Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

H αστυνομία ελέω Σύριζα προστατεύει την Συμμορία της Χρυσής Αυγής και πνίγει τη Βέροια με χημικά

H αστυνομία στη Βέροια για ακόμα μια φορά λειτουργεί ως ασπίδα της Συμμορίας της Χρυσής Αυγής.
Έριξαν χημικά στην.....
πλατεία Ωρολογίου για να διαλύσουν την συγκέντρωση των αντιφασιστών που αντιδρούν στην παρουσία των Συμμοριτών στην πόλη.
Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ και την οργάνωσή του στην Ημαθία που ενώ γνώριζε το σχέδιο δεν έκανε απολύτως τίποτα να το ακυρώσει.
Είναι εκτεθειμένοι πολιτικά, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της εξέλιξης.
Αίσχος και ξεφτίλα αντάμα 

Ήταν αναμενόμενη η αστυνομική καταστολή με χρήση χημικών στη Βέροια από τις αστυνομικές δυνάμεις που κατά εκατοντάδες είχαν παραταχθεί για να φυλλάξουν τα γραφεία της Συμμορίας στην πλατεία Ωρολογίου.
Το περιμέναν όλοι όσοι γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Και όμως, αντί οι κυβερνητικοί να κάνουν το αυτονόητο αντιφαιστικό τους καθήκον, εάν και εφόσον ακόμα θέλουν να εντάσσονται στο "απ δω" στρατόπεδο, ένιψαν τα χέρια τους και άφησαν την καταστολή ελεύθερη διότι τα μέλη του ΜΠΑΡΟΥΤΙ έκαναν ντου με πέτρες ενάντια στα γραφεία της Συμμορίας.
Η δικαιολογία έτοιμη από χτες και χρήσιμη για να γίνει χρήση των χημικών που κυριολεκτικά έπνιξε το κέντρο της Βέροιας.
Το κέντρο της Βέροιας μετατράπηκε σε θάλαμο αερίων. Τα χημικά ήταν τόσα πολλά που έφτασε στο σημείο ο αξιωματικός της αστυνομίας από τη Βέροια να δίνει εντολή να σταματήσουν αλλά τα ΜΑΤ να μην τον ακούνε, να τον γράφουν κανονικά, και να συνεχίζουν να ρίχνουν κι άλλα, κι άλλα.

-Η αφορμή για την ρίψη των χημικών ήταν το γεγονός ότι τρια αναρχόπουλα πήγαν και στάθηκαν φάτσα κάρτα σε τρεις Ματατζήδες και έσπρωξαν τις ασπίδες τους. Και τότε άρχισε ο χημικός βομβαρδισμός. 

Τα μέλη της συλλογικότητας ΜΠΑΡΟΥΤΙ αριθμούν πάνω από 50 άτομα και ήταν όλα στην πλατεία Ωρολογίου πριν από τις 10 το πρωί. Ήξεραν ότι θα δώσουν ακόμα μια μάχη όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Είχαν δώσει τα διαπιστεύτήριά τους το βράδυ που πέρασε όταν επισκέφτηκαν τα γραφεία της Συμμορίας που βρίσκονται στην γωνία, ακριβώς απέναντι από τα παλιά δικαστήρια. Ο χώρος αυτός χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από τις υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης και έμενε κενός. Νοικιάστηκε στους φασίστες. Η επίσκεψη είχε ως αποτέλεσμα τα γραφεία να χρειάζονται συμμάζεμα.

Σήμερα το πρωί η πλατεία είχε τους αναρχικούς και μερικούς αντιφασίστες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα κομμάτων (ΛΑΕ) και συλλογικοτήτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις με κλούβες των ΜΑΤ και δεκάδες ασφαλίτες είχαν ζώσει το χώρο. Η εντολή που είχαν ήταν να προστατέψουν τα γραφεία της Συμμορίας πάση θυσία. Και αυτό έκαναν. Η εντολή αυτή είναι πολιτική πράξη και βρίσκεται απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα. Δε γίνεται αντιφασισμός με λουλούδια και τραγούδια όταν οι φασίστες στήνουν ορμητήρια για να οργανώσουν καλύτερα την εγκληματική τους δράση. Ο Σύριζα Ημαθίας ελέγχεται για την αβελτηρία του, για τον άκρατο κυβερνητισμό που έδειξε και δεν στάθηκε όρθιος, απέναντι στην πάγια πρακτική της αστυνομίας να κάνει χρήση χημικών για να προστατέψει τους φασίστες.

Οι φασίστες δεν πτοούνται με δηλώσεις και ανακοινώσεις αλλά κρύβονται στις τρύπες τους όταν το κίνημα είναι στο δρόμο και ο Σύριζα σήμερα χρησιμοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής θέλει να το πνίξει. Προφανώς και εδώ κάνουν λάθος εκτίμηση γιατί είναι βέβαιο ότι απο σήμερα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μεταξύ των παιδιών του αντιφασισμού στην πράξη με τους συμμορίτες και τους φύλακές τους αστυνομικούς. Και ο Σύριζα Ημαθίας θα βρίσκεται συνεχώς ανέμεσά τους και απολογούμενος στον δημοκρατικό λαό της Ημαθίας που με την στάση του προστατεύει την εγκληματική συμμορία στο όνομα δήθεν του συντάγματος και των νόμων.

Οι αντιφασίστες έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Δημαρχείου όπου φωνάζουν συνθήματα και ενδεχομένως θα επιχειρήσουν νέα ενέργεια. Η Βέροια βρωμάει χημικά και αστυνομία, κυβερνητισμό και αδιαφορία. Αίσχος

*οι φωτογραφίες είναι από: inveria.gr, veriotis.gr, verianet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη συγκέντωση σήμερα στην πλατεία ρολογίου βρισκόταν αναρχικοί και αναρχικές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες της Βέροιας και της περιοχής. Προφανώς κάποιες από αυτές είναι και μέλη του μπαρουτιού. Την ίδια στιγμή της επίθεσης στην πλατεία βρισκόταν προς τιμήν τους και κάποιοι αριστεροί κι αριστερές, και αυτόνομοι πολίτες της Βέροιας τιμώντας προφανώς το αντιφασιστικό λόγο τους με πράξεις. Μετά τις συγκρούσεις ακολούθησε πορεία στην Βέροια μέχρι την πλατεία δημαρχείου όπου είχαν προσαράξει τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ...