Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Παραπολιτικά στα Χρονικά: Το μάθατε; Ο Μόσχος μίλησε στον Χατζηνικολάου!!!

-Με ποιους θα γίνει η "αναδόμηση" στη Διοίκηση; Έχει υλικό ο Γκυρίνης; 

🔻Το «κορυφαίο» (sic) πολιτικό(;) ζήτημα του τελευταίου μήνα του ΄16 ήτανε γιατί δεν είχαν συνδεθεί οι τουαλέτες κάποιων δημοτικών σχολείων με το δίκτυο αποχέτευσης. Ένα θέμα ουσίας που εδώ και δεκατέσσερα χρόνια ταλανίζει εκατοντάδες μαθητές αλλά καμιά διοίκηση του δήμου δεν έδωσε λύση. Το.....
ζήτημα αναδείχτηκε τώρα με προφανή σκοπιμότητα και αυτή δεν είναι άλλη από το να φθαρεί ο δήμαρχος διότι σ΄ αυτόν χρεώνουν την σημερινή κατάσταση όλοι αυτοί οι ανόητοι που είτε λένε είτε αναπαράγουν αυτή τη φιλολογία και γελοία επιχειρηματολογία.

🔻Βγαίνει λοιπόν ο πρόεδρος επί δυο, ο πρόεδρος δηλαδή της σχολικής επιτροπής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας (άλλο είναι Σχ. Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και άλλο Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή. Αυτό είναι ενημέρωση προς τους αγράμματους που δημοσιολογούν) και δηλώνει ότι είναι λυπηρό το φαινόμενο αυτό, ότι έχει ενημερώσει δεκάδες φορές την ΔΕΥΑ και τον δήμο αλλά δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως προς την κατεύθυνση της λύσης του προβλήματος. Αυτά τα είπε στις αρχές του μήνα σε συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής σε απάντηση του προέδρου του συλλόγου γονέων που την παρακολούθησε και μάλιστα πήρε το λόγο να επισημάνει το πρόβλημα και καλώς έκανε.

🔺Τί είπε ο πρόεδροςΧ2; Είπε ότι τόσο αυτός όσο και ο
αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης (φωτ. δεξιά), είναι γνώστες του προβλήματος αλλά λύση δε δίνεται. Μάλιστα ο πρόεδροςΧ2 επισήμανε ότι ο αντιπρόεδρός του είναι και αντιπρόεδρος στην ΔΕΥΑ. Στην επιχείρηση δηλαδή που δε δίνει λύση τόσο καιρό. 


🔺Πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος της Σχ. Επιτροπής και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ και τί είπε; Είπε ότι δε γνωρίζει γιατί η ΔΕΥΑ δε δίνει λύση. 
Κοιτάτε να δείτε τί συμβαίνει. Είτε ο αντιπρόεδρος της Σχ. Επιτροπής δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑ είτε όταν συμμετέχει δεν μεταφέρει τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ως αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής. Δεν εξηγείται διαφορετικά η δήλωσή του ότι δε γνωρίζει γιατί η ΔΕΥΑ δεν έκανε τόσα χρόνια την σύνδεση με το δίκτυο των υπαρχουσών τουαλετών.

🔺Πάμε παρακάτω. Διαπιστώνω μια έντονη επιθυμία του προέδρουΧ2 να μην αναλάβει καμιά ευθύνη για το γεγονός αυτό.
Ο φταίχτης για την ταλαιπωρία
των μαθητών σύμφωνα με
τον Μόσχο  ήταν
ο Μπασδεκόπουλος.
Τόσο καλά
Θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία να μη θέλει κανείς να αναλάβει ευθύνες και να υποστεί κριτική. Το πολιτικά επιλήψιμο είναι να επιχειρείς να τις μεταθέσεις τις ευθύνες αλλού και να υποστούν την κριτική άλλοι. Τί κάνει ο πρόεδροςΧ2; Λέει ότι η ΔΕΥΑ φταίει που παρά το ότι την ενημέρωσε χιλιάδες φορές αυτή δεν έκανε την σύνδεση στις υπάρχουσες τουαλέτες επαναλαμβάνω και όχι για την κατασκευή νέων τουαλετών. Σας παρακαλώ να το προσέξτε αυτό γιατί έχει σημασία. Λέει λοιπόν ότι φταίει η ΔΕΥΑ που δεν έκανε την σύνδεση και ότι δεν μπορούσε η Σχ. Επιτροπή να αναλάβει αυτό το κόστος διότι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να το κάνει. 


🔺Παρεμβαίνει το μέλος της Σχ. Επιτροπής, ο Δημ. Ράπτης, που έχει σημειωτέον παιδιά στο 1ο δημοτικό σχολείο που έχει πρόβλημα, και λέει ότι η Σχ. Επιτροπή δεν είναι αρμόδια να κάνει τεχνικά έργα αυτού του επιπέδου παρά μόνον να διανέμει δίκαια τα χρήματα που έρχονται από το κεντρικό κράτος. Πολύ ωραία μέχρι εδώ.

🔁 Και προκύπτει το ερώτημα αβίαστα: Αφού δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα η Σχ. Επιτροπή γιατί ξεκίνησαν οι εργασίες σύνδεσης των υπαρχουσών τουαλετών με το δίκτυο αποχέτευσης με δαπάνη που βαρύνει σε μεγάλο ποσοστό την Σχ. Επιτροπή; Είτε βρέθηκε νομική φόρμουλα που καλύπτει αυτό το έργο είτε γίνεται υπέρβαση. Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει. Και εφόσον βρέθηκε νομική φόρμουλα που δίνει τη δυνατότητα να γίνει η σύνδεση γιατί δεν την είχαν βρει νωρίτερα; 

🔀Λέει ο πρόεδροςΧ2 ότι αυτή η λύση προέκυψε μετά από συνεργασία που είχαν με την διοίκηση της ΔΕΥΑ. Γιατί αυτή η συνεργασία δεν είχε γίνει νωρίτερα; Μα, προφανώς γιατί δεν ζητήθηκε συνεργασία και προφανώς ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ και της Σχ. Επιτροπής δεν έθετε το ζήτημα επί τάπητος για να λυθεί. Πώς βρέθηκε λύση; Μαθαίνουμε δια στόματος του προέδρουΧ2 ότι το κόστος της αγοράς των σωλήνων και των τελών σύνδεσης θα βαρύνει τον ΤΟΕΒ Τρικάλων (αυτό είναι ένα θέμα αλλά δεν είναι της παρούσης) και το ταμείο της Σχολικής Επιτροπής (επτά χιλιάδες ευρώ περίπου) και η ΔΕΥΑ θα αναλάβει το κόστος των εργασιών. Γιατί δεν το έκαναν πέρυσι για παράδειγμα;

🔺Την απάντηση γιατί δεν το έκανε πέρσι ο πρόεδροςΧ2 την δίνει ο ίδιος σε συνέντευξή του πάλι αυτές τις μέρες. Το είπε ενδεχομένως χωρίς να το καταλάβει στο ράδιο Αβένα. Τί είπε; Είπε ότι εξ αιτίας της οικονομικής στενότητας επέλεξε να μην κάνει αυτό το έργο ελπίζοντας ότι θα το κάνει η ΔΕΥΑ. Τώρα, γιατί δεν κάνει αυτοκριτική για την επιλογή του αλλά δίνει συνεντεύξεις θα σας γελάσω. 
🔄 Βέβαια, ο αγαπητός πρόεδροςΧ2 πρέπει να απαντήσει στο εξής ερώτημα: είχε χρήματα ως σχολική επιτροπή. Αυτός επέλεξε να πληρώνει τους απλήρωτους λογαριασμούς του ΟΤΕ και τους προμηθευτές και να μην αγοράζει σωλήνες για να κάνει το έργο αυτό. Καλώς ή κακώς αυτό επέλεξε να κάνει. Τώρα γιατί σκούζει; Γιατί δε βγαίνει αντρίκια να υπερασπιστεί την επιλογή του και ρίχνει ευθύνες αλλού; Μήπως περίμενε να γίνει η σύνδεση από μόνη της; Χωρίς φράγκα και μετά να τρέχει ο Μπασδεκόπουλος της ΔΕΥΑ γιατί πάλι θα βρίσκονταν οι ανόητοι να του ασκήσουν κριτική και αυτός θα έκανε την πάπια; Μήπως περίμενε να γίνει η συνολική μελέτη για τις ελλείψεις στα σχολικά κτήρια και εκεί μέσα να γινότανε και οι συνδέσεις ώστε να γλυτώσει τα λεφτά που σήμερα δίνει; Γιατί δε βγαίνει να το πει και με την στάση του ενισχύει την επιχείριση λάσπης κατά της διοίκησης και του δημάρχου προσωπικά από τους γνωστούς ανόητους που τον περιτριγυρίζουν; Θα απαντήσει ο πρόεδροςΧ2 ή όχι;

🔻Θεωρώ ότι επιβάλλεται μέρες πούνε να βγει ο Μόσχος και να δώσει μια συνέντευξη, ακόμα μια συνέντευξη, και να ευχαριστήσει τους συντελεστές της εκδήλωσης που έγινε τα Χριστούγεννα στο χωριού του, στα Τρίκαλα. Γιατί συνέντευξη; Μα γιατί πλέον έμαθε, απέκτησε εμπειρία και τα λέει ωραία. Εξ άλλου, τι να σε κάνει ένα απλό ευχαριστήριο τώρα που μάθαμε να χρησιμοποιούμε τα πολυμέσα. Γεγονός πάντως είναι ότι τέτοιου τύπου ευχαριστήριο πρώτη φορά είδα στα τόσα χρόνια που είμαι δημοσιογράφος. Αντί να υπογράφει το ευχαριστήριο η πρόεδρος του χωριού μόνο και κανένας άλλος, κοτσάρουν και τις υπογραφές τους και οι δημοτικοί σύμβουλοι που τυγχάνει να είναι από το ίδιο χωριό...
Βγήκε; Και βγήκε στον Χατζηνικολάου; Μπράβο ο πρόεδροςΧ2 που έχει τα μεγάλα μέσα. Του εύχομαι και στον Λάρυ Κιγκ, στο CNN τώρα.


🔻Διαβάζω στα τοπικά σάιτ την ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών (ναι, ακόμα το κρατάνε και απορώ γιατί) Αλεξάνδρειας στην οποία περιγράφονται τα αποτελέσματα της συνάντησης στην οποία συμμετείχε η νέα διοίκηση στη Σκύδρα. Όπως μαθαίνω αποφασίστηκε η ατζέντα των θεμάτων που θα τεθούν υπόψη του προέδρου της Βουλής ώστε να απαντηθούν στην συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών που θα γίνει κάποια στιγμή. Μέχρι εδώ καλά. Από δω και κάτω αρχίζουν τα ωραία. Ανακοινώνει ο σύλλογος με στόμφο ότι δεν θα παραστεί στο ραντεβού με τον Αποστόλου που έγινε προ ημερών και κατέληξε σε ναυάγιο γιατί,
Τον βλέπετε τον Θοδωρή αριστερά; Δεν θα τον ξαναδείτε. 
Τα είχε τα παιδιά στο δούλεμα και ένιωθαν κολαούζοι.
Τώρα θα μεγαλουργήσουν αυτόνομα
λένε, δεν θα ήταν παρόντα τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας. Οι άλλοι που πήγαν προφανώς σύμφωνα με τους επαναστάτες του Γιδά είναι ξεπουλημένοι και προδότες. Και συνεχίζουν οι συνδικαλιστές λέγοντας ότι ο σύλλογός τους παύει να είναι παρακολούθημα, κολαούζος δηλαδή, άλλων συλλόγων ή συνδικαλιστών και βασιζόμενος στη δύναμη των μελών του θα είναι πάντα παρών στις συναντήσεις κλπ αφού πρώτα αξιολογήσει τους συνομιλητές του. Θα απευθύνει δηλαδή πρόσκληση ο υπουργός γεωργίας του Σύριζα για συνάντηση στη Βέροια για παράδειγμα και ο Λιολιόπουλος, ο νέος πρόεδρος, θα κάνει αξιολόγηση (!) και θα λέει δεν έρχομαι, στείλτε άλλον υπουργό. Ή θα λέει, να φύγετε και να γίνουν εκλογές, δεν αντέχουμε άλλο. Έτσι όπως πάτε θα βγάλτε τη χώρα εκτός ευρώ.

Να τους πει κάποιος τους νεόκοπους συνδικαλιστές του Αγροτικού Συλλόγου ότι τα καλάμια κάποια στιγμή σπάνε και όταν αυτός που τα ιππεύει είναι και βαρύς τότε η ζημιά που γίνεται είναι μεγαλύτερη.

🔺Όταν οφείλεις στον Χαλκίδη αιώνια ευγνωμοσύνη γιατί
Τότε ο Χαλκίδης σε έφτιαχνε
όχι πυροσβέστη αλλά
καθηγητή πανεπιστημίου
διόρισε το παιδί σου στην Πυροσβεστική και συ τυφλωμένος από τα πολιτικά πάθη φτάνεις στο σημείο να συμπεριφέρεσαι άκομψα απέναντι στον αδερφό του τον Ισαάκ τότε αυτό ονομάζεται αχαριστία. Έτσι δεν είναι; Αλλά θα μου πει κάποιος ότι έγινε αυτός και ορισμένοι άλλοι σύμβουλοι μάγκες με την ανοχή του δημάρχου που τους έκανε τα χατίρια και τώρα νομίζουν ότι έγιναν Ομπάμα και Κλίντον μαζί. Ξαναδείτε το το έργο μπας και συνέρθετε. Λίγη ψυχραιμία χρειάζεται και κόψτε τα καφενεία και τις δηλώσεις. Εκτίθεστε. 


🔚Μαζεύεται κόσμος στο Κολυμβητήριο τα Θεοφάνεια και βρίσκεται ένας «γενναίος» να πέσει μέσα στο παγωμένο νερό για να πιάσει το σταυρό. Απ  ότι θυμάμαι, πέρυσι και φέτος εμφανίστηκε μόνο ένας ενδιαφερόμενος και σώθηκε η παρτίδα. Αν δεν εμφανιστεί κανένας τα ερχόμενα Θεοφάνια ο παπάς δεν ρίξει το σταυρό; Θα τον ρίξει αλλά θα τον έχει δεμένο με κορδέλα. Συνεπώς; Γιατί να υπόκειται σε τέτοια δοκιμασία ένας μεσήλικας ή ένας νέος χωρίς κανείς να γνωρίζει τις σωματικές του δυνατότητες; Τι άραγε θα έκαναν όλοι αυτοί οι επίσημοι και οι πιστοί που παρατάσσονται γύρω γύρω και παρακολουθούν την τελετή αν ο επίδοξος κολυμβητής υποστεί κανένα έμφραγμα; Και στην τελική, επειδή οι παπάδες θέλουν ντε και καλά να γίνεται σόου για να πουλάνε την πραμάτεια τους πρέπει άπαντες, πρέπει το πολιτικό προσωπικό να παίζει το ρόλο του ντεκόρ;


🔺Βλέποντας τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα τοπικά σάιτ από τα Θεοφάνια με έκανε μια φωτογραφία εντύπωση. Μια φωτογραφία που έρχεται από το μέλλον. Αυτή. Αυτή που δείχνει τον Δήμαρχο μαζί με τον Δελιόπουλο και τον Φ. Γκιουρτζή μαζί με την Όγλα Μοσχοπούλου. Γιατί έχω μια αδιόρατη βεβαιότητα ότι αυτό το σκηνικό θα το δούμε ξανά αρκετές φορές και αυτό το στιγμιότυπο θα επαναληφθεί και τον Ιανουάριο του 2020; Εσείς έχετε την ίδια εκτίμηση ή όχι;

Όταν είχα διαβάσει την είδηση είχα στεναχωρηθεί είναι η
αλήθεια. Ο ιδιοκτήτης των γραφείων της ΝΔ στην Αλεξάνδρεια ήταν έτοιμος να κάνει έξωση το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει γιατί έχει απλήρωτα νοίκια εδώ και τρία χρόνια ίσως. Σήμανε συναγερμός  και ο πρόεδρος της Τοπικής, ο Γ. Μουταφίδης ζήτησε φράγκα, ζήτησε βοήθεια για να αποφύγει το ρεζιλίκι. Εδώ σταματάει η πληροφόρησή μου. Τότε ο παριστάμενος δήμαρχος ανέλαβε την υποχρέωση να καλύψει ένα σημαντικό τμήμα της οφειλής έμαθα και το υπόλοιπο ο Βεσυρόπουλος. Έγινε αυτό; Όλα καλά τώρα; Πιθανολογώ ότι είναι όλα καλά. Αλλά ρε γαμώτο, γιατί όποτε περνάω κάτω από τα γραφεία δεν βλέπω φως πάνω; Περνάς έξω από τα γραφεία του Σύριζα και τα βλέπεις κάποιες μέρες της βδομάδας ανοιχτά. 

🔺Το μάθατε; Ο Κυριάκος κάνει συνεντεύξεις για να διαλέξει
Ο ΓΑΠ και οι κηπουροί του.
Όλοι τους πετυχημένοι αν μη τι άλλο
τους καλύτερους ώστε να φτιάξει ένα ψηφοδέλτιο για τις εκλογές που θα πάρει κεφάλια. Ξέρετε τί κάνει ο Κυριάκος; Την ίδια ανοησία που έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου και στο τέλος κατέληξε να διορίζει υπουργούς τους κολλητούς τους και τις γκόμενες που γνώριζε στο γυμναστήριο. Άμα νομίζει κανείς σοβαρός δεξιός ότι θα καταστεί πλειοψηφικό το ψηφοδέλτιο εκείνο που θα έχει άτομα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους τότε κοιμούνται με ανοιχτά παράθυρα και να τα κλείσουν γρήγορα. 


🔺Έφτασε μια πληροφορία από το περιβάλλον του
Βεσυρόπουλου αλλά επειδή δεν έχω σχέσεις μαζί του εδώ και χρόνια, τελώ σε εμπάργκο όπως έχω ξαναπεί, δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω. Η πληροφορία αυτή έλεγε ότι ο ψηλός ήδη έχει ενημερώσει τους αρμόδιους κύκλους πέριξ του προέδρου ότι θα επιθυμούσε σφόδρα να έχει άποψη για την σύνθεση του ψηφοδελτίου γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα επικαλούμενος μάλιστα και το επιχείρημα «καλό θα ήταν να αποφύγουμε ενέργειες που το πιο πιθανόν είναι να μας εκθέσουν και να καταστούμε περίγελος της τοπικής κοινωνίας». Οι κύκλοι της ηγεσίας του Κυριάκου δεν αντέδρασαν ει μη μόνο δεσμεύτηκαν να το μεταφέρουν αρμοδίως. Ωστόσο, ο ψηλός φέρεται να εκτιμάει ότι η παραίνεσή του θα ληφθεί σοβαρά υπόψη.

🔻Επί της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια άνοιξαν πάνω από
δέκα μπουγατσάδικα, καφενεία κλπ και αυτό είναι ευχάριστο και εύχομαι από καρδιάς να δουλεύουν όλα. Ωστόσο προέκυψε ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να λυθεί άμεσα από την αστυνομία. Η στάση ή η στάθμευση έξω από τα μαγαζιά αυτά είναι εντελώς άναρχη με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πάρα πολύ, να καθίσταται θα έλεγα άκρως επικίνδυνη η έξοδος από τις καθέτους ενός ΙΧ με κατεύθυνση είτε απέναντι είτε να κάνει είσοδο στον κύριο δρόμο.
Είναι προφανές ότι η αστυνομία που τις τελευταίες μέρες έκανε έντονη την παρουσία της εντός της πόλης και μπήκε μια τάξη και μακάρι να συνεχιστεί πρέπει να δει και το θέμα αυτό γιατί άμα συμβεί τρακάρισμα θα είναι αργά δεδομένου ότι οι ταχύτητες επί της 28ης Οκτωβρίου είναι πάντα πάνω από το όριο που είναι 50Km την ώρα.


Η Αστερούπολη τελείωσε στο τέλος του ΄16 και ακόμα να βγάλει μια ανακοίνωση η προεδρίνα με τον Δριστά και τον σύλλογο να ευχαριστούν γενικώς όσους τους βοήθησαν. Με τίποτα δε μπορούν να φτάσουν τα Τρίκαλα  λέμε. Με τίποτα.

Τις μέρες των γιορτών η αφισορύπανση συνεχίστηκε με
αμείωτους ρυθμούς. Αφισορύπανση και παράνομη διαφήμιση είναι η παράβαση αλλά κατά πως φαίνεται στον δήμο Αλεξάνδρειας αυτή η διάταξη του νόμου δεν ισχύει. Εδώ οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν κανέναν ταλαίπωρο που στρίβει καπνό χωρίς φόρο, κανέναν μικρέμπορα που πουλάει αφορολόγητα τσιγάρα κλπ. Αυτούς που διαφημίζουν τα μαγαζιά τους παράνομα και κονομάνε πολλά χιλιάρικα δεν τους ακουμπάει κανένας. Είπε κανείς ότι η δικαιοσύνη ή η αστυνομία δεν έχουν ταξικά κριτήρια; Εκτός και αν είναι τυφλοί οπότε καλό είναι να επισκεφτούν τον Κυρόπουλο ή τον Γιακούμπ.



Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης παραβρέθηκε για ακόμα μια φορά σε μια δράση της δομής Βοήθεια στο Σπίτι. Η ενασχόλησή του με τον τομέα των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου είναι τόσο έντονη που ανοίγει τα σενάρια και τις εικασίες ότι δεν αποκλείεται να τον δούμε να φεύγει από την προεδρία του δημοτικού συμβουλίου και να αναλαμβάνει την αντιδημαρχία κοινωνικής πολιτικής. Λέτε; Εφόσον συμβεί αυτό πιστεύω ότι θα βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση δεδομένου της εμπειρίας που απέκτησε στον χώρο αυτό όντας αρμόδιος για το κοινωνικό παντοπωλείο και φαρμακείο, για την ΤΕΒΑ κλπ κλπ. Ίδομεν...

Και μια και σας αρέσει το πολιτικό κουτσομπολιό δεν θα σας το στερήσω. Σε δυο μήνες θα γίνει «αναδόμηση» (αυτό το Πασόκ του Ανδρέα άφησε μεγάλες πληγές) στο διοικητικό σχήμα. Ο μόνος σίγουρος στη θέση του είναι προφανώς ο Γκυρίνης. Αυτός θα αλλάξει(;) το 2019 για όσους έχουν απορίες. Όλοι οι άλλοι γνωρίζουν και έχουν δεσμευτεί πολιτικά και δημόσια στην δημοτική τους ομάδα ότι η θητεία τους ολοκληρώνεται τον Μάρτιο του 2017. Αφού πάρουμε αυτό ως δεδομένο και δεν έχουμε καμιά κλαρινομαγκιά της τελευταίας στιγμής του στυλ «εγώ δεν παραιτούμαι κλπ κλπ» τότε ο Γκυρίνης είναι προφανές ότι θα φτιάξει ένα σχήμα τέτοιο στο οποίο θα βασίσει κατά μεγάλο ποσοστό την προσπάθειά του, το εγχείρημα της νέας εκλογικής μάχης. Η νέα διοίκηση δηλαδή θα έχει βαρύτερη ευθύνη αφού θα πρέπει να παράξει έργο και ταυτόχρονα να είναι ευέλικτη και αποτελεσματική όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Μπορεί να κάνει τέτοιο σχήμα ο Δήμαρχος; Έχει το απαραίτητο υλικό στην δημοτική του ομάδα; Προσωπικά πιστεύω ότι έχει και περισσεύει. Ουδείς γεννήθηκε για να γίνει αντιδήμαρχος ούτε υπάρχει χάρισμα μεταβιβαζόμενο μέσω DNA ούτε και σχετική σχολή στο πανεπιστήμιο για να μάθεις να διοικείς. Όλοι όσοι εκλέγονται είναι ισότιμοι και έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν θέση ευθύνης ανεξάρτητα του ονόματος που φέρουν ή αν έχουν εκλεγεί πρώτη φορά ή αν είναι γιατροί ή αγρότες κλπ κλπ. Αυτά είναι προφάσεις και όσοι τα λένε ως επιχειρήματα το κάνουν για ίδιον όφελος.

Σας βλέπω δεν κρατιέστε. Είμαι σίγουρος ότι αναρωτιέστε αν θα παραμείνει ο ΠρόεδροςΧ2 στην Σχολική Επιτροπή της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης ή αν θα τον απομακρύνει ο δήμαρχος. Εκτιμώ ότι ο δήμαρχος ίσως να θέλει να τον αντικαταστήσει και να τον αξιοποιήσει κάπου αλλού αλλά εγώ αν ήμουνα δήμαρχος θα του ανανέωνα την θητεία κανονικά. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν το πλαίσιο ελέγχου και λειτουργίας της εν λόγω επιτροπής. Θα κινούνταν στα όρια που προβλέπει ο νόμος και μόνο και δεν θα έκανε πολιτικές υπερβάσεις ούτε προσωπικές πολιτικές. Τόσο απλό είναι. Τί θα έκανε; Θα μοίραζε τα λεφτά στα σχολεία, αυτό θα έκανε γιατί αυτό εκ του νόμου προβλέπεται να κάνει. Όλα τα υπόλοιπα που βλέπετε να γίνονται είναι αποτέλεσμα έντονης διάθεσης για προβολή. Εξ άλλου, μπορείς να "διώξεις" έναν σύμβουλο που λέει δεξιά και αριστερά ότι στις επόμενες εκλογές θα πάρει πάνω από 10 χιλιάδες σταυρούς; Για πείτε μου, τον διώχνεις; Όχι μόνο δεν τον διώχνεις αλλά τον κάνεις και αναπληρωτή σου άμα χρειαστεί....

Σας είπα παραπάνω για τον Μπρουσκέλη οπότε είναι πιθανόν να προκύψει θέμα για την θέση του προέδρου του συμβουλίου. Βλέπετε εσείς κανέναν καταλληλότερο για την θέση αυτή από τον πλέον έμπειρο σύμβουλο που διαθέτει αυτή τη στιγμή ο Γκυρίνης; Εγώ δεν βλέπω αλλά δεν ξέρω ούτε τις διαθέσεις του δημάρχου ούτε βέβαια του πλέον έμπειρου συμβούλου του αν και εφόσον του γίνει η σχετική πρόταση. Ίδομεν.


⤧ Αυτά για τώρα και αφήνουμε τα υπόλοιπα για την επόμενη φορά.
Θα καθιερώσω αυτή τη στήλη ως εβδομαδιαία με πολλές πολλές έκτακτες "εμφανίσεις" μεσοβδόμαδα.

Άντε, καλή χρονιά και υγεία σε όλους.


Χάρης Μόχλας


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλο , αλλα? Ο γκυρινης ελεγε διαφανεια. Καταπιατε μαζι καμια γλωσσα?
ο δημητριαδης ζει και βασιλευει.
Ειπες κατι για διαφανεια?
Ε?

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΔΕΙΣ ΠΙΟ ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗΘΕΝΤΑ
ΛΕΕΙ Ο ΣΟΦΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΗ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ Ο ΜΙΛΑΛΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟΝ ΤΟΥ ΙΣΑΑΚ.
ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΣ. ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΟΕΒ.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε ρε Μόχλα; Γιατί σταμάτησες την προεδράρακαι δεν τον άφησες να κάνει δηλώσεις και ξανάμανά δηλώσεις. Καμπαρτίνα και γυαλί και δώστου δηλώσεις ο Μόκας και έρχεσαι εσύ τώρα και τον βάζεις στον πάγο. Δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα αγαπητέ Χάρη και δεν σταματάμε την καριέρα του πολιτικού με τόσο άγαρμπο τρόπο.
Να βρεις τροπο να επανέρθει ο Μόκας στο προσκήνιο δεν ξέρω τι τρόπο θΑ Βρεις.

Ανώνυμος είπε...

Άμα τολμα ο δημαρχος ας τον αντικαταστησει τον κυριο Κυτουδη από την θεση του στην προεδρια της σχολικής επιτροπης. Αν το πραξει θα δειξει οτι εχει πυγμη αν οχι θα δικαιωσει τον κυριο Κυτουδη που αυτο το διαστημα δηλωνει προς πασα κατευθυνση οτι ο κοσμος να χαλασει αυτος δεν φευγει από τη θεση του. Ιδου η Ρόδος κυριοι

Ανώνυμος είπε...

μπορει να μας κλεινει το ρημα λυω - λυεσ- λυει[και μετα βλεπουμε