Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ- Το μαρτύριο του Τόκα και του Βένιου δε λέγεται- Ο Ναλμπάντης έβαλε το κράνος!!!

Μαζεύτηκαν τα στελέχη της ΝΔ καθώς και πολύς κόσμος στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας και όλοι μαζί χειροκρότητησαν τον Παπαστάμκο που τιμήθηκε. 
Στην εκδήλωση αυτή έδωσαν το "παρών" άπαντες οι ενδιαφερόμενοι να βρεθούν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ ως υποψήφιοι αφού όλοι.....
υπολογίζουν να βρίσκονται στην πρώτη τριάδα που εκλέγεται.

Και ποιοι δεν ήταν εκεί.  Όλα τα καλά παιδιά, στελέχη από τα παλιά, στελέχη από τη νέα εποχή.. Κάποια στιγμή σταματάνε άπαντες και κοιτάνε στην είσοδο. Μπαίνει από την πόρτα σινάμενος κουνάμενος ο άνθρωπος του προέδρου Κυριάκου, μπαίνει ο Λιόλιος. Κοιτάει δεξά, κοιτάει ζερβά μήπως γνωρίσει κάποιον και πει κάνα "καλησπέρα" αλλά τίποτα. Αναρωτιέται "ρε γαμώτι, κανένας δεν έχει φέισμπουκ;". Όλοι έχουν αλλά ο Λιόλιος δεν τους ξέρει. Πού να τους γνωρίσει άλλωστε;

Προχωράει στο βάθος της αίθουσας μόνος και έρημος. Τον
χαιρετάει από ανάγκη ο Βεσυρόπουλος και απογοητευμένος αλλά και αμήχανος συνεχίζει να βαδίζει. Βρίσκει στο πρόσωπο του Βένιου έναν γνωστό, μια γνωστή φάτσα και αναθαρρεί. Θα πει μια "καλησπέρα" βρε αδερφέ. Κάθεται και οι ώρες δεν περνάνε. Τα λεπτά περνάνε βασανιστικά αργά και η εκδήλωση δε λέει να σώσει.

Στο ίδιο τραπέζει ο Τόκας και ο Παντόπουλος που είδε φωτογράφο και χαμογελάει, αλλά τι να πει
μαζί τους; Τα τυπικά. Λίγο πιο δίπλα και άλλοι γνωστοί αλλά κανένας δεν του δίνει σημασία. Ρε γμτ, άνθρωπος του προέδρου και κανένας δεν τον υπολογίζει; Ντιπ κανένας τελικά. Γιατί άραγε;

 Τι μαρτύρια τραβάνε κι αυτοί οι ανθρωποι του προέδρου δε λέγεται. Το μαρτύριο της σταγόνας είναι παδική χαρά μπροστά σ΄ αυτό που τράβηξε ο Λιόλιος στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ στη Βέροια. Τώρα, θα το σκεφτεί δέκα φορές άμα θα ξαναπάει μόνος του. Και με ποιον να πάει; Να πάρει τον κολλητό του είναι μια λύση, αυτόν που είχε αναλάβει να υλοποιήσει την εκλογική καμπάνια του Σωτ. Γατόπουλου. Και άμα δεν μπορεί αυτός ας πάει μαζί με τον Σουρλό, έχει μύτη ο Φίλιπ και εκεί που θα πάνε μπορεί να ανακαλύψει νέα ταλέντα.

Ρε μπας και οι αξιολογητές της ΝΔ χρειάζονται αξιολόγηση; Μήπως χρειάζονται και ιατρικού τύπου αξιολόγηση; Μήπως;

Έβλεπα έναν καημό για το αν φύγουν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, ποιοι αποστρατεύονται και ποιοι  έρχονται κλπ κλπ και για πρώτη φορά μετά από χρόνια είπα να γράψω και εγώ για το θέμα. Έγραψα με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν πριν από δεκαπέντε μέρες στην Βέροια όταν η αστυνομία με ατελείωτα χημικά έπνιξε την πόλη γιατί ήθελε να απομακρύνει τα παιδιά του αντιεξουσιαστικού χώρου από την πλατεία όπου  θα γινότανε τα εγκαίνια των γραφείων της Συμμορίας.
Τότε λοιπόν έγραψα ότι ο Τουλίκας, ο αστυνομικός διευθυντής της Ημαθίας θα αποστρατευτεί. Δυο μέρες αργότερα ήρθε η αποστρατεία του και η αξιοπιστία της είδησης ήταν αποδεδειγμένη εκ των πραγμάτων.
Πάμε τώρα παρακάτω. Ορίζεται ο νέος διευθυντής, ένας Σιμούλης αν δεν κάνω λάθος. Αυτός έρχεται από Λάρισα μεριά αλλά παρά το ότι διορίστηκε εδώ και μια βδομάδα δεν φάνηκε ακόμα. Τον περιμένουν στη Βέροια να τον υποδεχτούν οι αξιωματικοί αλλά αυτός δεν φαίνεται. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει έλειψη αξιωματικών χρέη διευθυντή εκτελεί ο διοικητής του ΑΤ Βέροιας και εδώ ολοκληρώνεται το αστυνομικό ρεπορτάζ. 
Άμα ενδιαφέρεστε για τέτοια ρεπορτάζ να το συνεχίσω. Αλλιώς, αφήνω τα θέματα αυτά στους άλλους που γουστάρουν. 

 Πάμε τώρα στα θέματα που αρέσουν σε μένα.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, ο αδερφός
του ανθρώπου του Προέδρου Κυριάκου ντε, δηλώνει στο ράδιο Αβένα ότι ο αγροτικός σύλλογος Βέροιας και της Νάουσας δεν αποτελούν συνομιλητές του διότι έχουν προσχωρήσει στην "μαξιμαλιστική λογική του Μπούτα και βάζουν αιτήματα που προκαλούν την κοινωνία". 
Το γεγονός ότι οι σύλλογοι του "κλίματος" αυτού ζητάνε αφορολόγητο ύψους 30 χιλιάδων ευρώ για μια οικογένεια αγροτών που αυξάνεται 5 χιλ ανά παιδί αυτό σημαίνει για τέσσερα άτομα είναι 10 χιλιάδες έκαστο, θεωρείται από τον σοβαρό αυτό συνδικαλιστή ότι είναι μαξιμαλιστικό αίτημα.
Βέβαια, αυτό που τον ενοχλεί τον εν λόγω ορκισμένο θιασώτη της ΕΕ και του ευρώ είναι το αίτημα του ΚΚΕ να γίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και το ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες φτηνού τύπου.

Ο Λιολιόπουλος λοιπόν μέσω της θεσμικής του θέσης κάνει πολιτική υπέρ της ΝΔ και αυτό είναι απάντηση σε όσους φίλους ή αναγνώστες βιάστηκαν να με κάνουν κριτική όταν έγραψα ότι στις εκλογές του εν λόγω αγροτικού συλλόγου επικράτησε πανηγυρικά η ΝΔ. Με είπαν ορισμένοι τότε ότι κακώς βάζω κομματικά κριτήρια και ότι όλοι μαζί θα παλαίψουν χωρίς κομματικά πρόσημα. 
Τώρα που ήρθε η ώρα της κρίσης είναι προφανές ότι το πλαίσιο αγώνα που διαμορφώνεται οδηγεί αναγκαστικά σε εξαγωγή συμπερασμάτων. Και το συμπέρασμα στην περίπτωση του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας είναι ότι ασκείται ονομαστικά σκληρή κριτική στα κυβερνητικά πεπραγμένα του Σύριζα, αθωώνεται η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ και εξυμνείται η αγροτική πολιτική που λέει ότι ΘΑ εφαρμόσει ο Κυριάκος.
Αν αυτό δεν είναι πουσάρισμα της ΝΔ τί είναι;

Εκ μέρους του Τζιτζικώστα χαιρετισμό έκανε στην
συγκέντρωση των αγροτών στη Βέροια η Νίκη Καρατζιούλα. Η Νίκη προετοιμάζεται με τις ευλογίες του αρχηγού της να χριστεί υποψήφια βουλευτίνα και γιατί όχι και μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας. 
Απ΄ ότι φαίνεται έχει πάρει τις "ευλογίες" του Τζίτζι και προχωράει ακάθεκτη. Και βέβαια, δεν ασχολείται με περιπτώσεις τύπου Λιολιόπουλου, το προσπερνάει χαμογελώντας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Βέροιας Βοργιαζίδης που είπε ότι η χώρα βιώνει ένα θέατρο παραλόγου, έναν οικονομικό κατήφορο και ένα αδιέξοδο. Είπε ότι ζούμε ένα καθεστώς παρακμής εδώ και έξι χρόνια, τα χρόνια του μνημονίου.
Τα διαπίστωσε όλα αυτά ο δήμαρχος αλλά βέβαια δεν πέρασε στο δύσκολο κομμάτι των προτάσεων αλλά περιορίστηκε να εκφράσει ευχές που συστατικό στοιχείο τους ήταν το ..σκύψιμο της πολιτείας πάνω στα προβλήματα των αγροτών.
Απλά και καθαρά πράγματα

Το τοπικό Πασόκ να το προσέξει ιδιαίτερα. Ο Θοδωρής Παπακωνσταντίνου, στέλεχος του κόμματος, φέρεται να είναι υποχείριο του Μπούτα και του ΚΚΕ ως αγροτοσυνδικαλιστής της Ημαθίας. Το είπε με ύφος καταγγελτικό ο νεοδημοκράτης πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας.
Να το δείτε σύντροφοι του Πασόκ, να το δείτε.

Επιμένει ο Φιλιπ Σουρλό γράφοντας ανακρίβειες. Θέλει ο έρμος να κάνει κλίμα υπέρ των απόψεών του και ψάχνει απεγνωσμένα συμμάχους. Επειδή τον ξέρω καλά, πολύ καλά τον συγκεκριμένο που δεν τολμάει να γράψει το όνομά μου, είμαι απόλυτα έτοιμος και διατεθειμένος να θυμηθώ τα παλιά, να γράψω για τα κατορθώματά του και να δούμε τελικά ποιος χρησιμοποιεί ποιον και ποιος έκανε τι εδώ σ΄ αυτόν τον τόπο. 
Το είπα και προ εβδομάδας. Δεν κώλωσα πριν από τριάντα χρόνια όταν ήρθα εδώ ξένος μεταξύ αγνώστων και θα κωλώσω τώρα; 

Βέβαια, υπάρχουν και κάποια παρτάλια πέριξ του Φιλίπ που επιχειρούν τα έρμα να γίνουν παράγοντες. Να βρουν πρώτα κάνα ευρώ να πληρώνουν τους καφέδες τους και τα σκατς και μετά να μιλάνε τα έρμα.

Πάμε τώρα στην ουσία των όσων ανοησιών γράφει ο Σουρλό στον τοίχο του στο fb. Αναφέρεται στον Γκυρίνη λέγοντας ότι αφήνει την ειδική συνεργάτιδά του (στην Σ. Κωταϊδου αναφέρεται αλλά δεν το λέει ο Σουρλό) να εκφράζει την άποψή της και να αποκαλεί αδιάβαστους τόσο τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης όσο και τον γιο του, τον διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας Ο ΠΟΛΙΤΗΣ. Το γεγονός ότι όλοι οι παραπάνω είναι αδιάβαστοι δεν λέει τίποτα για τον Σουρλό που παριστάνει τον αφελή. 
Γράφει ο Σουρλό ότι ο Γκυρίνης χρησιμοποιεί εμένα για να επιτεθώ στον Μόσχο. Είναι τόσο κουτοπόνηρος ο Σουρλό και νομίζει ότι με τις ανοησίες αυτές που γράφει θα δημιουργήσει κλίμα εις βάρος του δημάρχου καλώντας τους δημοτικούς συμβούλους να αντιδράσουν.
Η κουτοπονηριά είναι εμφανής και αναγνωρίσιμη από μακρυά αλλά για ακόμα μια φορά θα φάει τα μούτρα του ο Σουρλό που επιχείρησε πολλάκις να γίνει παράγοντας στις δημοτικές παρατάξεις αλλά πάντα έτρωγε ...πόρτα.
Επιχείρησε να παίξει το "χαρτί του Ναλμπάντη" αλλά όταν
διαπίστωσε ότι ο Κωστής δεν είναι αφελής να συστρατευτεί από τώρα και να προκαλέσει ρήγμα στην παράταξη έριξε δίχτυα στον πρωτάρη πολιτικά Μόσχο Κυτούδη και με δυο φωτογραφίες ο πρόεδροςΧ2 ζαλίστηκε και καβάλησε καλάμια.
Το γεγονός αυτό χαροποίησε τον Σουρλό που θεώρησε ότι θα ευοδωθεί ο σκοπός του χρησιμοποιώντας τον Μόσχο και όποιον άλλον πρόθυμο αλλά του χάλασε η σούπα και τώρα ψάχνει να βρει νέα θύματα. Θα φάει νέα κρυάδα ο Φιλίπ Σουρλό που θα το ρίξει στα ....χάπια και ούτε αυτά θα τον πιάνουν.

Και με την ευκαιρία θυμήθηκα μια ανάλογη ιστορία που είχε διαδραματιστεί πριν από 22 χρόνια περίπου. Πάλι ο Φιλίπ Σουρλό
ήταν πρωταγωνιστής και νέος εκδότης τότε. Ήθελε ο έρμος να γίνει ο "Τσιάρτας" της δεξιάς και βρήκε τοίχο να ξυστεί, βρήκε αντίπαλο τον μακαρίτη τον Θέμη τον Οικονομόπουλο με τον οποίον άνοιξε μεγάλη κόντρα και βεντέτα. Κάλεσε και τότε, το έχει χούι όπως βλέπετε, τους δημοτικούς συμβούλους του Θέμη να τον ανατρέψουν τρόπω τινά. 
Τσαντίζεται ο Θέμης και καλεί την δημοτική ομάδα του και παίρνει μια απόφαση: επιστρέφει την εφημερίδα του Σουρλό ως απαράδεκτη. Η απόφαση λήφθηκε ομόφωνα και ο Σουρλό που υπολόγιζε σε μια κάποια στήριξη κάποιων συμβούλων με τους οποίους μιλούσε τον "άδειασαν" αφού ψήφισαν υπέρ της πρότασης του Θέμη.
Επειδή το χούι είναι δευτέρα φύσις και επειδή ο Σουρλό θέλει έστω και τώρα στα γεράματα να γίνει παράγοντας επαναλαμβάνει το ίδιο πείραμα. Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα τώρα θα γελάσουμε αφού είναι βέβαιο ότι θα ξαναφάει και νέα κρυάδα. Αυτά για τώρα και εδώ είμαστε για συνέχεια και ...αναμνήσεις.

Το γεγονός ότι ο Λιόλιος μέσα σε μια πενταετία έχει αλλάξει
Βάζω στο ψαχτήρι το
"αλλάζω κόμματα σαν τα πουκάμισα" και
βγαίνει ο Άδωνης. Δεν πήραν
χαμπάρι τον Λιόλιο ακόμα γι αυτό..
πέντε κόμματα και έχει εκφράσει την συμπάθειά του σε άλλα τόσα είναι το μεγαλύτερο προσόν του και φαίνεται ότι αυτό εκτιμήθηκε από την αρμόδια επιτροπή της ΝΔ που αξιολόγησε μαζί με τον Λιόλιο και τον γιο του Γιάννου Παπαντωνίου ως έναν από τους ανθρώπους του προέδρου Κυριάκου και γελάει όλος ο κόσμος της δεξιάς και του κόμματος.

Γιατί αλλάζει κόμματα ο Λιόλιος κάθε χρόνο; Προφανώς γιατί είναι ανήσυχο πνεύμα. Τώρα, πως όντας μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δράσης, ενός μικρού κόμματος, υπαρκτού όμως, κάνει αίτηση να γίνει στέλεχος της ΝΔ αφού πρώτα έχει κάνει εγγραφή μέλους για να ψηφίσει τον Κυριάκο είναι ένα ερώτημα. Εκτός κι αν παραιτήθηκε από την Δράση και δεν το πήραμε είδηση αλλά αυτό μικρή σημασία έχει.

Ο Λιόλιος λοιπόν είναι φαν του Γιώργου Παπανδρέου. Είναι φαν του Στέφανου Μάνου. Είναι φαν του Γιώργου Φλωρίδη και του Αλ. Παπαδόπουλου που γουστάρει και ο πατήρ Μητσοτάκης, ήταν φαν του Μπίστη με την ΑΕΚΑ, είναι φαν του Σημίτη, είναι φαν του Σκυλακάκη και φαν της Ντόρας που όταν αυτή έκανε κόμμα πήγε και έγινε υποψήφιος βουλευτής της. Όταν η Ντόρα επέστρεψε στην ΝΔ ο Λιόλιος επειδή δεν άντεχε τον Σαμαρά και τους δεξιούς του αποχώρησε από το κόμμα της Ντόρας. Τώρα, ξανασυναντήθηκαν όλοι μαζί και είναι μια χαρούμενη παρέα.
Επειδή όμως εγώ προσωπικά δεν έχω μνήμη λωτοφάγου και επειδή πλέον ο Λιόλιος είναι δημόσιο πρόσωπο είμαι υποχρεωμένος να θα θυμίζω όλα αυτά και να ασκώ κριτική.

Η οικονομική αστυνομία που έχει εγκατασταθεί στο δημοτικό κτήριο της Καβάσιλας εξετάζει παραγωγούς αγρότες καλλιεργητές βαμβακοπαραγωγούς που διαθέτουν καλλιέργεια στο αγρόκτημα Σταυρού. Οι κλητεύσεις αφορούν σε πάνω από 150 καλλιεργητές και οι ερωτήσεις που τους κάνουν τα αρμόδια όργανα είναι σχετικά με την συγκομιδή του βαμβακιού, με ποιον συγκομιστή το έκαναν, πόσα χρήματα πλήρωσαν και γενικά εξετάζουν την όλη διαδικασία θέλοντας προφανώς να διαπιστώσουν αν συντελείται φοροδιαφυγή, αν συντελείται απόκρυψη εισοδημάτων κλπ
Οι πληροφορίες από το ρεπορτάζ λένε ότι η έρευνα θα επεκταθεί σε όλη την περιοχή του Ρουμλουκιού όπου καλλιεργείται βαμβάκι σε πολύ μεγάλη έκταση και αυτό σημαίνει ότι σειρά θα πάρει η Αλεξάνδρεια και ο πρώην δήμος Πλατέος.
Είναι προφανές ότι αυτή η διαδικασία έχει βάλει σε μεγάλη ανησυχία όλη την περιοχή και αναμένεται με αγωνία η εξέλιξη.

 Μετά την παρέμβαση του προέδρου του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρεια που αποκάλεσε ούτε λίγο ούτε πολύ ως συνοδοιπόρους του ΚΚΕ τον αγροτικό σύλλογο της Βέροιας ο πρόεδρος του τελευταίου Τάσος Χαλκίδης δήλωσε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοι δε συμβαίνει και ότι απορεί που ανακύπτει τέτοιο θέμα. Δήλωσε κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν ετέθη θέμα αφορολόγητου ύψους 48 χιλιάδων ευρώ αλλά 12 χιλιάδων ευρώ και ζήτησε να αποδειχτεί αυτός ο ισχυρισμός εμφανίζοντας κάποιο χαρτί ή απόφασης από όσους ισχυρίζονται αυτά που λέει ο Λιολιόπουλος.
Που βρίσκεται η αλήθεια τελικά;

Δίνουμε οδηγίες για την γρίππη των πουλερικών γενικής φύσης ώστε να συμβάλλουμε στην πρόληψη των όποιων επιπτώσεων. Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που υπέστη ο νομός και η περιοχή μας από την οζώδη δερματίτιδα και στόχος μας είναι να είμαστε προετοιμασμένοι, είπε ο Ναλμπάντης. Και εκεί που περιμένεις να ολοκληρωθεί η κουβέντα μέσα από μισόλογα βγαίνει και "μισή" είδηση. Όλα στην ώρα τους είπε ο αντιδήμαρχος απαντώντας σε ερώτημα που δεν έγινε αλλά που ήθελε πολύ να κάνει ο Καμπάνης με τον Κουρνιάκο και βέβαια κατάλαβε ο Ναλμπάντης. Είναι αυτό που λέμε "ο κόσμος τόχει τούμπανο ....."

Και πριν κλείσει το τηλέφωνο ο Κωστής λέει ότι ήδη ο δήμος
έχει προμηθευτεί άσφαλτο να κλείσει τρύπες. Λίγη ώρα αργότερα ένας συνεργάτης μου είδε τον αντιδήμαρχο μέσα σε μια τρύπα με κράνος να ρίχνει άσφαλτο. Μιλάμε για την αποθέωση της αποτελεσματικότητας αυτός ο άνθρωπος. Σε χρόνο dt όλα.

Στέλνει δελτίο τύπου ο Κώστας ο Νομάρχης και πληροφορεί τον κόσμο ότι πήγε στην Αθήνα παρέα με τον βουλευτή Ουρσουζίδη και επισκέφτηκαν δυο υπουργεία. Το Οικονομικών όπου συνάντησαν την Παπανάτσιου την υφυπουργό και το Γεωργίας όπου συνάντησαν υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι υπουργοί είχαν δουλειές.

Κατ΄ αρχάς να παρατηρήσω το εξής: Δεν αντιλαμβάνομαι το
νόημα της συνοδείας. Ο Καλαϊτζίδης δεν γνωρίζει το δρόμο για να πάει στα υπουργεία και χρειάζεται ...οδηγό; Τα υπουργεία δεν ανοίγουν τις πόρτες τους σε έναν αιρετό νομάρχη και χρειάζεται αντικλείδι ένας κυβερνητικός βουλευτής; Δεν είναι δυνατή η επαφή με τα υπουργεία για να κλειστεί ένα ραντεβού και πρέπει να μεσολαβήσει ένας βουλευτής;
Τι σκατά νέα ήθη έφερε αυτή κυβέρνηση της Αριστεράς που συνεχίζει ίδια και απαράλλαχτα τα όσα γινότανε επί ΝΔ και Πασοκ και βέβαια συνεχώς καταγγέλονταν από τον Σύριζα;

Ο Κώστας ο Νομάρχης λοιπόν, λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε, έθεσε μια σειρά ζητημάτων στα υπουργεία και ευελπιστεί σε λύσεις. Έτσι λέει. Και επισημαίνει ότι ορισμένα από τα αιτήματα- θέματα που έθεσε είχαν εγκριθεί από το 2014, από την προηγούμενη κυβέρνηση δηλαδή.
Αναφέρει κάποιες παραχωρήσεις εκτάσεων, χρηματοδότηση για ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, άμεση πληρωμή εκτιμητών ΕΛΓΑ και άλλα αλλά το σπουδαιότερο είναι ένα άλλο ζήτημα που επιτέλους πρέπει να λυθεί δια παντός. Το θέμα των ακτημονικών εδαφών στην περιοχή του έλους Κλειδίου και που ανέρχονται σε 12 χιλιάδες στρέμματα.
Με το θέμα αυτό επειδή είναι αρκούντως σοβαρό και χρήζει άρτιας αντιμετώπισης και όχι αποσπασματικής θα ασχοληθώ σε επόμενο ρεπορτάζ. Διότι, η σημερινή κατάσταση σοβεί από δεκαετίες και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναπαράγει παθογένειες χρόνιες και στην τελική δεν εξυπηρετείται κανείς ακτήμονας αλλά ορισμένοι αετονύχηδες και κάποιοι μεγαλοαγρότες που κονομάνε τις επιδοτήσεις από την ΕΕ.



"Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού φορέα σε συνδυασμό με τον ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.", είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή και αμέσως τα ντόπια παπαγαλάκια της πολιτικής του, συνδικαλιστές στον αγροτικό σύλλογο Αλεξάνδρειας άρχισαν να κάνουν κλίμα υπέρ της εισόδου ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση αγνοώντας προφανώς την εμπειρία από την υπόλοιπη ευρώπη αλλά κυρίως τις επιπτώσεις που θα προκύψουνα απο μια τέτοια εξέλιξη.
Ο πρώτος και και καλύτερος που θέλει ιδιώτες στον χώρο είναι ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, αδερφός του Λιολιόπουλου που χρίστηκε εσχάτως στέλεχος της ΝΔ μέσω συνέντευξης. Γράφει δήθεν αθώα και "δημοκρατικά" ότι είναι υπέρ της συνύπαρξης του κρατικού ΕΛΓΑ και των ιδιωτών και όποιος θέλει πάει και ασφαλίζεται όπου θέλει. Μια άποψη η οποία ευθέως οδηγεί σε ιδιωτικό μονοπώλιο και βέβαια στην πλήρη καταστροφή των μικρών και φτωχών αγροτών που θα αδυνατούν να ασφαλίσουν τις εκμεταλεύσεις τους. 
Όλη η δουλειά δηλαδή γίνεται για τους μεγάλους ως συνήθως και αυτό γίνεται απο τους συγκεκριμένους όχι γιατί είναι μεγάλοι παραγωγοί αλλά γιατί είναι φανατικοί οπαδοί του Μητσοτάκη, της ΝΔ και κολλάνε ένσημα για την επόμενη μέρα.

Όταν ένας αθεράπευτα οπαδός της ελεύθερης οικονομίας κατά τα δυτικά και μνημονιακά πρότυπα, ένας οπαδός της πολιτικής της ΝΔ του Κυριάκου ηγείται ενός αγροτικού συλλόγου μοιραία θα βάλει την σφραγίδα του και θα παράξει πολιτική μέσω αυτού με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Το δυστύχημα είναι ότι βλέπουμε να συντελείται μια διάσπαση δυνάμεων σε έναν αγώνα φολκόρ κατά την άποψή μου διότι αυτό εξυπηρετεί την ΝΔ που δε θέλει να ταυτιστεί αφενός με τις δυνάμεις που ελέγχει το ΚΚΕ παραδοσιακά και αφετέρου να τσιμεντώσει τις δυνάμεις της ενόψει εκλογών και των διαφόρων θέσεων στον κρατικό μηχανισμό που θα προκύψουν από την ανάληψη της εξουσίας. Μ΄ άλλα λόγια κάνουν πρόβα εξουσίας αφενός και αφετέρου κολάνε ένσημα ώστε να έχουν προβάδισμα αύριο στην κατανομή των θέσεων αυτών.

Επί της ουσίας τώρα.
Κατηγορεί τον σύλλογο της Βέροιας ότι βρίσκεται υπό την σκέπη του Μπούτα που είναι στέλεχος του ΚΚΕ και που προβάλει μαξιμαλιστικά αιτήματα και στρέφουν την κοινή γνώμη εναντίον
των αγροτών και που ούτε λίγο ούτε πολύ αυτά συντελούν το ...κομμουνιστικό μανιφέστο. Είναι τόσο άσχετος ο Λιολιόπουλος που αγνοεί προφανώς το τι γράφει το εν λόγω βιβλίο αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Κατηγορεί τον σύλλογο της Βέροιας και μάλιστα είπε ότι για τον λόγο αυτο δεν παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που έκανε την Δευτέρα στη Βέροια. Το είπε καθαρά και μάλιστα είπε ακριθιγώς ότι η ηγετική ομάδα του συλλόγου υπέστη πίεση και σύγκρουση για τις επιλογές αυτές.

Βγάζει δηλαδή τον Χαλκίδη και τον Παπακωνσταντίνου ως ενεργούμενα του Μπούτα και του ΚΚΕ. Όποιος ξέρει τους εν λόγω συνδικαλιστές μόνο ως συνοδοιπόρους του ΚΚΕ δεν μπορεί να τους αποκαλέσει. Ότι άλλο θέλει μπορεί να τους πει αλλά όχι συνοδοιπόρους του ΚΚΕ.
Είναι τέτοια η πρεμούρα του Λιολιόπουλου και ενδεχομένως και άλλων αυτής της διοίκησης που ανήκουν όλοι πολιτικά στη ΝΔ σημειωτέον να διαφοροποιηθούν από το μπλόκο της Νίκαιας και αυτό είναι η αιτία να κάνουν λάθη και να πολώνουν την κατάσταση.
Είναι τέτοια η πρεμούρα να αναδειχτούν συνδικαλιστά που κάνουν λάθη
Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να γίνουν πανελλήνια γνωστοί που αποσχίστηκαν απο την Πρωτοβουλία Αγροτών καταγγέλοντάς την ώς ξεπουλημένη και τον Μπούτα ότι πούλησε τον αγώνα τους με το τσίπουρο στον Τσίπρα.
Λένε ορισμενοι του αγρ. συλλόγου Αλεξάνδρειας ότι έπρεπε να τραβήξουν τον αγώνα τους μέχρι τέλους και αποκαλούν προδότη τον Μπούτα. Αλήθεια, θέλω να ρωτήσω αυτούς τους επαναστάτες: τι ακριιβώς εννοούν μέχρι τέλους; 
Σα να σφίγγεται ο Κώστας ο Νομάρχης που βρίσκεται στον΄ιδιο χώρο με τους "κομμουνιστές" αλλά τα καταφέρνει


Επισκέφτηκαν τους "κομμουνιστές" ο Τζιτζικώστας και Καλαιτζίδης και δεν πήραν άδεια από τον Λιολιόπουλο;
Την "έβαψαν", θα τα πει όλα στον Κυριάκο και να δουν τι θα πάθουν 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όταν δεν ασχολούνται με την πολιτική οι σοβαροί το κενό το γεμίζουν οι βλαμμένοι, οι βαρεμένοι στα πλατάρια, οι συμπλεγματικοί και οι άρρωστοι.
Νομοτέλεια της φύσης. Κανόνας απάραβατος 

Εγώ άμα έβαζα υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με συνδυασμό που διεκδικούσε στα ίσα το δήμο και έπαιρνα 69 σταυρούς σε σύνολο ψήφων του συνδυασμού πέντε περίπου χιλιάδες θα πήγαινα να κρυφτώ για πάντα και δε μιλούσα στο υπόλοιπο της ζωής μου.
Ωστόσο, υπάρχει ο άνθρωπος που όχι μόνο χώνεψε το ξεφτιλίκι αυτό αλλά δίνει και συμβουλές και το παίζει και παράγοντας. Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, αγαπητέ και όλα εδώ θα τα πούμε γιατί η ανοχή έχει όρια. 

Άμα δηλώνεις αγρότης δεν πρέπει να δουλεύεις στα χωράφια;
Άμα δηλώνεις αγρότης και πίνεις καφέδες στα καφενεία και στα χωράφια δεν πας ποτέ τί ακριβώς είσαι;
Ρε μπας και οι αξιολογητές της ΝΔ θέλουν αξιολόγηση;
Άκου αγρότης του κόσμου.... Γελάνε τα καφενεία με την αξιολόγηση 

Θαυμάζει τον Γ. Παπανδρέου, είναι ερωτευμένος με τη Ντόρα, έχει πρότυπο τον Μάνο, στήριξε τον Μπίστη στην ΑΕΚΑ, πίνει νερό στο όνομα του Σημίτη, γουστάρει τρελά τον Φλωρίδη και την Διαμαντοπούλου αλλά βάζει την γυναίκα του δυο φορές υποψήφια με τον Σύριζα.
Αυτός είναι ο άνθρωπος του Κυριάκου στην Ημαθία και λέγεται Λιολιόπουλος. Ανήκει στην ΝΔ και οι νεοδημοκράτες έχουν στήσει πανηγύρι με το νέο τους απόκτημα. Είναι τόσο χαρούμενοι που σκέφτονται να το γιορτάσουν μόλις ανοίξει ο καιρός. Θα κάνουν πάρτι στην κομενη γέφυρα στον Αλιάκμονα και ελπίζουν ότι θα πηδήξει μέσα μπας και γλυτώσουν και λυτρωθούν από το βάρος που τους έλαχε και το φορτώθηκαν ελέω της αξιολόγησης των αξιολογητών του Κυριάκου.
Ρε μπας και οι αξιολογητές θέλουν αξιολόγηση; 

Ο εφτάγλωσσος γυρολόγος καλά θα κάνει να αράξει στα κιλά του, στα πολλά κιλά του, και να σταματήσει να λέει παπάρες μάντολες γιατί στο τέλος θα τρέχει και δε θα φτάνει.
Ο τύπος αυτός που που σε δυο συνεχόμενες δημοτικές εκλογές, το ΄10 και το ΄14 έβαλε την γυναίκα του υποψήφια του Σύριζα τώρα πουλάει πνεύμα και νεοδημοκρατιλίκι και οι προφέσορες της αξιολόγησης που όρισε ο Κυριάκος τον αξιολόγησαν ως ικανό.
Αλλά, δεν φταίει ο εφτάγλωσσος. Αυτοί που πρέπει να περάσουν αξιολόγηση είναι οι αξιολογητές.
Γελάνε τα καφενεία με τις αξιολογήσεις 

Πολύ καλή και αναγκαία θα έλεγα η εκδήλωση που έκανε η ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ για να τιμήσει τον Γιώργο Παπαστάμκο, τον πολιτικό που τίμησε την ιδιότητά του όσο κανένας άλλος στην Ημαθία, στη χώρα και στις Βρυξέλλες όπου θεωρούνταν μέχρι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έπαθε ένα από τα σημαντικότερα πολιτικά μυαλά.
Τον Παπαστάμκο τον γνώρισα στις εκλογές του 1989, όταν ξεκινούσα στο ράδιο Αλεξάνδρεια τότε και αυτός εμφανίζονταν για πρώτη φορά στην πολιτική ως υποψήφιος. Ήταν εντυπωσιακός στην ραδιοφωνική συνέντευξη που κάναμε. Δεινός ομιλητής, πράος και έξυπνος. Μορφωμένος και διαβασμένος, πολύγλωσσος πραγματικά και όχι ανοησίες αυτομάτως ειδα ότι αυτός θα κάνει καριέρα στο αστικό σύστημα. Και έκανε.
Το 2011 πήγα στις Βρυξέλλες καλεσμένος του Παπαστάμκου μαζί με άλλους δημοσιογράφους της Ημαθίας. Κάναμε μια συνέντευξη. Έχει ενδιαφέρον, θεωρώ αυτή η συνέντευξη και όποιος θέλει μπορεί να την δει.

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ημαθίας της ΝΔ για όλους αυτούς που παριστάνουν τους πολιτευτές και έχουν αυτοχριστεί υποψήφιοι βουλευτές περιλαμβάνει και τον εφτάγλωσσο Λιολιόπουλο, που βέβαια μια μέρα μετά έγινε εξάγλωσσος, ή αυτός είναι εκτός συναγωνισμού γιατί είναι Λιλιόπουλος*;
*μια κατηγορία μόνος του. Δεν υπάρχει άλλος ικανός να τον συναγωνιστεί.
Γελάνε τα καφενεία με τους αξιολογητές.



Τη μια πίσω από την άλλη ο Κυριάκος. Ακούραστος ο τύπος, δε λέω.
Το πόσο σοβαρά είναι αυτά που λέει φαίνεται και στην φωτογραφία. Ο διπλανός του, μόλις την άκουσε την μλκ αυτή δεν μπορεί να συγκρατήσει το γέλιο του. Τον βλέπω να μην γίνεται κρατικό στέλεχος,,, Άκου να γελάει με τον Κυριάκο, 

Εκνευρίστηκαν οι υπερπατριώτες, οι πελάτες της Συμμορίας με τα αλβανάκια που με τα χέρια τους έκαναν τον αετό της πατρίδας τους.
Όλοι αυτοί όμως θεωρούν ύψιστη μαγκιά και μεγάλο μάγκα τον γιο εκείνου του υπουργού της ΝΔ που έμπασε μέσα στο στρατόπεδο την Τζούλια και έκανε πάρτι.
Ου ρε απίθανοι που μιλάτε και μας ζαλίσατε με τα εθνικιστικά σας.
* να σημειώσω ότι ο λεγάμενος προσλήφθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης της ευρωβουλευτίνας Σπυράκη στις Βρυξέλλες. 
Αμ πως... 

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, εγώ εδώ εσύ εκεί, έλεγε ένα παλιό
ελαφρο-λαϊκό τραγούδι. Το θυμήθηκα βλέποντας την απόφαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Οι άνθρωποι το είπαν καθαρά: Διαφωνούμε με τους αποκλεισμούς των δρόμων, είμαστε μαζί σας στους αγώνες σας και στα αιτήματά σας.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα αλλά οι συνδικαλιστές του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας θέλουν να κολήσουν αγωνιστικά ένσημα και θα κλείσουν δρόμους εάν και εφόσον μαζέψουν τρακτέρ. Κατά τα άλλα, το κοινωνικό μέτωπο που ήθελαν να συγκροτήσουν φαίνεται ότι δεν μπορούν να το φτιάξουν αφού ο ένας φορέας της πόλης διαφωνεί με τις πρακτικές τους.

Δε λέω, πολύ αποτελεσματικός ο νέος πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου. Με το που βγήκε και είπε εκείνη την εξυπνάδα ότι θα ενημερώνουν τους εμπόρους όταν είναι να κλείσουν τους δρόμους για να κάνουν κουμάντο οι έμποροι διαχώρισαν την θέση τους. 
Αποτελεσματικός είπαμε.

Ο Σώρας επεκτείνεται και βρίσκεται πλέον και στην Αλεξάνδρεια. Άνοιξε γραφείο στα Αμπελοτόπια, δίπλα στην εκκλησία. Ξέρουν τί κάνουν οι τρισεκατομυριούχοι. Πάνε και ανοίγουν δίπλα στα ευαγή ιδρύματα της χριστιανοσύνης και τσιμπάνε πελάτες. Αντί να προσεύχεσαι να σωθείς από την καταστροφή έλα σε μας, δίνε ένα τάληρο το μήνα συνδρομή και γίνε πλούσιος.
Ρε, είμαστε πλούσιοι χωρίς να το ξέρουμε...

Όταν γράφεις μια φορά λάθος την έκφραση λες ότι έγινε εκ
Βρες το ορθογραφικο λάθος. Μπορείς
παραδρομής και το ξεπερνάς. Όταν την ξαναγράφεις το βλέπεις κάπως αλλά και πάλι το ξεπερνάς λέγοντας ότι θα είχε άλλα στο κεφάλι του και έκανε το ίδιο λάθος. Όταν όμως το βλέπεις το ίδιο λάθος και τρίτη φορά τότε πλέον πείθεσαι ότι πρόκειται για ένα λάθος που προκύπτει αβίαστα αφού ο γράφων αδυνατεί να το δει διότι αγνοεί τα βασικά της ορθογραφίας, τα βασικά της γραμματικής, τα βασικά τέλος πάντων.

Ο λόγος για τον Φιλιπ Σουρλό που γράφει και ξαναγράφει την έκφραση "... όταν γύρο σου όλοι σε ...." και λες ρε φίλε, άλλο ο γύρος με πίτα και άλλο γύρω γύρω όλοι. Έλα μου ντε που ο Σουρλό αγνοεί τα βασικά. Τα αγνοεί βέβαια δικαιολογημένα ο άνθρωπος αφού δεν τα κατάφερε να κάνει ακαδημαϊκή καριέρα εξ αιτίας κάποιων συγκυριών αλλά αυτά είναι παρελθόν. Ωστόσο ο Σουρλό εναγωνίως θέλει να οικοδομήσει μια εικόνα μορφωμένου, μια εικόνα σοβαρού ανθρώπου που ασχολείται με δύσκολα θέματα όπως φιλοσοφία, οικονομία, υψηλή πολιτική κλπ και βέβαια εικάζω βάσιμα ότι δεν καταλαβαίνει γρι αλλά αυτό είναι δικό του θέμα. 
Γράφει και ξαναγράφει ο έρμος ότι δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει γύρο του ο Γκυρίνης και αναρωτιέσαι: πουλάει γύρο ο δήμαρχος; Με πίτα ή σε ψωμάκι; Με απ΄ όλα;
Ά ρε Σουρλό δεν κάνουν τα ράσα τον παπά ούτε άμα έχεις παραμάσχαλα την Καθημερινή γίνεσαι αυτομάτως ...ψηλός.
Αντιληπτόν;
Αυτό το απόσπασμα δεν είναι του Παπαγιάννη,
είναι της εφημερίδας. Της οποίς ο ιδρυτής έχει αποδείξει
ότι διαθέτει μύτη. Όχι αηδίες. Και μετά η ΝΟΔΕ
έβγαλε ανακοίνωση και τα λέει όλα φαιδρότητες

Βέβαια ο Σουρλό επειδή έχει μύτη, σπουδαία μύτη στην πολιτική, φιλοξένησε πρωτοσέλιδα την συνέντευξη του δημοτικού συμβούλου της Βέροιας Παπαγιάννη. Και αντί να περιοριστεί στην δημοσίευση χωρίς κανένα σχόλιο ο σπουδαιοφανής Φιλίπ Σουρλό προβαίνει σε σχόλιο που ξέρετε τί λέει; Λέει ότι πρόσωπα σαν τον Παπαγιάννη εκφράζουν ιδανικά τις ιδέες του Κυριάκου. 
Το πιστεύει αυτό ο Σουρλό και το γράφει. Έτσι δεν είναι; Εκτός αν γράφει τέτοιες θερμές διαπιστώσεις χωρίς να τις πιστεύει. Γίνονται τέτοια πράγματα; Σιγά μη γίνονται. 
Γίνεται να γράφει μια εφημερίδα ανοησίες εξ επιτούτου; Σκοπίμως; Εγώ δεν το πιστεύω ότι και νε με λέτε.

Και αρχίζει το πανηγύρι με το δημοσίευμα αυτό. Και ενώ ο Σουρλό κρίνει και αξιολογεί τον Παπαγιάννη ως ιδανικό εκφραστή των ιδεών του Κυριάκου, όπως έκρινε και τον Λιολιόπουλο δηλαδή και έκανε διάνα, αρχίζουν τα δημοσιεύματα στην Βέροια που λένε ότι ήταν πρώην Πασόκος, ότι φιλοξένησε στο ψηφοδέλτιό του τον γραμματέα της Συμμορίας της ναζιστικής οργάνωσης και άλλα ωραία. Και στο καπάκι βγαίνει η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ της ΝΔ  και γράφει ότι όλα αυτά είναι φαιδρότητες.
Παρά ταύτα όμως ο Σουρλό επειδή έχει μύτη έκρινε ότι ο Παπαγιάννης είναι ιδανικός εκφραστής των ιδεών του Κυριάκου και της ΝΔ.
Βρε μπας και είναι βαλτός ο Φιλιπ Σουρλό να κάνει τσίρκο τη ΝΔ με τις απόψεις του; Βρε μήπως θέλει να το διαλύσειι το μαγαζί με τις προτάσεις του; 
Φανταστείτε ένα ψηφοδέλτιο με έξι υποψήφιους και οι δυο να είναι Λιολιόπουλος και Παπαγιάννης. Θα σαρώσει το κόμμα. 
Είπαμε, έχει μύτη και κριτήριο ο Σουρλό.
Δεν ξέρω γιατί αλλά εμένα με φαίνεται περίεργο που
βγήκαν φωτογραφία στη Μελίκη και όχι
στην Αλεξάνδρεια

Συνεργείο του Σύριζα Αλεξάνδρειας βγήκε το πρωί του Σαββάτου στην Βετσοπούλου και μοίραζε φυλλάδια, μοίραζε υλικό για τα δυο χρόνια της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Επικεφαλής του συνεργείου ο βουλευτής Χρ. Αντωνίου. Μπήκανε στα καφέ και στα εμπορικά και όπως ήταν φυσικό άκουσαν διάφορα σχόλια, άκουσαν παράπονα, άκουσαν προτροπές, άκουσαν και κάποια μπράβο.
Προσωπικά με έκανε εντύπωση το γεγονός αυτό. Με εντυπωσίασε το θάρρος των Συριζαίων που αψήφισαν την δεδομένη δυσαρέσκεια του κόσμου έναντι της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνησή τους.
Βέβαια, σε σχόλιο που έκανε ένα μέλος του Σύριζα που  βγήκε εξόρμηση λέει ότι το κλίμα δεν ήταν εχθρικό, ήταν συγκρατημένο και με την βασική παράμετρο ότι έχει άλλα τρια  χρόνια διακυβέρνησης μπορεί να σώσει την παρτίδα.
Αισιόδοξος ο σύντροφος αλλά το καταγράφω για την ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: