Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Τσαρτσάνης vs Ουσταμπασίδη για κινητοποιήσεις αγροτών- Εμείς τί κάνουμε; Συμφωνείς Γιάννη;

Ο Γ. Τσαρτσάνης σε συνέλευση του Αγροτικού συλλόγου αριστερά και ο Γ. Ουσταμπασίδης δεξιά
Ήταν από τους συνδικαλιστές εκείνους του Εμπορικού Συλλόγου που παραβρίσκεται σχεδόν.....
πάντα στις συνελεύσεις τους και μάλιστα πήρε και το λόγο κάποιες φορές για να εκφράσει την συμπαράστασή του, προσωπικά αλλά και του Συλλόγου του, στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας και μέλος της νυν διοίκησης Γιάννη Τσαρτσάνη που με αφορμή τις νέες κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι αγρότες της περιοχής της Αλεξάνδρειας προχώρησε σε δημόσιο σχολιασμό μιας σκέψης και προτροπής θα έλεγα του νεοεκλεγμένου προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Τ. Λιολιόπουλου προς τους εμπόρους.

Λέει ο κ. Τσαρτσάνης τα εξής: "Σήμερα ξεκινούν οι αγρότες κινητοποιήσεις διεκδικώντας δίκαιη μεταχείριση από το κράτος... εννοείται πως ο εμπορικός κόσμος είναι διαχρονικά στο πλευρό τους, όπως και αυτοί στο πλάι μας σε κάθε αγώνα ... 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας ανέφερε στην τελευταία τους συνέλευση πως ενδέχεται να κλείσουν δρόμους για πέντε ή και περισσότερες ημέρες με την διαφορά ότι θα ενημερώνουν εμάς τους εμπόρους ώστε να μην προμηθευτεί κανείς εκείνες τις ημέρες εμπορεύματα και αντίστοιχα να μην στείλει ... 
Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω αν το κλείσιμο των δρόμων μας βρίσκει σύμφωνους... !?" 

Είναι προφανές ότι ο ίδιος διαφωνεί με αυτή τη μορφή των κινητοποιήσεων διότι είναι μοιραίο να πληγεί η τοπική αγορά όση ενημέρωση κι αν έχει και αυτό αντίκειται στην ιδεολογία του που είναι ότι η οικονομία πρέπει να λειτουργεί χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα.

Στον "τοίχο" του στο fb αναπτύσσεται ένας διάλογος όπου έκανε παρέμβαση ένας άλλος πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, ο Γιάννης Ουσταμπασίδης, που βρίσκει ευκαιρία να κάνει κριτική στην νυν διοίκηση του Συλλόγου την οποία κατηγορεί για απραξία και παρά το γεγονός ότι διαφωνεί με αυτή τη μορφή αγώνα των αγροτών συμπαρατάσσεται στον αγώνα τους όποια μορφή κι αν έχει αυτός. Αυτό που τον "καίει" είναι η απραξία του Εμπορικού Συλλόγου προφανώς.

Γράφει ο Γ. Ουσταμπασίδης: "Φίλε Γιάννη σωστό ή λάθος ως μορφή κινητοποιησης είναι μια κινητοποίηση. Εμείς ως εμπορικός σύλλογος τι κάνουμε..? Γιατί δεν κάνουμε?? Εμείς τα έχουμε όλα λυμένα μάλλον.. οπότε ας ασχοληθούμε με την δική μας καμπούρα και άσε του ανθρώπους να κάνουν τον δικό τους αγώνα όπως αυτοί νιώθουν. 
Εμείς αν κάνουμε ποτέ κάτι (που μάλλον δεν χρειάζεται όπως φαίνεται) τότε ας πράξουμε αλλιώς. Προς το παρόν ας μείνουμε μέσα στην ηρεμία και ησυχία των καταστημάτων μας.
 Όταν η ΕΣΕΕ απόφαση να ξυπνήσει μας το λέτε. 
Την καλημέρα μου φίλε, καλή εβδομάδα και καλή δουλειά... 

-Καλά τα λες Γιάννη ετσι είναι ... θα προτιμούσα όμως να μου απαντήσεις.... ! 

-ξεκάθαρα όχι δεν μου αρέσει ως τρόπος διαμαρτυρίας όπως δεν μου αρέσει και να κλείνω το μαγαζί μου στις δικές μας απεργίες. Υπάρχουν πάρα πολλές μορφές διαμαρτυρίας και τις έχουμε πολλές φορές συζητήσει. 

Να ένα ακόμα θέμα που πρέπει να λυθεί μέσα από έναν ζωντανό διάλογο χωρίς υπερβολές και ακρότητες. Τι λέτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: