Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Δέκα Εμπορικοί Σύλλογοι κατά του κλεισίματος δρόμων από τους αγρότες- ανακοίνωση

Δέκα εμπορικοί σύλλογοι με πρώτο τον σύλλογο της Αλεξάνδρειας υπογράφουν κοινή ανακοίνωση με την οποία καλούν τους αγρότες να μην κλείσουν δρόμους γιατί θα πληγεί η αγορά.
Αυτομάτως λοιπόν και παρά τον γεγονός ότι λένε στην ανακοίνωσή τους ότι δεν θέλουν να......
επικρατήσει η λογική του κοινωνικού αυτοματισμού αυτή προκύπτει νομοτελειακά.
Κοινωνικό μέτωπο στην πράξη λοιπόν δεν υπάρχει και σε συνδυασμό με την μικρή συμμετοχή των αγροτών στις κινητοποιήσεις και με βασική παράμετρο την διάσπαση δυνάμεων είναι φανερό ότι οι ελπίδες για θετικά αποτελέσματα στον αγώνα των αγροτών είναι περιορισμένες.

Η ανακοίνωση των δέκα εμπορικών συλλόγων είναι:

Ο νέος Φορολογικός και Ασφαλιστικός Νόμος που ήδη ισχύει από την αρχή του 2017 και με τον τρόπο που τον προωθούν προς εφαρμογή οι Κυβερνώντες και οι Δανειστές, είναι καταδικασμένος να μην αποδώσει τα αναμενόμενα και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα , οδηγώντας την αγορά σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα προσθέτοντας και άλλα λουκέτα και ανεργία.
Το διαφαινόμενο κλείσιμο των δρόμων από τα μπλόκα των Αγροτών, και με βάση την εμπειρία των τελευταίων δύο – τριών ετών, θα είναι καταστροφικό για την αγορά, κάτι που δυστυχώς γίνεται αντιληπτό όχι μόνο κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων αλλά και για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα στην συνέχεια.
Οι ζημιές που προκαλούνται σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους, καθώς το αντικείμενο τους εξαρτάται σημαντικά από την διακίνηση εμπορευμάτων μέσω του Εθνικού Οδικού Δικτύου, είναι τεράστιες και δύσκολα πλέον θα μπορέσει η αγορά να επανέλθει στον όποιο ρυθμό της, μετά από ένα τέτοιο πλήγμα.
Ο αγώνας και οι τρόποι διεκδίκησης ενός δίκαιου φορολογικού - ασφαλιστικού είναι κοινός για όλες τις επαγγελματικές ομάδες, με απώτερο σκοπό την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων και το ίδιο ισχύει και για τον Αγροτικό κόσμο.
Έγκαιρα, το 2008 , και διαχρονικά, από την έναρξη της κρίσης το 2009 έως σήμερα, η ΕΣΕΕ σε Κεντρικό επίπεδο, οι Ομοσπονδίες σε Περιφερειακό επίπεδο και οι Εμπορικοί Σύλλογοι σε Τοπικό επίπεδο είχαν επισημάνει τον κίνδυνο της κατάργησης του αφορολογήτου για τον κλάδο του Εμπορίου κατ’ αρχήν και στην συνέχεια και για τις υπόλοιπες επαγγελματικές ομάδες. Αυτή ήταν και η αιτία, που για πρώτη φορά στα χρονικά η ΕΣΕΕ είχε προκηρύξει 24ωρη απεργία, καταθέτοντας ταυτόχρονα σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και μέτρων, αλλά τότε ο αγώνας του κλάδου μας με αποκλειστικό σκοπό την επιβίωση του, φαινόταν να είναι μοναχικός και για πολλούς αδικαιολόγητος.
Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση όμως δεν αντέχει άλλα ΄΄χτυπήματα΄΄ , και μάλιστα προερχόμενα από συναδέλφους, γιατί μόνο ως συνάδελφο αντιλαμβανόμαστε αυτόν που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα, δηλ. τον Αγρότη, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει εκτός των καιρικών συνθηκών και το ίδιο το κράτος που αντί να τον προστατεύει, τον ΄΄πυροβολεί΄΄.
Τα προβλήματα που δημιουργεί το κλείσιμο των δρόμων είναι γνωστά και δεν θα θέλαμε με τίποτα να μετράμε πληγές όπως στις προηγούμενες κινητοποιήσεις των τελευταίων χρόνων, με εγκλωβισμένα και εκτεθειμένα στον δρόμο εμπορεύματα, καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραγγελιών κ.λ.π , με αποτέλεσμα να φαινόμαστε αφερέγγυοι χωρίς δική μας ευθύνη, απέναντι στους καταναλωτές και στους προμηθευτές μας.
Είναι πολύ σημαντικό και εντελώς απαραίτητο, εξ’ αιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, να αποφευχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός, τόσο σε επίπεδο χώρας και κυρίως σε επίπεδο Νομού, και καλούμε τους φίλους Αγρότες και τα Συνδικαλιστικά τους όργανα να χρησιμοποιήσουν μόνο ως έσχατο μέσο πίεσης προς πάσα κατεύθυνση το κλείσιμο των δρόμων για την επίλυση των αιτημάτων τους, και σε οποιοδήποτε άλλο τρόπο κινητοποίησης επιλέξουν στον αγώνα τους θα είμαστε όπως πάντα στο πλευρό τους.

ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: