδείξεις; Και αν ναι, σας παροτρύνω να απευθυνθείτε στις αρμόδιες, κατά περίπτωση, αρχές. Ρίξατε «λάσπη» στο πρόσωπό μου αλλά ξεκαθαρίζω ότι τη διαπλοκή θα πρέπει να την αναζητήσετε αλλού.

Η  Αλλαγή νοοτροπίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κρίνεται επιτακτική. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός  για να αντιληφθεί και να παραδεχτεί ότι η αυτοδιοίκηση  δεν χρειάζεται πλέον κομματικές γραμμές και  Δημάρχους όργανα των κομματικών μηχανισμών. Οι πολίτες πλέον εμπιστεύονται  νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, στόχους και κυρίως ανθρώπους που έχουν φωνή.

Σχετικά με τους συγχωριανούς συνεργάτες μου πράγματι είναι αντάξιοι των ρόλων τους  και είναι τιμή μου που είμαι  δίπλα τους.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΝΙΔΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Υ.Γ.: Όσο για τους χαρακτηρισμούς, σας τους επιστρέφω στο ακέραιο. Υποταγή δεν δηλώνω σε κανέναν, αυτό είναι δικό σας προνόμιο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε επιτέλους να ακούσουμε και αλήθειες. Πολύ σωστό τον βρίσκω τον Κιρκιλιανιδη. Λες και μένουμε Νέα Υόρκη και δεν γνωρίζουμε τον κόσμο. Ο Mr παραίτηση, θίχτηκε!

Ανώνυμος είπε...

Έχει δίκαιο ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης. Όμως όπως πάντα συμβαίνει , το καρποφόρο δένδρο πάντα πετροβολούν. Είναι απόλυτα βέβαιο πως ο Γιάννης πάντα λέει τα πράγματα με το όνομα τους. Οι θέσεις του είναι πάντα τεκμηριωμένες. Το διαπίστωσα για μία ακόμη φορά στην συνεδρίαση τις οικονομικής επιτροπής την περασμένη Πέμπτη. Ενημερωμένος όντας τοποθετήθηκε για το θέμα που συζητούσαν και που υπήρχε απόφαση Δικαστηρίου και γνωμάτευση δύο Δικηγόρων, για υπόθεση υπαλλήλου που προ πέντε περίπου ετών που διεκδικούσε χρήματα από το Δήμο που είχε δανείσει !!!!! στο πρώην Δήμο που υπηρετούσε. Ισχυριζόταν μάλιστα ότι και στις αποφάσεις των εμπλεκομένων που γνωμάτευσαν σχετικά υπάρχει και δανειακή σύμβαση!!!!!! Μεταξύ του υπαλλήλου και του τότε Δήμου. Όμως παρά τις πιέσεις ο Κιρκιλιανίδης αντέδρασε, έψαξε και διαπίστωση ότι δανειακή σύμβαση δεν υπάρχει!!! Και έτσι απόφαση τις οικονομικής επιτροπής είναι να ασκηθεί έφεση κατά τις απόφασης του Δικαστηρίου. Βέβαια στο εφετείο τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν για να δούμε ποιοι φωστήρες σοφίστηκαν την δήθεν δανειακή σύμβαση. Και ένα ερώτημα από εμένα, ένα απλό δημότη. Γιατί ο υπάλληλος δεν διεκδικούσε τα χρήματα που λέει ότι δάνεισε στο Δήμο που υπηρετούσε όταν ήταν Δήμαρχος ο Δημητριάδης? Αν λοιπόν κάποιοι δεν γουστάρουν τον Κιρκιλιανίδη επειδή ψάχνει τότε μπορούν να μην τον ξαναψηφίσουν.

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεδριάσεις τις οικονομικής επιτροπής είναι ευτυχώς δημόσιες . Επομένως ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Διαβάζοντας το σχολιασμό του ανώνυμου 5: 38 ανέτρεξα στην Διαύγεια του Δήμου που έχει αναρτηθεί η συγκεκριμένη απόφαση και με λύπη μου διαπίστωσα ότι απουσίαζε παντελώς η άλλοτε λαλίστατη αντιπολίτευση. Αυτό μου δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά. Όπως επίσης ερωτηματικά έχω διαβάζοντας τις τοποθετήσεις των μελών τις οικονομικής επιτροπής. Πως γνωμάτευσαν οι αρμόδιοι λαμβάνοντας υπόψη τους ότι δήθεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, ενώ δεν υπάρχει? Πώς κατετέθη αυτό από μάρτυρες στο Δικαστήριο? Την καλύτερη περίπτωση παίρνω ότι ο υπάλληλος έδωσε τα χρήματα αυτά, για ποιο λόγο? Ποιο εξυπηρετούσε? Πώς το δέχθηκε ο τότε Δήμαρχος? Πού ακούστηκε ένας μισθωτός ενός Δήμου να δανείζει 32000 στο Δήμο? Και που ακούστηκε Δήμος να συνάπτει δανειακή σύμβαση ( με υπάλληλο του Δήμου) που δεν υπάρχει? Ερωτήματα που κατά την γνώμη μου θέλουν απαντήσεις. Διαφορετικά ο κάθε δημότης μπορεί να σκεφτεί ότι θέλει. Όμως είναι καιρός να εφαρμοστεί και στους Δήμους η απλή και άδολη αναλογική. Ο δήμαρχος να εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή και οι συμμετέχοντες συνδυασμοί να εκλέγουν τους συμβούλους ανάλογα με τα ποσοστά που λαμβάνουν. Έτσι δεν έχουμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Και ο νοών νοείτο. Η Δημοκρατία θέλει πολυφωνία και αυτοί που την φοβούνται, άλλους σκοπούς έχουν και όχι αυτούς που επιβάλουν οι κανόνες τις Δημοκρατίας και τις διαφάνειας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ,ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ,ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ,ΛΟΓΙΣΤΕΣ,.Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΥΤΟ ΜΑΛΟΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΨΑΞΕΤΕ.ΚΑΙ ΑΝ Ο κ.ΚΥΡΚΙΛΙΝΙΑΝΙΔΗΣ ΤΑ ΨΧΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΨΑΞΕ ΚΑΙ ΤΑ 170000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΟΝΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΕΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ,,,,,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,,,

Ανώνυμος είπε...

AN HTAN ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΑ ΕΨΑΧΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.ΗΤΑΝ Ο ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΨΑΞΕ??? ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ.