Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Επικίνδυνες συμπεριφορές από ανύπαρκτες γκρούπες- Όλοι στην πλατεία Ωρολογίου, πουθενά αλλού

-τα λάθη όταν διορθώνονται είναι χρήσιμη εμπειρία. Όταν όχι είναι επικίνδυνη ανοησία

Το Σάββατο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Ημαθία και το αντιφασιστικό κίνημα. Η εγκληματική οργάνωση, η Συμμορία της Χρυσής Αυγής θέλει να εγκαινιάσει γραφεία στην πλατεία Ρακτιβάν (Ωρολογίου) παρουσία δυο αρχιφασιστών βουλευτών της. Του Κασιδιάρη και του Λαγού που......
είναι υπόδικοί για συμμετοχή με κομβικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.

Πρώτη αντίδραση και κάλεσμα για συγκέντρωση στην ίδια πλατεία έκανε η αναρχική ομάδα ΜΠΑΡΟΥΤΙ. Όπως έκανε και το 2011 και ματαίωσε την ομιλία του Μιχαλολιάκου στη Βέροια. Σε κείνη την συγκέντρωση συμμετείχαμε συμβολικά εγώ και άλλα δυο άτομα εκτός της συγκεκριμένης συλλογικότητας. Το κάναμε και δεν μετανοιώσαμε διότι είχε αποτέλεσμα. Ενώσαμε δυνάμεις και είδαμε στην πράξη ότι αυτό έχει αποτέλεσμα.

-Σήμερα βλέπω με δυσαρέσκεια και αγανάκτιση να επιχειρείται ακύρωση αυτού του κεκτημένου. Το ΜΠΑΡΟΥΤΙ κάλεσε σε συγκέντρωση και ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η συλλογικότητα έχει δυναμική, έχει την δυνατότητα να μαζέψει κόσμο αντί να πάμε όλοι οι αντιφασίστες στην ίδια συγκέντρωση ώστε να γίνουμε πολλοί και αποτελεσματικοί βλέπω να καλεί μια Ατάκ Βέροιας συγκέντρωση διακόσια μέτρα παρακάτω, στην πλατεία Δημαρχείου. Δε γνωρίζω ούτε ποια είναι η Αττάκ ούτε και με ενδιαφέρει να μάθω αλλά είμαι βέβαιος ότι πάνω από πέντε άτομα δεν μπορεί να μαζέψει. Οπότε αναρωτιέμαι: προς τι κάλεσμα σε άλλο χώρο; Τι άραγε εξυπηρετεί αυτό το κάλεσμα; Φοβούνται συγχωτισμό και πιθανή μόλυνση από το Μπαρούτι και δεν κάλεσαν στην πλατεία Ρατκιβάν;

-Επειδή τα λάθη γίνονται από ανθρώπους και όταν γίνονται αντιληπτά πρέπει να διορθώνονται καλό θα είναι άμεσα η εν λόγω οργάνωση να ακυρώσει το κάλεσμά της που στην ουσία θα είναι χωρίς αντίκρυσμα και να καλέσουν την παρέα τους στην πλατεία Ρακτιβάν.

-Το ίδιο να πράξουν και οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ναι μεν έβγαλαν ανακοινώσεις αλλά δεν ορίζουν τόπο καλέσματος. 

-Ο τόπος καλέσματος επιβάλλεται να είναι ένας και μαζικός. Δε χωράνε γελοίοι εγωισμοί και ανιστόρητοι και επικίνδυνοι τακτικισμοί.

Χάρης Μόχλας
μέλος της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας

Δεν υπάρχουν σχόλια: