Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Το ΠΑΜΕ Εκπ/κων για την φοίτηση των προσφύγων στην Ημαθία- ανακοίνωση

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα!
Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά
Καλωσορίζουμε στα σχολεία των δήμων Βέροιας και Αλεξάνδρειας όλα τα προσφυγόπουλα, τους ευχόμαστε, καλή πρόοδο στις.....
νέες για αυτά εκπαιδευτικές διαδικασίες και καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να υποδεχτούν τα μικρά ταλαιπωρημένα παιδιά που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρει τεράστιες ευθύνες για τη συμμετοχή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή μέσω του ΝΑΤΟ και των εδώ βάσεων, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για στρατιωτικές επιθέσεις. 

Καθώς και για την υπογραφή και εφαρμογή της απαράδεκτης συμφωνίας ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία που συμβάλλει στον εγκλωβισμό των προσφύγων και στο στοίβαγμα τους σε άθλιες συνθήκες, που ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, λόγω της κακοκαιρίας έχουν γίνει απάνθρωπες. 

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, κάθε εργαζόμενο κάθε λαϊκή οικογένεια της περιοχής μας να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα στην εκπαίδευση όλων των προσφυγόπουλων. 

Να απομονώσουν την εγκληματική και ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και τα διάφορα άλλα φασιστοειδή, που με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό δηλητήριό τους και με πρόσχημα την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, και σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους. 

Διεκδικούμε:
Να καταργηθούν όλες οι αντιδραστικές συμφωνίες (Δουβλίνο, ΕΕ - Τουρκίας κ.λπ.) που εγκλωβίζουν περίπου 60.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα, για να αποτελέσουν το φθηνό εργατικό δυναμικό. 
Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όχι στην παραχώρηση των στρατιωτικών βάσεων. 
Όχι στην εκχώρηση της φρούρησης των συνόρων σε ΝΑΤΟικούς, ευρωενωσιακούς μηχανισμούς. 

Να δοθεί η δυνατότητα γρήγορης χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες και προώθησής τους στις χώρες που θέλουν. 

Αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, για όσο διάστημα φιλοξενούνται εδώ.  
Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα σε στέγαση, σίτιση, υγιεινή, ύδρευση, θέρμανση. 
Άμεσα μέτρα για τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα. 
Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πρόσληψη και διάθεση του απαραίτητου προσωπικού και με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες, τα ΑμΕΑ, τα μικρά παιδιά. 
Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων που χρειάζονται, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για πλήρη ένταξη των προσφυγόπουλων στο Γενικό Σχολείο χωρίς αποκλεισμούς.    
Να δημιουργηθούν μόνιμες δομές στήριξης μέσα στους χώρους φιλοξενίας που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση τις ώρες που δεν θα είναι τα παιδιά στο σχολείο. 
Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. 

Έξω οι ΜΚΟ από τους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων. 
                                                                       ΒΕΡΟΙΑ 25-1-17

Δεν υπάρχουν σχόλια: