Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Πήγε στην Αθήνα ο Νομάρχης, στα Υπουργεία- Τι ζήτησε και τι θα κάνει με τα ακτημονικά;

-αντί να τους ρίξει μια καταγγελία που χρειάζεται οδηγό- βουλευτή κάνει ευχαριστήριο ο Νομάρχης!

Στέλνει δελτίο τύπου ο Κώστας ο Νομάρχης και πληροφορεί τον κόσμο ότι πήγε στην Αθήνα παρέα με τον βουλευτή Ουρσουζίδη και επισκέφτηκαν δυο υπουργεία. Το Οικονομικών όπου συνάντησαν την Παπανάτσιου την υφυπουργό και το Γεωργίας όπου.....
συνάντησαν υπηρεσιακούς παράγοντες. Οι υπουργοί είχαν δουλειές.

Κατ΄ αρχάς να παρατηρήσω το εξής: Δεν αντιλαμβάνομαι το νόημα της συνοδείας. Ο Καλαϊτζίδης δεν γνωρίζει το δρόμο για να πάει στα υπουργεία και χρειάζεται ...οδηγό; Τα υπουργεία δεν ανοίγουν τις πόρτες τους σε έναν αιρετό νομάρχη και χρειάζεται αντικλείδι ένας κυβερνητικός βουλευτής; Δεν είναι δυνατή η επαφή με τα υπουργεία για να κλειστεί ένα ραντεβού και πρέπει να μεσολαβήσει ένας βουλευτής;
Τι σκατά νέα ήθη έφερε αυτή κυβέρνηση της Αριστεράς που συνεχίζει ίδια και απαράλλαχτα τα όσα γινότανε επί ΝΔ και Πασοκ και βέβαια συνεχώς καταγγέλονταν από τον Σύριζα;

Ο Κώστας ο Νομάρχης λοιπόν, λέει η ανακοίνωση που εξέδωσε, έθεσε μια σειρά ζητημάτων στα υπουργεία και ευελπιστεί σε λύσεις.  Έτσι λέει. Και επισημαίνει ότι ορισμένα από τα αιτήματα- θέματα που έθεσε είχαν εγκριθεί από το 2014, από την προηγούμενη κυβέρνηση δηλαδή.
Αναφέρει ο Καλαϊτζίδης λοιπόν κάποιες παραχωρήσεις εκτάσεων, χρηματοδότηση για ασφαλτόστρωση αγροτικών δρόμων, άμεση πληρωμή εκτιμητών ΕΛΓΑ και άλλα αλλά το σπουδαιότερο είναι ένα άλλο ζήτημα που επιτέλους πρέπει να λυθεί δια παντός. Το θέμα των ακτημονικών εδαφών στην περιοχή του έλους Κλειδίου και που ανέρχονται σε 12 χιλιάδες στρέμματα.
Με το θέμα αυτό επειδή είναι αρκούντως σοβαρό και χρήζει άρτιας αντιμετώπισης και όχι αποσπασματικής θα ασχοληθώ σε επόμενο ρεπορτάζ. Διότι, η σημερινή κατάσταση σοβεί από δεκαετίες και το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές και αναπαράγει παθογένειες χρόνιες και στην τελική δεν εξυπηρετείται κανείς ακτήμονας αλλά ορισμένοι αετονύχηδες και κάποιοι μεγαλοαγρότες που κονομάνε τις επιδοτήσεις από την ΕΕ.

Το δελτίο τύπου της Νομαρχίας για την επίσκεψη είναι:

Στην Αθήνα βρέθηκε την προηγούμενη βδομάδα ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, όπου και συναντήθηκε, παρουσία του βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργου Ουρσουζίδη με την υφυπουργό Οικονομικών κα.Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς  και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο Υπουργείο Οικονομικών τέθηκε το ζήτημα της παράτασης της παραχώρησης στην Π.Ε Ημαθίας , της έκτασης 42 στρεμμάτων στην περιοχή του κόμβου της Εγνατίας με τη Βέροια, καθώς και μια σειρά άλλων θεμάτων, που είχαν συμβασιοποιηθεί  από την προηγούμενη κυβέρνηση το 2014, αλλά δεν υλοποιήθηκαν, όπως η κατασκευή πεζογέφυρας στο φράγμα του Αλιάκμονα και η συντήρηση του υφιστάμενου οδοστρώματος της  γέφυρας, ο καθαρισμός του Λουδία, για τον οποίο υπάρχει προκαταρκτική μελέτη και ασφαλτόστρωση αγροτικής οδοποιίας σε περιοχές της Ημαθίας.

Ακολούθησε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου τέθηκαν από την κ. αντιπεριφερειάρχη μια σειρά ζητημάτων, όπως η δίκαιη διευθέτηση  στην καλλιεργητική διανομή των 12.000 στρεμμάτων στο έλος Κλειδίου, η προώθηση των σχεδίων βελτίωσης των νέων αγροτών και η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων των βοοτρόφων της Ημαθίας που επλήγησαν από την οζώδη δερματίτιδα.

Επίσης ο κ. Καλαϊτζίδης ζήτησε  τα χρήματα που καταβάλλουν ως αποζημίωση υπερωριακής απασχόλησης οι ιδιώτες στους γεωπόνους της Π.Ε Ημαθίας, στα πλαίσια των προβλεπόμενων εξαγωγικών ελέγχων, να πηγαίνουν κατευθείαν στο ταμείο της Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να αποδίδονται άμεσα στους δικαιούχους, επιλύοντας έτσι την  υφιστάμενη γραφειοκρατική κωλυσιεργία.


Στα πλαίσια των συναντήσεων του  ο κ.αντιπεριφερειάρχης έκανε την εξής δήλωση: « Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον βουλευτή Ημαθίας κ. Γιώργο Ουρσουζίδη για την αμέριστη συμπαράσταση του στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Ευελπιστώ ότι η κυβέρνηση θα φροντίσει  άμεσα ώστε να βρεθούν λύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: