Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι αγρότες της Αλεξάνδρειας

ρεπορτάζ: ΣΙΜΟΣ ΤΑΜΟΓΛΟΥ- ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ

Συνέλευση με ενημερωτικό χαρακτήρα, στην οποία συμμετείχαν πολλοί αγρότες, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 17 Ιανουαρίου ο Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Δήμου Αλεξάνδρειας.

Αρχικά και.....
παρουσία εκπροσώπων των τριών εκκοκκιστηρίων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας συζητήθηκε το θέμα της βασικότερης καλλιέργειας της περιοχής, του βαμβακιού. Στη συζήτηση που έγινε τονίστηκαν βασικά σημεία της συνεργασίας μεταξύ εκκοκκιστών και παραγωγών, όπως πχ η ποιότητα του προϊόντος η οποία παίζει βασικό ρόλο τόσο στην τιμή όσο και στη διάθεσή του.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες καλλιέργειες, το Δ.Σ. δεσμεύτηκε ότι θα κάνει παρόμοιες συναντήσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι μεταποιητικών βιομηχανιών.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση για θέματα που σχετίζονται τόσο με τον Αγροτικό Σύλλογο (συνεργασία με άλλους συλλόγους) όσο και με τις κινητοποιήσεις που πιθανόν να ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – μορφή που θα έχουν οι κινητοποιήσεις, σημεία που θα γίνουν κλπ.

Αυτό που φαίνεται πως σε πρώτη φάση θέλουν να κάνουν οι αγρότες της Αλεξάνδρειας είναι μια πρώτη καταγραφή δυνάμεων ενώ η συνέχεια (όσον αφορά τις κινητοποιήσεις) θα δοθεί μετά και από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Εξελίξεις στο θέμα αυτό θα υπάρξουν από την επόμενη εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: