Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ατυχέστατη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Γονέων- Καλύπτουν τους ξενοφοβικούς γονείς- ΓΙΑΤΙ;

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη Λαμία. Οι πρωταγωνιστές
της ξενοφοβικής αντίδρασης είναι χρυσαυγίτες.
Τι δεν καταλαβαίνουν στην Ομοσπονδία;
Το ίδιο σκηνικό και στην Αλεξάνδρεια.
Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων Ημαθίας επιχειρεί να πατήσει σε δυο βάρκες και όπως είναι γνωστό όποιος κάνει τέτοιο εγχείρημα πέφτει στο νερό.
Λέει η Ομοσπονδία ότι δεν πρέπει να αποκαλούνται οι γονείς που διαμαρτύρονται και εναντιώνονται στην φοίτηση των προσφυγόπουλων ότι.....
είναι "ξενοφοβικοί ρατσιστές" αλλά ότι οι αντιδράσεις αυτές πηγάζουν από εύλογη ανησυχία και ότι είναι χωρίς ενημέρωση και στο τέλος ρίχνει τις ευθύνες στο κράτος για το ότι δεν ενημερώθηκαν.
Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση περιέχει πολλές αντιφάσεις. Οι αντιδράσεις που εγώ προσωπικά έχω υπόψη μου είναι όλες κινούμενες από ανθρώπους που εμφορούνται από ξενοφοβικά και ρατσιστικά αισθήματα. Επικοινωνουν με λόγο άκρως ρατσιστικό και τα "επιχειρήματά" τους είναι δανεισμένα από την φαρέτρα της Συμμορίας, της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Τα πράγματα είναι απολύτως καθαρά και απορώ που η Ομοσπονδία έβγαλε αυτή την ανακοίνωση θέλοντας να περάσει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ όλους εκείνους που πρωταγωνίστησαν και όλους εκείνους που συνέδραμαν στις ρατιστικές αντιδράσεις. Προς τι αυτή η συμπεριφορά; Γιατί πουλάνε τέτοια εκδούλευση; Γιατί δεν καταγγέλλουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έβαλε στο κέντρο της πανελλήνιας κριτικής την Αλεξάνδρεια και την Ημαθία γενικότερα;

Η ενημέρωση μπορεί να άργησε να γίνει και αυτό είναι γεγονός. Ωστόσο, όλοι έμαθαν μέσω της κοινωνικής δικτύωσης ότι αυτοί που κινδυνεύουν δεν είναι οι γηγενείς αλλά οι πρόσφυγες από τα ανεμβολίαστα παιδιά μας. Όλοι έμαθαν αλλά ακούσαμε ως και γιατρό ακόμα να υποστηρίζει εντελώς αντιεπιστημονικά πράγματα μέχρι που έφτασε στο σημείο η γιατρός του νοσοκομείου της Βέροιας να εκφράσει φωναχτά την απορία της αν καταλαβαίνει τί λέει ή όχι.

Θεωρώ ότι η ανακοίνωση είναι λάθος και φυσάει ενισχυτικά στα πανιά των ξενοφοβικών ρατσιστών που έκαναν πίσω εξ αιτίας της απειλής της δικαιοσύνης που άρχισε προκαταρτική εξέταση. Φοβήθηκαν οι ξενοφοβικοί τις συνέπειες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι άλλαξαν απόψεις. Περιμένουν στη γωνία να γίνει η στραβή και έχουν τώρα και την κάλυψη και της Ομοσπονδίας.
Κρίμα.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας είναι:

Για την ένταξη των παιδιών των προσφύγων και μεταναστών στην εκπαίδευση

Κάθε  παιδί έχει δικαίωμα στην γνώση, στην παιδεία και στην εκπαίδευση με ίσους όρους. Κάθε κοινωνία που πρεσβεύει ανθρωπιστικές αξίες, οφείλει να εντάξει τα προσφυγόπουλα με σεβασμό και αλληλεγγύη στους κόλπους της, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια.

Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει τον αποκλεισμό παιδιών από την στοιχειώδη εκπαίδευση. Κανείς δεν δικαιούται να το κάνει σε μια κοινωνία που θέλει να λέγεται σύγχρονη, να χαρακτηρίζεται από ηθικές αξίες και αρχές και που θέλει να εμφανίζεται ως υποστηρικτής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Ημαθίας καταδικάζει τον συλλήβδην χαρακτηρισμό γονέων ως «ξενοφοβικοί και ρατσιστές», απ' όπου κι αν προέρχονται. Οι γονείς είναι κινούμενοι από την παραπληροφόρηση και την ανασφάλεια. Είναι κινούμενοι από την αγάπη για τα παιδιά τους.

Το επίσημο κράτος και οι εμπλεκόμενοι φορείς έχουν την υποχρέωση να ενημερώσουν άμεσα την τοπική κοινωνία για τα ακόλουθα:
-Έχουν παρθεί όλα τα μέτρα, μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας, και πιστοποιείται ότι πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής, που ισχύουν για όλα τα παιδιά  όπως εμβολιασμοί και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών;
-Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις από το Υπουργείο Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς, την καθαριότητα, τη θέρμανση, την υγιεινή και τα λειτουργικά έξοδα των Δημοτικών Σχολείων, που έχουν επιλεγεί, όπως και η ασφαλής μεταφορά τους, όπου χρειάζεται;

Ερωτήματα που έχουμε θέσει στο παρελθόν για την εξασφάλιση εκπαιδευτικών, πιστώσεων λειτουργικών δαπανών, δωρεάν και ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών μας, για τα οποία έχει καταργηθεί ο καθολικός αντιφυματικός εμβολιασμός στη σχολική ηλικία.

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη, όχι μόνο στα προσφυγόπουλα, σ’ όλα  τα παιδιά που ζούνε σε ένα  περιβάλλον περιθωριοποίησης . Αντίθετα πρέπει να τα βοηθήσουμε να σταθούνε στα πόδια τους και αυτός είναι ο ρόλος του σχολείου.

Το κάθε σχολείο και η κάθε κοινωνία οφείλουν να προστατεύουν και να διασφαλίζουν τα δικαιώματα του παιδιού. Ποιοι είμαστε εμείς που θα καταστρατηγήσουμε και θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα των παιδιών.

Συμφωνούμε απόλυτα ότι η διασφάλιση της πρόσβασης στην εκπαίδευση είναι υποχρέωση κάθε κοινωνίας. 

Συμφωνούμε ότι η διασφάλιση της έγκαιρης και αξιόπιστης ενημέρωσης είναι υποχρέωση της πολιτείας.

Με τιμή το ΔΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: