Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Παριστάνει τον "γερμανό" ο Λιολιόπουλος- Διαψεύδει τον εαυτό του αλλά στο ηχητικό άλλα λέει

Αντί να παραδεχτεί την αστοχία του
-επιχειρεί να μας βγάλει χαζούς
-Θιασώτης της πολιτικής της ΝΔ. Θέλει ιδιωτικό ΕΛΓΑ ο Τ. Λιολιόπουλος, όπως ο Μητσοτάκης!
-Κατηγορεί τον αγρ. σύλλογο Βέροιας ότι είναι υπό την σκέπη του Μπούτα.
-Γι αυτό δεν πήγε στην εκδήλωση της Βέροιας την Δευτέρα!

Όταν ανοίγεις το στόμα σου και μιλάς θα πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι αυτά που θα πεις θα αξιολογηθούν και θα υποστείς κριτική σε όσα έχεις πει. Το "κλασσικό" λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων κλπ είναι να.....
επιχειρήσουν να ξεφύγουν από την δύσκολη θέση που έχουν περιέλθει εξ αιτίας κάποιας αστοχίας τους ρίχνοντας την ευθύνη στους δημοσιογράφους.

Ο λόγος για τον Τ. Λιολιόπουλο που έδωσε συνέντευξη στο ράδιο Αβένα και στον Τάσο Καμπάνη και την οποία άκουσα με πολύ προσοχή και εγώ. Και ω του θαύματος, και ενώ και οι δυο, εγώ και ο Καμπάνης, γράφουμε σχεδόν τον ίδιο τίτλο και εν πολλοίς στα κείμενα του ρεπορτάζ έχουμε τις ίδιες διαπιστώσεις, βγαίνει ο Λιολιόπουλος και επιχειρεί να μας βγάλει ...χαζούς.

Και σα να μη φτάνει αυτό, παραθέτει και το ηχητικό στο οποίο αναφέρει τουλάχιστον τρεις φορές ότι ο αγροτικός σύλλογος της Βέροιας βρίσκεται υπό την σκέπη και την καθοδήγηση του Μπούτα, ότι η ηγεσία του συλλόγου αυτού έχει υποστεί πίεση και έγιναν συγκρούσεις εξ αιτίας αυτής της επιλογής κλπ και κατηγορεί τον Μπούτα ότι προβάλει μαξιμαλιστικά αιτήματα.
Εκτός από το θράσος λοιπόν που διαθέτει θεωρεί και όλους όσοι τον διαβάζουν στο fb ότι τρώνε σανό. Υπάρχουν αρκετοί που αρέσκονται να τρώνε σανό αφού ορισμένοι κάνουν σχόλια χωρίς να έχουν κάνει τον κόπο να ακούσουν το ηχητικό ούτε να διαβάσουν τα ρεπορτάζ. Ούτε καν σκέφτηκαν, ούτε αναρωτήθηκαν πως και οι δυο ταυτόχρονα βγάλαμε το ίδιο συμπέρασμα. Του την είχαμε "στημένη" μήπως; Μπορεί να βρεθεί και κάποιος βλαξ να το πει αλλά όλα μέσα στο παιχνίδι είναι.

Κάθε λογικός ακροατής αντιλαμβάνεται ότι αφού ο σύλλογος της Βέροιας καθοδηγείται από τον Μπούτα πίσω από τον οποίον βρίσκεται το ΚΚΕ και αυτός λέει ότι λέει το ...κομμουνιστικό μανιφέστο (έτσι είπε ο αθεόφοβος), συμπεραίνει λοιπόν ότι και ο σύλλογος της Βέροιας υιοθετεί πλήρως το πλαίσιο αγώνα του οποίου τα νήματα κινεί ο Μπούτας.

Έλα ντε όμως που ο Λιολιόπουλος κάνει τον ...Γερμανό και επιχειρεί να αποφύγει την αυτονότητη σύγκρουση με τους αγρότες του συλλόγου της Βέροιας οι οποίοι του την "πέφτουν" αφού όλα όσα λέει είναι εντελώς αστήρικτα και αβάσιμα και τα οποία πηγάζουν από τις γνωστές δεξιές ιδεολοψίες του. Λέει ο Λιολιόπουλος ότι δεν είπε τίποτα για τον Σύλλογο της Βέροιας. Και περιμένει να τον πιστέψουν όσοι έκαναν τον κόπο να ακούσουν το ηχητικό. Όχι μόνο λέει ψέματα αλλά είναι αδύνατον να μην αναφέρθηκε στον σύλλογο αυτόν αφού ο Καμπάνης τον ρώτησε ξεκάθαρα και πολλές φορές γιατί δεν συμμετέχουν στην εκδήλωση του συλλόγου της Βέροιας που έγινε στη Βέροια την Δευτέρα. Εδώ ακριβώς απαντάει ότι δεν συμμετέχει γιατί ο εν λόγω σύλλογος είναι του ...Μπούτα.!!!

ΘΕΛΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΛΓΑ ΟΠΩΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
(τί δεν καταλαβαίνετε;)

Προσωπικά έχω δει στην τριαντάχρονη διαδρομή μου στον χώρο της δημοσιογραφίας πολλούς, πάρα πολλούς Λιολιόπουλους που στην πρώτη στραβή κρύφτηκαν πίσω από το δάχτυλό τους. Ωστόσο δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η συγκαλυμένη πολιτική που γίνεται στον σύλλογο της Αλεξάνδρειας, μια πολιτική κομμένη και ραμένη στα συμφέροντα της ΝΔ. Αυτή η συμπεριφορά είναι που με κάνει και ασχολούμαι με τον πρόεδρο Λιολιόπουλο και τον σύλλογο αυτόν. Ούτε πέρσι ούτε και φέτος πρόκειται να ασχοληθώ δημοσιογραφικά με λεγόμενα μπλόκα. Τα θεωρώ ανούσια και πεδία ανάδειξης παραγόντων. Κάποιοι βάζουν ένσημα αναγνωρισιμότητας τα οποία θα εξαργυρώσουν εν ευθέτω χρόνω. Το ξέρουμε αυτό όλοι οπότε ας μην χάνουμε άλλο χρόνο με χαμένες καταστάσεις.

Η πολιτική που γίνεται στον σύλλογο αγροτών της Αλεξάνδρειας είναι αυτή που εξυπηρετεί την ΝΔ και μόνον αυτή. Να σας πω ένα παράδειγμα.
Γίνεται ένας διάλογος, υπάρχει ένας προβληματισμός στις τάξεις των αγροτών για την χρησιμότητα του ΕΛΓΑ. Αρκετοί είνα αυτοί που λένε να καταργηθεί και να γίνει ιδιωτική η ασφάλιση της παραγωγής. Την ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΑ πρότεινε ο Μητσοτάκης ως κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ μόλις προχτές.

Την ίδια άποψη εκφράζουν μέλη της διοίκησης του Αγρ. Συλλόγου Αλεξάνδρειας με πρώτο και καλύτερο τον Λιολιόπουλο που αποκαλεί όλους εκείνους που θέλουν τον ΕΛΓΑ κρατικό ως "αθεράπευτα κρατιστές". Από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Λιολιόπουλος είναι προφανές ότι εντάσσει τον εαυτό του στους εχθρούς των “κρατιστών” και οπαδό της ελεύθερης αγοράς. Ότι δηλαδή προτείνει ο Μητσοτάκης, ότι προτείνει η ΔΡΑΣΗ, ότι προτείνει ο κάθε πιστός υπηρέτης του πιο άγριου καπιταλιστικού μοντέλου. 

Τι ακριβώς προτείνει ο Λιολιόπουλος για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής; Προτείνει τα ασφάλιστρα να τα καθορίζει η αγορά. Να τα καθορίζουν οι ιδιώτες που βέβαια ως γνωστόν δε κάνουν μπίζνες για την ψυχή της μάννας τους αλλά για το κέρδος και ενίοτε ρίχνουν και τόγκες. 
Αδιαφορεί ο Λιολιόπουλος αν οι εταιρίες αυτές ασφαλίζουν όλες τις καλλιέργειες, αν ασφαλίζουν όλους τους αγρότες, αν ασφαλίζουν όλες τις περιοχές, αν βάζουν μια σειρά κριτηρίων για να ασφαλίσουν κλπ κλπ. Δεν τον νοιάζει ή δεν το σκέφτηκε μικρή σημασία έχει, σημασία έχει το γεγονός ότι ως πρόεδρος του συλλόγου αγροτών και χωρίς καμιά απόφαση ή συζήτηση διαμορφώνει κλίμα υπέρ της ιδιωτικοποίησης του ΕΛΓΑ.

Θα πει κάποιος ότι ο ΕΛΓΑ είναι προβληματικός, ότι δεν πληρώνει στην ώρα του κλπ κλπ και θα συμφωνήσω. Αντί λοιπόν να ανοίξει μια κουβέντα να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να παραμείνει υπό κρατική προστασία ο ΕΛΓΑ ο Λιολιόπουλος προωθώντας την πολιτική της ΝΔ προτείνει να μπουν ιδιώτες στην ασφάλιση των αγροτικών παραγωγών και εκμεταλλεύσεων.

Αυτό είναι το πρόβλημα και γι αυτό έγραψα προ μηνός περίπου ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στον σύλλογο της Αλεξάνδρειας είναι μια τεράστια νίκη της ΝΔ. Το "έβλεπα" το έργο, κάποιοι άλλοι φίλοι δεν το έβλεπαν και καλά θα κάνουν να το δουν τώρα που έπεσαν οι μάσκες.

Ακούστε το ηχητικό και βγάλτε συμπέρασμα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι καλά σημάδια αυτά για μας τους αγρότες που θέλουμε ενότητα και όχι πολιτικές υπόγειες και τέτοια πράγματα. Κρίμα και τον ψήφισα

Ανώνυμος είπε...

http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/140505/stasidi-me-thesmiki-tabela-uposhetai-ston-bouta-o-tsipraγι Αυτό ξεκαθαρίζει τα πραγματατη θέση των αγροτών Αλεξάνδρειας - Νάουσας ...τι δεν καταλαβαίνεις ή κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ρε Μόχλα..επιδεικτικά ξεχνάς και είναι πολύ κακό αυτό. Καλά θα κάνεις να σταματήσεις την λάσπη. Έλεος

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ; ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ. ΑΡΕ ΚΛΑΜΟΥΡΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ