Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Αντιφασιστική Αλεξάνδρειας: Λέει ψέματα η Αστυνομία- Ηθικός αυτουργός ο Σύριζα για τα χημικά

Κριτική αποτίμηση της σημερινής αντιφασιστικής μάχης στη Βέροια


Σήμερα το πρωί το αντιφασιστικό κίνημα της Ημαθίας έδωσε ένα βροντερό δυναμικό παρών στη μάχη ενάντια στο....
φασισμό.Ταυτόχρονα η αστυνομία με την σαφή πολιτική εντολή της κυβέρνησης του Σύριζα έβαλε τα δυνατά της να προστατέψει πάση θυσία την φασιστική φιέστα της εγκληματικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Οι εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί που είχαν μετατρέψει την περιοχή πέριξ της πλατείας Ωρολογίου (Ρακτιβάν) σε απόρθητο φρούριο περίμεναν μια αφορμή ώστε να εξαπολύσουν την επίθεσή τους για να δημιουργήσουν έγκαιρα μια ασφαλή περιοχή για τους λιγοστούς μετακινούμενους φασίστες που έφτασαν εποχούμενοι στην Βέροια για να πάρουν μέρος στα εγκαίνια των γραφείων τους. Ποιων γραφείων δηλαδή; αλλά έστω και συμβολικά οι φασίστες έβαλαν πόδι στην Ημαθία και πλέον αυτό είναι το νέο ανάχωμα αγώνα για όλους μας. Είναι η νέα σταθερά.
 
Η σημερινή και χωρίς προηγούμενο για το νομό μας αστυνομική βία έχει ηθικό αυτουργό. Την Νομαρχιακή Οργάνωση του Σύριζα που αν και είχε προειδοποιηθεί για την επικείμενη αστυνομική βία εποίησε την νήσσα και ως σύγχρονοι Πόντιοι Πιλάτοι είχαν την απαίτηση να τους πιστέψουμε όταν με θράσος χιλίων πιθήκων ισχυρίζονταν στην πλατεία Δημαρχείου ότι η Αστυνομία λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς παρεμβάσεις. Είναι ψεύτες και με την στάση τους χτες και σήμερα ουσιαστικά έβαλαν πλάτη στις επιδιώξεις της εγκληματικής συμμορίας και πήραν διαζύγιο από το αντιφασιστικό κίνημα.
  
Η αφορμή που έψαχνε η αστυνομία είναι απολύτως ψεύτικη και θα πρέπει να ντρέπεται ο αστυνομικός διευθυντής που την αναπαράγει διαρκώς. Δεν προηγήθηκε κανένας πετροπόλεμος για να γίνει η επίθεση. Ψέματα λέει ο αστυνομικός διευθυντής ότι άρχισε πρώτα ο πετροπόλεμος και αναγκάστηκαν οι πάνοπλοι αστυνομικοί να ρίξουν χημικά. Λέει ψέματα και αυτό αποδεικνύεται από πλήθος μαρτυριών αλλά και τα ρεπορτάζ των παρόντων δημοσιογράφων της Βέροιας που κάλυπταν τα γεγονότα. Η αφορμή που έψαχναν οι αστυνομικοί ήταν ο φραστικός προπηλακισμός ενός στημένου συμμορίτη που πέρασε μέσα από το πλήθος των αντιφασιστών στην πλατεία Ωρολογίου και προκάλεσε. Οι μπάτσοι βρήκαν αφορμή και άρχισαν την επίθεση. Αυτό έγινε και ό,τι λέει ο Τουλίκας είναι ψέματα.
  
Εκτιμούμε ότι η νέα κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί είναι πιο δύσκολη για το αντιφασιστικό κίνημα. Η συμμορία της Χρυσής Αυγής έχει πλέον ένα ορμητήριο για την εγκληματική της δράση και το οποίο θα φρουρείτε από τους ένστολους συνεργάτες τους, την αστυνομία, με την σαφή εντολή της πολιτικής ηγεσίας.
Εκτιμούμε ότι η σημερινή συγκέντρωση ήταν μαζική και αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην μαζική παρουσία των μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς επίσης και αριστερών αντιφασιστών -στριών, μελών της ΛΑ.Ε Ημαθίας, του Μ-Λ ΚΚΕ, της Αντιφασιστικής- Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας, της ΕΛΜΕ, δημοκρατών συμπολιτών. 

Ωστόσοεκτιμούμε αρνητικά το γεγονός ότι απουσίαζαν παντελώς φορείς, σωματεία, κοινοβουλευτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση. Καθώς ότι υπήρξαν συλλογικότητες που δεν έκαναν καλέσματα προτιμώντας το ρόλο των ίσων αποστάσεων δεδομένου ότι για την ίδια περίπου ώρα είχε γίνει ακόμα ένα κάλεσμα από την Αttack Βέροιας σε διαφορετικό χώρο, στην πλατεία Δημαρχείου. Αυτή η διασπαστική κίνηση της Αttack που στερούνταν πάσης λογικής έδειξε στην πράξη τον τρόπο με τον οποίο ακυρώνεται ένα μαζικό εγχείρημα.

Τελευταίο αλλά όχι έσχατο, προκαλεί λύπη η συνεχιζόμενη απάθεια του ΚΚΕ. Καμιά ανακοίνωση, καμιά δήλωση και παντελής απουσία από την σημερινή κινητοποίηση είναι δείγματα πολιτικής παρακμής και παρατεταμένης χειμερίας νάρκης που μόνο δυσοίωνες προοπτικές προιονίζονται.


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: