Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Παραπολιτικά στα Χρονικά - Ο εφτάγλωσσος του Προέδρου και τα καφενεία πήραν φωτιά


Το έχω ξαναπεί. Όταν η ανοησία και τα απωθημένα σε ένα άτομο "συνεργαστούν" προκύπτει ένα πρωτόγνωρο μίγμα βλακείας και κρετινισμού. Αν.....
προσθέσουμε την αγραμματοσύνη και την κακία τότε το μίγμα γίνεται εκρηκτικό και επικίνδυνο. 
Κατ΄ "ευθυμισμό", σύμφωνα με το γραφείο τύπου της ΝΔ, να πω ότι αυτή η γνωστή παρέα ανοήτων και γεμάτων με απωθημένα και κόμπλεξ ατόμων μόνο οίκτο μπορεί να προκαλεί. Τίποτα άλλο.
Τα άλλα είναι μπροστά μας και θα έχουμε πολύ καιρό να τα λέμε και να τα ξαναλέμε. 

Παρεμπιπτόντως, δεν κώλωσα πριν από είκοσι χρόνια θα κωλώσω τώρα ρε μαλάκες αγράμματοι; Άντε να δούμε...

Το καραγκιοζιλίκι συνεχίζεται. Παλαιοκομματικές μέθοδοι, φωτογραφίσεις μόνο με μαγιό δεν είδαμε αλλά θα τις δούμε κι αυτές και ο κατήφορος συνεχίζεται. Δηλώσεις για ψύλλου πήδημα και διότι κάνουν το αυτονόητο. Οι περισσότεροι στο κηνύγι της δημοσιότητας, μιας εφήμερης όσο και φθοροποιού κατάστασης.

Έχουν άγνοια κινδύνου και εκτίθενται συνεχώς. Δε γνωρίζουν ότι η συνεχής έκθεση βλάπτει. Το μάθαμε στο σχολείο και όλοι επαναλαμβάνουν, έστω και λάθος, το "μέτρον άριστον". Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι λένε την φράση "παν μέτρον άριστον" που δεν ισχύει. Η σωστή φράση είναι "μέτρον άριστον".
Αυτοί όμως μάθανε στην υπερβολή, μεγάλωσαν βλέποντας Ευαγγελάτο όταν κυριαρχούσε το τρίπτυχο "βία, αίμα, σπέρμα". Τέκνα της γενιάς τους που αυτό ξέρουν αυτό κάνουν. Όπως και όσοι υποκρίνονται τους δημοσιογράφους ενώ αδυνατούν να γράψουν δυο γραμμές σωστά. Ριγμένοι στο κηνύγι του "κλικ" και του συνακόλουθου κέρδους, άν και πολύ αμφιβάλω αν υπάρχει κι αυτό.Αν υπήρχε δεν θα χρειαζόταν ενέσεις με δανεικά αν μη τι άλλο.
Ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε. Και όσοι τα παίρνουν για να αλλάξουν τακτική, και όσοι εκβιάζουν άγαρμπα ή κομψά για να επιβιώσουν και όσοι γουστάρουν αυτό που κάνουν και συνεχίζουν να το κάνουν γιατί γουστάρουν. Τόσο απλά.

Θέλω να αγιάσω αλλά κάτι συμβαίνει και διαολίζομαι. Διαβάζω σε τοπικό σάιτ, και τον ακούω στο τοπικό ραδιόφωνο, θερμά λόγια για τον ιερέα Νεκτάριο Μυσιρόπουλο που άνοιξε την εκκλησιά του στο Καμποχώρι για να φιλοξενήσει αστέγους και ανέστιους. Ασφαλώς μια πράξη προς την σωστή κατεύθυνση και γουστάρω που με την πράξη του αυτή ουσιαστικά "εκθέτει" τους συναδέρφους του που κρατάνε τις εκκλησίες τους κλειστές. 
Ωστόσο, το εν λόγω δημοσιεύμα που εν πολλοίς αγιοποιεί τον Νεκτάριο θα ήθελα να έγραφε για την αναγκαιότητα να εξομολογηθεί ο συγκεκριμένος ιερέας δημόσια για τα όσα εμμετικά και μισερά έγραφε για τους ξένους, τους μετανάστες, τους πρόσφυγες, τους κομμουνιστές, τους Πασόκους και τους Νεοδημοκράτες, για τον Σαμαρά και τον Παπανδρέου, για τον Βενιζέλο και ων ουκ έστιν αριθμός τέτοιων αναφορών. Να εξομολογηθεί κα να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο που άρθρωνε στον "τοίχο" του στο fb και έμπλεος υπερηφάνειας δήλωνε χρυσαυγίτης και φανατικός της χούντας του Παπαδόπουλου.

Αν το έχει πράξει και το αγνοώ να ζητήσω εγώ δημόσια συγνώμη που επαναφέρω το θέμα. Αλλά αν το έχει "λησμονήσει" ευκαιρία είναι τώρα που έχει και έναν χρόνο ντυμένος στα άμφια να κάνει το αυτονόητο. Εξ άλλου και η εκκλησία στην οποία ανήκει έχει ταχθεί επίσημα κατά της Συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Έτσι δεν είναι;




Ά, και κάτι άλλο. Λένε και ξαναλένε ότι είναι άμισθος ιερέας. Δεν είναι άμισθος από επιλογή αλλά γιατί το προβλέπει ο κανονισμός. Θα περάσει έναν χρόνο ως άμισθος και μετά θα παίρνει μισθό δημοσίου υπαλλήλου κανονικά. Για να μην λέμε ότι θέμε δηλαδή. Δημόσιος υπάλληλος έγινε ο Νεκτάριος μ΄ άλλα λόγια.
Η νέα διοίκηση της ΕΠΣ Ημαθίας επισκέφτηκε τη δομή "ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ" όπου και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις. Στις ίδιες εγκαταστάσεις λειτουργεί και ένα δημόσιο σχολείο, το ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας. Εκτός της πανελλήνιας πρωτοτυπίας της συστέγασης ενός δημόσιου σχολείου με μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (ΜΚΟ δηλαδή) προκύπτουν μια σειρά ερωτημάτων που κάποια στιγμή πρέπει να απαντηθούν από το ΔΣ του Συλλόγου της εν λόγω δομής αλλά δεν είναι της παρούσης γιατί θα επανέλθω με συγκεκριμένα ερωτήματα.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν ορισμένα μέλη της διοίκησης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Ματσούκα που στο τέλος της ξενάγησης παρέδωσε σε μέλος της διοίκησης χρηματικό ποσό ως ενίσχυση του Συλλόγου.
Μια κίνηση αξιέπαινη αν μη τι άλλο.

Κάνανε καλά ή όχι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας αλλά και πάρα πολλοί άλλοι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της κεντρικής Μακεδονίας που έκλεισε τα σχολεία; Κατά την άποψή μου έπραξαν απολύτως ορθώς και δεν θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά από την ώρα που το σύνολο των διευθυντών των σχολικών μονάδων εισηγούνταν το κλείσιμο. Με τις εισηγήσεις αυτές συμφωνούσαν οι δυο διευθυντές της εκπαίδευσης του νομού και ο δήμαρχος απλά επικύρωνε ως όφειλε τις εισηγήσεις τους.  
Κάθε κριτική που έγινε εναντίον της απόφασης αυτής είναι προφανές ότι έχει ως στόχο τον δήμαρχο προσωπικά και είναι τόσο κοντόφθαλμη που δεν λαμβάνει υπόψη της τα αυτονόητα, τα γεγονότα και τη λογική. Θα τους παρέπεμπα στην ανακοίνωση του διευθυντή του Λυκείου Κορυφής Πρ. Θεοδωρακόπουλου που εξηγεί με πλήρη σαφήνεια την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης αλλά άδικος ο κόπος. Η εμπάθεια δε μπορεί να κρυφτεί. Και αυτή η εμπάθεια βγαίνει από τους συγκεκριμένους αγράμματους και ανόητους της περιοχής. Τι άλλο θα μπορούσαν να πουν;

Βέβαια, εκτός αυτών των ανόητων υπήρξαν και σοβαροί συμπολίτες που τσίμπησαν και είτε έγραψαν παρόμοιες απόψεις ή συνηγόρησαν. Είναι προφανές ότι αν το ξαναδούν το ζήτημα θα αλλάξουν άποψη. Δεν είναι δυνατόν οι σοβαροί να έχουν την ίδια άποψη με τους ανόητους.

Δεν το είχα υπόψη μου ότι υπάρχει πρόεδρος Πολιτικής Προστασίας. Νόμιζα ότι δε λέγεται πρόεδρος αλλά πολιτικός υπεύθυνος. Εκ του νόμου είναι υπεύθυνος για κάθε δήμο ο δήμαρχος αλλά φαίνεται ότι έχει την δυνατότητα εκχώρησης αυτής της αρμοδιότητας. Στον δήμο Αλεξάνδρειας η αρμοδιότητα εκχωρήθηκε στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Κώστα Ναλμπάντη που τόσο αυτός όσο και ο δήμαρχος είπαν απολύτως εγκαίρως ότι ο δήμος ήταν πανέτοιμος να αντιμετωπίσει τα όποια φαινόμενα. Βέβαια, φαινόμενα δεν είδαμε μεγάλης έντασης αλλά η κινητοποίηση ήταν άρτια και χωρίς προβλήματα. Αλάτι έπεσε όπου απαιτούσαν οι περιστάσεις και η ανάγκη, οι δρόμοι άνοιξαν σχετικά γρήγορα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η έγκαιρη κινητοποίηση της Νομαρχίας. Η αλατιέρα της Νομαρχίας πέρασε από τους δρόμους ευθύνης και έδωσε λύσεις άμεσα.
Τουτέστιν και συμπέρασμα: κανένα πρόβλημα στον δήμο μας όσο και αν προσπάθησαν τα ανόητα παπαγαλάκια της συμφοράς να προϊεδάσουν περί του αντιθέτου. Και βέβαια ούτε λέξη αυτοκριτικής, ούτε λέξη αποτιμήσης της κατάστασης από τους ανόητους που νομίζουν ότι με τις ανοησίες που γράφουν επηρεάζουν την κοινή γνώμη τρομάρα τους.

Διαβάζω σε νεοδημοκρατικά σάιτ ότι η διαδικασία του Κυριάκου για να βρει νέα στελέχη με τα οποία θα κυβερνήσει στέφθηκε με επιτυχία και μεταξύ των άλλων προκρίθηκε στην επόμενη φάση της αξιολόγησης και ο συμπαθής κατά τα άλλα Νίκος Λιολιόπουλος. 
Ναι, καλά το ακούσατε. Κρίθηκε και προκρίθηκε ο Λιολιόπουλος ο Νίκος από τους ειδικούς του κόμματος της ΝΔ που θέλει να κυβερνήσει για να αναλάβει κρατική θέση ή να είναι υποψήφιος βουλευτής και γιατί όχι και υπουργός το παιδί. Οι άλλοι καλύτεροι είναι ή ήταν; Ο Νίκος μιλάει και επτά (7) γλώσσες. Τί; Δε μιλάει; Αφού έτσι λέει το ρεπορτάζ της σοβαρής εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ότι ο αγρότης από την Ημαθία μιλάει εφτά γλώσσες. Τα ελληνικά, τα αγγλικά, τα Μελικιώτικα, τα Αγκαθιώτικα λόγω γειτνίασης, τα Νεοκαστρίτικα λόγω εγγύτητας, τα Ρουμλουκιώτικα τα έμαθε αφού πλέον κάθεται στο Γιδά και τελευταία έμαθε και τα ρομά- ρουμανοβλάχικα εξ αιτίας της ενεργούς ανάμιξης με του Πάοκ Αλεξάνδρειας.

Χρειάζεται να πω εγώ τίποτα; Η ΝΔ του Κυριάκου είναι σοβαρή, κάνει σοβαρή προετοιμασία και θα έχει καβάτζα τον "αφρό" της ελληνικής κοινωνίας για να διοικήσει τη χώρα. Αμ πως....


Μετά από την διαδικασία αυτή που εφαρμόζει η ΝΔ και στην οποία συμμετείχε μόνο Λιολιόπουλος ο Νίκος από την Ημαθία, με δημιουργήθηκε μια απορία και είπα να τη λύσω. Γιατί άραγε δεν έκανε αίτηση ο "Αυστραλός" από το Κλειδί; Ο Κώστας Ακριβόπουλος δεν είναι νέος και ωραίος; Δεν είναι "μητσοτακικός"; δεν έχει το απαιτούμενο IQ να απαντήσει στις ερωτήσεις και να περάσει τα τεστ που βάζει η επιτροπή; Άσε που τα αγγλικά είναι η μητρική του γλώσσα και ως γνωστόν ήταν ο πρώτος που έβγαλε δημόσια δήλωση υποστήριξης του Κυριάκου στην Ημαθία.
Τι άραγε συμβαίνει και ο "Αυστραλός" απαξίωσε την εν λόγω διαδικασία; Τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα. Η απάντηση ήταν λιτή και σαφής: "Χάρη μην ασχολείσαι με τέτοια πράγματα. Εγώ ξέρω ότι θα είμαι υποψήφιος βουλευτής σίγουρα. Ψάξε να βρεις τους άλλους που θα μπουν στο ψηφοδέλτιο. Αιτήσεις έκαναν αυτοί που δεν τους ήξεραν στο κόμμα ή αυτοί που έγιναν τώρα ΝΔ, όχι εμείς οι παλιοί".
Τόμπολα; Ίδομεν

Εφτά επί εφτά; 49;
ρε τί πάθαμε βραδυάτικα. Άκου εφτά γλώσσες ο Λιόλιος. Αλλά πού ξέρεις κι΄ολας. Μπορεί να μιλάει. Εξ άλλου τί διάολο συνέντευξη ήταν αυτή; Δεν τον ρώτησαν; Δεν του μίλησαν στις γλώσσες αυτές; Όλοι αυτοί που κάνουν τέτοιες συνεντεύξεις μορφωμένοι δεν είναι; Μπορεί να ξέρουν και αυτοί άλλες τόσες γλώσσες και παραπάνω. Πάντως δίνει συνεντεύξεις αβέρτα κουβέρτα, ανεβαίνει τραχτέρια και καταβαίνει, πιάνει σβώλες και τις λιώνει, μιλάει για την σκληρή δουλειά στα χωράφια...... Μεγαλεία ο Λιόλιος και τα καφενεία βρήκαν δουλειά για κάνα μήνα. 

Γράφοντας αυτά για τις γλώσσες που ξέρει ο Λιολιόπουλος θυμήθηκα ότι στο βιογραφικό ενός άλλου στελέχους της ΝΔ παλαιότερα που ο πατέρας του έφαγε τον τόπο να τον κάνει υποψήφιο βουλευτή έλεγε ότι γνωρίζει επτά γλώσσες. Αυτός όντως τις γνωρίζει όπως με είχαν πει άτομα που τον γνωρίζουν προσωπικά. Ωστόσο, ο υποψήφιος εκείνος δεν ευτύχησε και από τότε ακούει για πολιτική και τρέχει σαν τον ...Βέγγο.

Πάντως είναι μια ευκαιρία για τον Μητσοτάκη να αξιοποιήσει τον Νίκο αφού γνωρίζει τόσες γλώσσες. Να τον κάνει διπλωματικό ακόλουθο και άμα δεν έχει θέσεις να τον κάνει προσωπικό του διερμηνέα ή άντε να του ορίσει το καθήκον να διαβάζει τον ξενόγλωσσο τύπο και να κάνει αποδελτίωση. Τέτοια προσόντα είναι κρίμα να μην τα εκμεταλλευτεί το κόμμα της ΝΔ. Έτσι δεν είναι;

Ρε τον Αυστραλό τί έπαθε... Τον βλέπω να μένει απέξω και να κοιτάει τον Λιόλιο που θα δοξάζεται με τα κυάλια. Ά ρε Κώτσο τι σου μελε να πάθεις.





Κάτι τέτοια βλεπει ο Θανάσης και τα παίρνει βραδιάτικα.
Ποιος Θανάσης; Μα ο Γικόνογλου (χρόνια πολλά με την ευκαρία Θανάση) που μόλις είδε τους 15 του Κυριάκου είπε σε έναν συνομιλητή του ότι οι περισσότεροι είναι νούμερα. Μεγάλα νούμερα ή μικρά δεν το διευκρινίζει αλλά κατά την δική μου εκτίμηση θα πρέπει να είναι πάνω από το ...εκατομμύριο νούμερα. 
Άκου νούμερα οι εκλεκτοί του Κυριάκου.

Πέρασε ο μήνας με τους χορούς και τις γρουνοχαρές και άρχισε ο μήνας με τις πίτες. Υπομονή και θα περάσει κι αυτός. Θα κοπούν δεκάδες πίτες, θα φαγωθούν εκατοντάδες κιλά κρεάτων και θα πιωθούν δεκάδες λίτρα οινόπνευμα, θα αυξήσον τα κιλά τους όσοι κατ΄ επάγγελμα παρίστανται και μετά θα τρέχουν στα γυμναστήρια να χάσουν κάνα κιλό ή θα πλακωθούν στις δίαιτες ταχείας δράσης. 
Κωλοεπάγγελμα σας λέω...

Τον Κατσιφάρα τον θυμάστε; Εκείνον τον υπουργό του πάλαι ποτέ Πασόκ που είχε πει ότι άμα δεν τους έπαιρνε μαζί του ο Αντρέας δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας. Αυτόν.
Επειδή θεωρώ ότι τον έχουν είτε ξεχάσει είτε δεν τον έχουν γνωρίσει οι σύγχρονοι Κατσιφάρες του δήμου Αλεξάνδρειας να τους το πω εγώ με άλλα λόγια: Άμα δεν ήταν υποψήφιοι με τον Γκυρίνη δεν θα τους ήξερε ούτε η μάνα τους. Γίνανε μάγκες επειδή το επέτρεψε ο Γκυρίνης και αυτοί καβάλησαν καλάμια αντί να πατήσουν φρένο γιατί η πτώση τους θα είναι ...ηχηρή.

Αφού ο Σουρλόπουλος, ο εκδότης ντε, παρακίνησε τον Λιόλιο να γίνει στέλεχος της ΝΔ μέσω συνέντευξης απορώ γιατί δεν παρακίνησε και τον γιο του, τον πολιτικό επιστήμονα, που έχει εμπειρία από πολιτική δεδομένης της ενασχόλησής του με τα τοπικά ως υποψήφιος με τον Δ. Παράσχο το 2006, τότε που ήταν υποψήφιος δήμαρχος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ αν δεν κάνω λάθος και διαθέτει και επαγγελματική εμπειρία αφού είναι διευθυντής της εφημερίδας ο Πολίτης.
Γιατί δεν τον παρακίνησε; Τον προορίζει για δήμαρχο ή καλύπτεται από το εκτόπισμα του Νίκου και έκανε πίσω ο άνθρωπος. Έχει κριτήριο ο Φίλιππας όχι μαλακίες.

Όταν υπάρχει ένας που σε κατηγορεί ότι είσαι υπεύθυνος που ένα αυτοκίνητο δε βγάζει πινακίδες διότι καθυστερείς, διότι είσαι ανεπαρκής, διότι είσαι πέρα βρέχει το διαβάζει ο κόσμος και δεν έχει παρά να συμφωνήσει.
Όταν απαντάει ο εγκαλούμενος ότι δε γίνεται να βγάλει πινακίδες διότι το όχημα δεν είναι δικό του αλλά αλλουνού είναι απλώς Δευτέρα και αρχίζει το πράγμα να παίρνει άλλη τροπή. Έτσι δεν είναι;

Κατηγορήθηκε ο Γκυρίνης ότι καθυστέρησε δραματικά να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας στα οχήματα μεταφοράς απορριμμάτων. Κοστολόγησαν την ζημιά οι "κατήγοροι" σε 400 χιλιάρικα ευρώ. 
Απαντάει ο Γκυρίνης ότι τα οχήματα δεν είναι ιδιοκτησίας του Δήμου αλλά το ΦΟΔΣΑ και δεν μπορεί κανένας να βγάλει πινακίδες σε ένα όχημα που δεν του ανήκει.

Οι κατήγοροι καταπίνουν την γλώσσα τους και συνεχίζουν το ψέμα. Επί της ουσίας τίποτα. Ισχυρίζονται ότι για το νομικό κενό που υπήρχε έπρεπε ο Γκυρίνης να κάνει απεργία πείνας στο Σύνταγμα και να βγει νόμος έγκαιρα ώστε να μπορεί να βγάλει πινακίδες. Μιλάμε για υψηλού επιπέδου δημοσιογραφία όχι τρίχες

Και επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια ας το πάρουν απόφαση ότι όσο και να χτυπιούνται, ότι και να γράφουν, ότι και να σκαρφίζονται δεν πρόκειται να παίξουν ρόλο, δεν πρόκειται κανείς να τους πάρει σοβαρά. Ας ασχολούνται με τον άνθρωπο του προέδρου, τον Λιολιόπουλο. Προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τα μέγιστα, προσφέρουν διασκέδαση.

Πληφορήθηκα ότι επίκειται παραίτηση του Γιώργου Σπυρίδη από την θέση του στο δημοτικό συμβούλιο. Θα τον αντικαταστήσει η Χρυσάνθη Τσιλιμίγκρα που ήταν η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης υποψήφια με τον συνδυασμό που είχε υποστηρίξει ο Σύριζα στις εκλογές του 2014.
Ο λόγος, λέει η πληροφορία που έχω και  που παραιτείται ο Σπυρίδης είναι διότι αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο, γίνεται κρατικό στέλεχος.

Το ξέρω, το νιώθω, το αισθάνομαι. Ορισμένοι από σας περιμένατε να ασχοληθώ ξανά με τον Μόσχο, τον πρόεδροΧ2 και δε σας χαλάω χατίρια εγώ.

Το μάθατε φαντάζομαι ότι χάλασε ο καυστήρας στο 1ο δημοτικό σχολείο και τα παιδιά δεν έκαναν μια επιπλέον μέρα μάθημα. Το πήρε το θέμα πάνω του ο Μόσχος, ο πρόεδροςΧ2 ντε, και ο καυστήρας φτιάχτηκε την άλλη μέρα. Έμαθα ότι οι δάσκαλοι και ο σύλλογος σκέφτονται να κάνουν ειδική τελετή για να του δώσουν το χρυσό μετάλλιο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες του. Το μετάλλιο είναι μια επίχρυση κουκουβάγια στεφανωμένη με δάφνη. Το σύμβολο της σοφίας θα δοθεί στον Μόσχο που έχει λαϊκή σοφία και αυτό πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.

Παραπονέθηκε ο Αλευράς ότι ο χρόνος της διαβούλευσης για την υποβολή προτάσεων απο τους πολίτες για το σχέδιο που αφορά στο κέντρο της πόλης ήταν σύντομος και δεν πρόλαβε να υποβάλλει προτάσεις. Πρώτον, είχε αναρτηθεί στο σάιτ του δήμου και είχε δεκαπέντε μέρες προθεσμία να διαβαστεί και να γίνουν προτάσεις. 
Δεύτερον, άμα ήθελε ο Αλευράς να κάνει προτάσεις εκτός προθεσμίας θα αρκούσε ένα τηλεφώνημα ή μια επίσκεψη στο δημαρχείο για να του πουν αυτό που είπαν σε όσους ρώτησαν: Κάντε προτάσεις έστω και εκπρόθεσμα, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Και δικαίως του "χώθηκε" ο Γκυρίνης που του είπε: Εσύ έκανες καμιά πρόταση; Όχι. Γιατί;
Έλα μου ντε.

Εγώ να ρωτήσω με καλή διάθεση. Έκανε κανένας σύμβουλος της μειοψηφίας πρόταση; Για να κάνεις όμως πρόταση πρέπει να καθίσεις να το διαβάσεις το σχέδιο, να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, να ψάξεις για να αντλήσεις εμπειρία και να κάνεις σύνθεση και πρόταση στο τέλος. Σιγά μην μπει κανένας τους σ΄ αυτή τη διαδικασία. 
Βέβαια, για ορισμένους υπάρχει και μια αντικειμενική δυσκολία. Θα βλέπουν λέξεις και ορολογίες και θα νομίζουν ότι είναι νέες ποικιλίες ροδακινιάς ή συνταγές κεμπάπ.

Μάζεψαν βαμβάκια και ροδάκινα, πούλησαν -ξεπούλησαν, έκαναν χριστούγεννα και τώρα ήρθε η ώρα να κάνουν και έναν αγώνα, ήρθε η ώρα να αρχίσει το ετήσιο σόου των αγροτών με τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις δρόμων, τις πύρινες δηλώσεις στα πρωινάδικα και σε τοπικά σάιτ. Θα αναστενάξουν οι καντίνες και τα κοψίδια θα τσικνίζουν όλη την περιοχή. Θα περάσει ο καιρός και μετά από δυο άντε τρεις βδομάδες "αγώνα" θα το διαλύσουν αφού θα αρχίσουν τα χωράφια να θέλουν δούλεμα.
Δε βαρέθηκαν κάθε χρόνο τα ίδια; Μονότονο κατάντησε για όλους. 
Βέβαια, είναι ορισμένοι που την έχουν δει τη δουλειά ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες γίνονται γνωστοί και διάσημοι και πρωταγωνιστούν. Μαχαλομαγκιές αλλά δε βαριέσαι, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Αυτά για σήμερα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσύ φαντάζεις τον εαυτό σου καλύτερο από τον Λιολιόπουλο? Και εσύ δεν ήσουν υποψήφιος βολευτής? Πόσους ψήφους πήρες στο Νομό?

Ανώνυμος είπε...

Ομορφο άρθρο. Δυνατό. Ψιλοπονάει σε κάποιους.
Οσο για εσένα 20 Ιανουαρίου 2017 - 11:15 π.μ. τι να σε πώ? Ανάξιος λόγου είσαι. Ο εν λόγο τύπος που δείχνεις να υποστηρίζεις δες πόσα κόμματα άλλαξε. Απο φανατικός πασόκος στην μπακοΘεοδώρα και μετά στον κούλη συν ενδιάμεσες στάσεις (ουκ ολίγες ). Μιλάμε για τόσο ιδεολόγο.
Οπότε εαν φανταστώ ότι είσαι σαν κι αυτόν καλά μας κάνουν οι γερμανοί που βρίζεις. Και χειρότερα να μας κάνουν πρέπει όταν υπάρχουν άτομα σαν κι εσένα που δέχονται τόσο εύκολα τις ΜΟΝΙΜΕΣ κολοτούμπες.
Και φυσικά εσύ αύριο θα κατηγορείς στην καφετέρια όλους τους άλλους εκτός απο εσένα , με την φραπεδάρα παραμάσχαλα. Και φυσικά στο τέλος θα πείς ---> δε πα να μαμηθούνε όλοι, χρυσή αυγή ρεεεεεεεεε...
Τελικά αυτό αξίζουμε αυτό έχουμε. Κρίμα μας.

Ανώνυμος είπε...

Άντε βρε και εσύ υποψήφιος με τον Γκυρίνη το 2019. Έτσι για να δέσει το γλυκό.

Ανώνυμος είπε...

Αντε και αντιδήμαρχος ....προπαγάνδας με τον Γκυρίνη το 2019!