Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Παραπολιτικά στα ΧΡΟΝΙΚΑ- Αλομίνια αγοράζω και 69 σταυρούς παίρνω- Πανηγύρια στη ΝΔ

Επιχειρούν να παραστήσουν τους έξυπνους και όταν βγαίνουν οι αρμόδιοι, οι υπεύθυνοι που προβλέπει ο νόμος δηλάδή και τους "αδειάζουν" καταπίνουν την γλώσσα τους, κάνουν την πάπια, κάνουν κο κο κο, είναι απλά Παρασκευή.
Ο λόγος για την γνωστή παρέα που γράφει περισπούδαστες ανοησίες και γελάνε στα.....
καφενεία που νόμισε ότι βρήκε ευκαιρία
να κάνει κριτική στον Γκυρίνη για την απόφασή του να κλείσει τα σχολεία τις μέρες της παγωνιάς. Βγαίνει τώρα ο διευθυντής (φωτ. δεξιά) της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Διονύσης Διαμαντόπουλος και γράφει αναλυτικά την άποψή του για το θέμα και λέει τόσο για τους δημοσιογράφους όσο και τους δημοσιογραφούντες ότι αυτά που έλεγαν και έγραφαν ήταν τουλάχιστον ατυχή και έωλα.

Γράφει συγκεκριμένα ο Διαμαντόπουλος: "...είναι ανάγκη να τονιστεί και πάλι πως η άδικη κριτική, οι σκοπιμότητες και οι ατυχείς αναρτήσεις που έγιναν όλη την εβδομάδα των ακραίων καιρικών συνθηκών, δεν αφορούν παρά σε πολύ λίγους αφού, όπως προαναφέραμε, οι συντριπτικά περισσότεροι αντιμετώπισαν την κατάσταση με τη δέουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα. Επειδή όμως η εικόνα των πραγμάτων διαμορφώνεται συνήθως από τις φωνές των λίγων...." και τους στέλνει αδιάβαστους τους αστείους που εκτίθενται συνεχώς με τις ανοησίες που γράφουν.

Βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαφημιστική καμπάνια που εστιάζει στον αριθμό 48. Το είδα μια, το είδα δυο και αμέσως έγινε η γνωσή νοητική διαδικασία της ανάκλησης της μνήμης και έκτοτε μόλις έβλεπα την σχετική διαφήμιση εγώ δεν έβλεπα 48 αλλά 69 και μην πάει το μυαλό στο πονηρό. Εντάξει;
48 έγραφε 69 εγώ και επέμενε το μυαλό που στο τέλος προχώρησε στο δεύτερο στάδιο της διαδικασίας και με εξήγησε γιατί βλέπω 69 αντί για 48. Ήταν οι σταυροί προτίμησης που είχε πάρει ο διευθυντής του ΠΟΛΙΤΗ, ο πολιτικός επιστήμονας πριν από δέκα χρόνια όταν ο πατέρας του, ο γνωστός, αποφάσισε να τον βάλει υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Τάκη Παράσχου στις εκλογές του 2006.
Έχοντας φοβερή μύτη ο Σουρλό και κριτήριο μέγα έβαλε τον γιο του υποψήφιο και πήρε 69 σταυρούς προτίμησης. Τι κι αν ο Παράσχος τον παρουσίασε τον υποψήφιό του ξεχωριστά, σε χωριστή συνέντευξη, τι κι αν έγραφε στην εφημερίδα του άρθρα περισπούδαστα και αναλύσεις με ιδέες για να σώσει τον τόπο ο άτιμος και αχάριστος κόσμος δεν το εκτίμησε και τον αντάμοιψε με 69 σταυρούς. 
Το σόι δηλαδή και το σόι από την γυναίκα του άντε και κανά δυο φίλοι και πέντε δέκα που είχε βάλει ο Τάκης να τον ψηφίσουν για να μην εκτεθεί.

Να πω και την αλήθεια δεν εκτέθηκε και πολύ αφού με βάση τα αντικειμενικά κριτήρια της εποχής εκείνης πολλούς σταυρούς πήρε. Έ, αυτός λοιπόν ο αδικημένος αναλυτής και δημοσιογράφος δεν έκανε αίτηση στην ΝΔ του Κυριάκου που επιλέγει τα καλύτερα μυαλά γιατί ο Σουρλό που έχει μύτη προώθησε τον Λιόλιο κρίνοντας προφανώς ότι έχει μεγαλύτερο νοητικό εκτόπισμα από το εκτόπισμα κιλών που αναμφισβήτητα διαθέτει, και έκρινε ο Σουρλό ότι ο Λιόλιος θα προσφέρει περισσότερα από τον γιό του που είναι και πολιτικός επιστήμονας.

Πιθανόν ο Σουρλό που έχει μύτη και ευθυκρισία να σκέφτηκε
το εξής παραγωγικό για τον τόπο: Προωθώ τον Λιόλιο και αυτός γίνεται υπουργός και αυτός αξιοποιεί τον Νίκο σε θέση συμβούλου και όλοι μαζί σώζουν τον τόπο. Πιθανόν να σκέφτηκε το άλλο. Να τον κάνει δήμαρχο στην Αλεξάνδρεια για να την σώσει κι αυτή αφού όλοι όσοι πέρασαν τα τελευταία χρόνια ήταν ανίκανοι, άχρηστοι και χωρίς όραμα. Ενώ ο Σουρλό έχει κάτι οράματα ....να με το συμπάθειο. Γεμάτος οράματα είναι και έχει πέσει σε κατάθλιψη που δεν μπορεί να τα κάνει πράξη με τους άχρηστους δημάρχους που έχει μπλέξει.

Λοιπόν. Να κάνει μια δυναμική ομάδα που θα έχει όραμα και
στην οποία να συμμετέχουν ο γιος του ο πολιτικός επιστήμονας, ο Λιόλιος ο άνθρωπος του προέδρου να βάλουν και τον πρόεδροΧ2 και να πάνε να ζητήσουν την ψήφο του κόσμου. Να προσέξουν όμως όταν πάνε να ζητήσουν την ψήφο να έχουν μαζί τους και μεγάλα τσουβάλια να τις βάζουν μέσα γιατί ο κόσμος θα έχει εντυπωσιαστεί από τα οράματα του Φιλιπ Σουρλό και της ομάδας του και θα προσφέρει αφειδώς τις ψήφους τους σ΄ αυτούς. 
Δεν παίρνουν και κανένα φορτηγάκι να τις κουβαλήσουν; Νομίζω είναι καλή ιδέα.

Ο Νεκτάριος άμισθος ιερέας. Πολύ σωστά. Αφού δεν παίρνει μισθό είναι άμισθος. Τι γίνεται όμως στην πραγματικότητα; Δεν παίρνει μισθό γιατί δεν τον θέλει ή γιατί δεν τον δικαιούται; Δεν παίρνει μισθό γιατί δεν τον δικαιούται αφού επί ένα χρόνο είνα δόκιμος. Μόλις περάσει ο χρόνος θα παίρνει κανονικά μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Κατανοητόν;
Και εφόσον είναι δόκιμος δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει κάποια στιγμή να βγει και να πει αν έχει μετανοιώσει τόσο με την χριστιανική έννοια όσο και πολιτικά για όλα εκείνα τα αισχρά που έλεγε για τους μετανάστες, τους κομμουνιστές κλπ κλπ και για τους ύμνους που έκανε για τους δικτάτορες χουνταίους και για τους συμμορίτες της χρυσής αυγής.
Περιμένω με υπομονή.

Με είπε ένα πουλάκι ότι εκτός του Λιόλιου έκαναν και άλλοι δυο συμπολίτες αίτηση για να αξιολογηθούν και να ενταχτούν στο μητρώο στελεχών της ΝΔ, να φοιτήσουν στην πολιτική ακαδημία της ΝΔ αλλά δυστυχώς γι αυτούς οι αιτήσεις τους απορρίφτηκαν.
Και άμα σας πω ποιοι είναι αυτοί που έκαναν αιτήσεις και απορρίφτηκαν θα πάθετε πλάκα. Και όσο αυτοί οι δυο βλέπουν ότι αυτοί κρίθηκαν ανεπαρκείς και κάτω από τη βάση και πέρασε ο Λιόλιος ο εφτάγλωσσος τόσο γίνονται ....τούρκοι και χαμός.
Μην επιμένετε, δε λέω ονόματα στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Εντάξει;


Χαμογελούν και οι δυο. Ωστόσο, μόνο ο Λάζαρος
θα είναι υποψήφιος και αυτό είναι γνωστό σε όλους. 
Πολιτικά αδιόρθωτος ο Απ. Εμμανουλίδης που δε χάνει ευκαιρία να δηλώνει δημόσια ότι η Συμμορία της Χρυσής Αυγής ως νόμιμο κόμμα και εντός Βουλής έχει το δικαίωμα να ανοίξει γραφεία κλπ κλπ και ότι ήταν λάθος αυτών που αντέδρασαν. Όταν ρωτήθηκε για τον τραμπουκισμό του Λαγού σε δημοτικό στο Πέραμα την επόμενη μέρα περιορίστηκε σε ένα ξερό "λάθος".
Οι εκλεκτικές συγγένειες δεν κρύβονται και αμέσως θυμήθηκα τον εκβιασμό που πήγε να κάνει ο εν λόγω πολιτευτής για να καπαρώσει μια θέση στο ψηφοδέλτιο θεωρώντας ότι θα εκλεγεί δεδομένης της νίκης της ΝΔ στις ερχόμενες εκλογές.
Ο Εμμανουηλίδης λοιπόν είχε σκεφτεί ότι άμα κυκλοφορήσει το σενάριο ότι τον πιέζει η Χρυσή Αυγή να προσχωρήσει και να είναι και υποψήφιος βουλευτής αυτό θα ταράξει τα νερά, θα φύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια των στελεχών του κόμματος και έντρομα θα τηλεφωνήσουν στον Κυριάκο για να του πουν τα καθέκαστα. Αυτός θα πάθαινε πλάκα, θα τον έπιανε κρύος ιδρώτας και θα τηλεφωνούσε στον Απόστολο να τον θερμοπαρακαλέσει να μην κάνει αυτή την αποκοτιά.
Το σενάριο δεν περπάτησε γιατί ήταν ο ορισμός του γελοίου όμως ανέδειξε την ανοιχτή γραμμή και την ευκολία που έχουν πολλοί δεξιοί με την Συμμορία, την ευκολία να μετακινηθούν σ΄ αυτή αφού την αισθάνονται δικό τους κομμάτι.
Όπως δηλαδή έλεγε και ο Καρατζαφέρης όταν ήταν στη ΝΔ, όπως έλεγε και ο Ψωμιάδης όταν ο Σαμαράς τον είχε χρίσει επικεφαλής του εκλογικού αγώνα της ΝΔ για την βόρεια Ελλάδα. Θεωρούν τον κόσμοα αυτόν και την συμμορία ως δικό τους, οργανικά και ψυχικά δικό τους κομμάτι.
Τέλεια φάση δηλαδή.

Γράφουν ορισμένοι ότι αποστρατεύτηκε ο Σφακιανάκης και λυπούνται, μαύρες πλερέζες δηλαδή. Πρόκειται για τον αστυνομικό που ήταν ισόβιος προϊστάμενος στον τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος και όπως όλοι οι αξιωματικοί κρίνονται και κάποια στιγμή έρχεται η ώρα να φύγουν. Αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, θα γίνει βουλευτής με τη ΝΔ αλλά είναι άλλης τάξης ζήτημα. Την στεναχώρια των δημοσιογράφων δεν κατάλαβα.

Ά, και κάτι άλλο παρεμφερές. Τώρα που θα φύγει και ο "δικός" μας αστυνομικός διευθυντής, ο Τουλίκας, θα πέσει μαύρο δάκρυ από τους δημοσιογράφους της Ημαθίας; Γιατί;

Περνάει ο γύφτος από το χωριό και μαζεύει παλιά. Φωνάζει απ΄ το μεγάφωνο "αγοράζω αλομίνια" και σκάει το γελάκι γιατί ο παλιατζής με την γνωστή σε όλους προφορά έκανε λάθος στην εκφορά της λέξης. 
Ο Κυριάκος που είναι φαν της αριστείας και σπουδαγμένος στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου μιλάει από το βήμα της Βουλής και λέει “των αγρότων” και κανείς δε λέει τίποτα. Οι αγρότες των αγρότων σύμφωνα με τον Κυριάκο που άμα το έγραφε αυτό θα κόβονταν στην γλώσσα. Όμως, ο Κυριάκος γνωρίζει και διαθέτει άλλη γλώσσα, πιο αποτελεσματική, λέγεται Μητσοτάκης και θα γίνει πρωθυπουργός.
Κατά τα άλλα, οι δεξιοί λοιδωρούσαν τον ΓΑΠ για τα ατελείωτα σαρδάμ που έφτιαχνε...


Η φωτογραφία από την ορκομωσία του Τραμπ είναι του Σίμου Τάμογλου- ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ
Δεν μπορεί να το χωνέψει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Αλεξάνδρειας ότι ο Τραμπ έγινε πρόεδρος στις ΗΠΑ. Γράφει τον προσωπικό του λογαριασμό στο fb για τέλος εποχής και άλλα τέτοια και ουσιαστικά αγνοεί το γεγονός ότι όποιος και να διοικεί την υπερδύναμη υπηρετεί το σύστημα μέσα στο οποίο ενίοτε αναφύονται διαφορές. Αυτές που ονομάζουμε ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις. 
Παρά το γεγονός ότι έχει μεγάλη στενοχώρια για τον Τραμπ βρέθηκε στην ορκομωσία όπως γράφει με έντονη φαντασία και παραπολιτική διάθεση ο Σίμος στην Περισκόπηση και φαίνεται από το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

Ποιος το είπε; Ο τρακαδόρος; Αυτός που έχει κάνει την αμάκα επάγγελμα;
Ρε παρτάλια δε σας καταλαβαίνω, πάρτε το χαμπάρι. Μια ζωή ανυπόληπτα παρτάλια είστε και έτσι θα παραμείνετε. Κομπλεξάρες βαρεμένες στα πλατάρια.


Θα πρέπει να διαθέτουν μαντικές ικανότητες ορισμένοι που λένε ότι στις εκλογές του Μαιου του 2019 για την εκλογή του νέου δημάρχου Αλεξάνδρειας θα εκλεγεί ο τάδε ή ο δείνα. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των μάγων της περιοχής είναι ότι έχουν ζηλέψει την καριέρα του magic Giorgos που έχει απογειωθεί και από ταβερνιάρης έγινε πλέον συγγραφέας και συνομιλητής ακαδημαϊκών και μεγαλογιατρών. Οι εκκολαπτόμενοι μάγοι της περιοχής κάνουν προβλέψεις όπως έκαναν και στις προηγούμενες εκλογές και στις πιο προηγούμενες και βέβαια έχουν πέσει έξω αλλά δε λένε να το χωνέψουν. 


Γατόπουλος Σωτήρης
Σας είπα και προηγουμένως ότι το μυαλό κάνει μια νοητική διαδικασία, αυτή της ανάκλησης πληροφοριών και ενίοτε είναι πολύ χρήσιμη. Έβλεπα εικόνες αρχείου και ποιον είδα φόρα παρτίδα; Τον Γατόπουλο από την περιοχή της Μελίκης που τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται κάθε προεκλογική περίοδο και θέλει να γίνει δήμαρχος. Βάζει γραβάτα και τριγυρνάει στα μαγαζιά της Αλεξάνδρειας και λέει τα δικά του και στην τελική, πολύ καλά κάνει.
Το 2014 όμως βρέθηκαν δυο τύποι που του φάγανε φράγκα με την αιτιολογία ότι θα του φτιάξουν ιστοσελίδα, ότι θα του φτιάξουν σελίδα στο fb και παραμυθιάζοντάς τον ότι θα τον κάνουν και δήμαρχο.
Ο Γατόπουλος έδωσε τα φράγκα και βέβαια πλήρωνε τα σκατς που έπινε ο ένας εξ αυτών. Ο άλλος δεν πίνει και καλά κάνει γιατί είναι εκ του φυσικού του πλήρης. Και δώστου τα ευρώ στα σκατς και δώστου γελάκια και χαχανίσματα από τους δυο αυτούς τύπους.
Από τα δυο λουλούδια της περιοχής όλα αυτά τα χριστιανικά κατορθώματα.

Είχε βουήξει ο Γιδάς και ο νομός ολόκληρος ότι ο Πάοκ θα "στηθεί" και θα χάσει στο ματς με τα Τρίκαλα το Σάββατο. Ο Πάοκ δεν "στήθηκε", έπαιξε χάλια η ομάδα των Τρικάλων και το ματς έληξε ισόπαλο. Ουσιαστικά, για την Αλεξάνδρεια δεν προέκυψε κανένα κέρδος αφού τα Τρίκαλα είναι μπροστά με έναν βαθμό και μετά από τέσσερις αγωνιστικές θα αναμετρηθούν μεταξύ τους. Άμα νικήσει η Αλεξάνδρεια περνάει μπροστά με δυο βαθμούς διαφορά. Άμα έρθει όποιο άλλο αποτέλεσμα το πουλάκι που λέγεται πρωτάθλημα πέταξε.
Συνεπώς, όλα τα λεφτά το ματς μεταξύ των δυο ομάδων σε ένα μήνα περίπου.


Μας "περίκυκλωσαν" οι Λιολιόπουλοι και αυτό πρέπει να το κοιτάξουν ορισμένοι. Ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου Αλεξάνδρειας ετοιμάζεται να ηγηθεί της ετήσιας αγροτικής θεατρικής παράστασης που παίζεται αυτό το διάστημα. Μαζεύουν τις παραγωγές και αντί να κάθονται στους καναπέδες και στα καφενεία προτιμούν να κάνουν προπόνηση για να έχουν καλή φυσική κατάσταση και κλείνουν δρόμους, κάνουν συνελεύσεις, δίνουν συνεντεύξεις, ετοιμάζουν λόγους και εκφωνούν ομιλίες. Άμα κάτσει η συγκυρία πάνε και μέχρι την Αθήνα και πίνουν καφέ στου Μαξίμου.
Κορόιδα είναι να μην ανεβάσουν το σόου;

Το κυβερνητικό κόμμα είχε χτες Κυριακή
Φρ. Καρασαρλίδου
νομαρχιακή συνδιάσκεψη στα γραφεία της Αλεξάνδρειας και εξέλεξε νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Το ανώτατο κομματικό όργανο της Ημαθίας απαρτίζεται από 21 μέλη και αυτό που μπορούμε να σημειώσουμε είναι ότι προέκυψε μεγάλη ανανέωση προσώπων αφού οι "παλιοί" έκαναν ένα βήμα πίσω δίνοντας χώρο σε νέα στελέχη.

Επίσης, πρέπει να σημειώσω ότι στο νέο όργανο δεν συμμετέχουν οι βουλευτές Αντωνίου και Καρασαρλίδου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΞΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ Ο Φ ΣΟΥΡΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ ΜΑΥΡΑΚΑΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΟΤΑΝ ΗΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΔΗΜΟΥΛΗ.
ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ ΣΟΥ ΤΑ ΘΥΜΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΑΝΑΝΓΩΣΤΗΣ