Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Ακροδεξιό παραλήρημα του Προέδρου της Μελίκης - Κάντο και για τον Μπακογιάννη Αλέξανδρε, μπορείς;

🔺Δυσάρεστη έκπληξη επιφύλαξε έστω και για λίγα λεπτά στους διαδικτυακούς φίλους του στο.....
facebook ο συγγραφέας και πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Μελίκης Αλεξ. Ακριτίδης όταν ανέβασε ένα ποστ στον τοίχο του με ένα σχόλιο που αν μη τι άλλο ήταν ακροδεξιάς κοπής, κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εν πολλοίς άστοχο.

Ο Ακριτίδης λοιπόν αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του Μ. Γλέζου (δε χρειάζεται συστάσεις νομίζω) να επισκεφτεί το εξάχρονο παιδί της Ρούπα που βρέθηκε φυλακισμένο για ένα διήμερο στο νοσοκομείο Παίδων γράφει αναπαράγοντας την γνωστή ακροδεξιά λογική και ρητορική ότι η ενέργεια αυτή ήταν «μαλακία» και γιατί δεν πήγε να δει τα ορφανά που είναι πεινασμένα κλπ. Ο Ακριτίδης ως συγγραφέας που είναι θα περίμενε κανείς να δείξει μεγαλείο ψυχής, να σκεφτεί σφαιρικά και με γνώμονα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ότι θα απορρίπτει την θεωρία της οικογενειακής ευθύνης και ότι θα έλεγε το αυτονόητο. Θα έλεγε, θα υποστήριζε ότι τα παιδιά χρήζουν προστασίας απόλυτης ανεξάρτητα ποιοι είναι οι γονείς τους και τι έχουν κάνει. 



Και στην τελική Αλ. Ακριτίδη ένας δεξιός, ο Μπακογιάννης που έχασε τον πατέρα του από την 17Ν βγήκε και με δημόσια δήλωση είπε το αυτονόητο: Να πάει αμέσως το εξάχρονο στην γιαγιά του. Κι αυτός μαλακία είπε; Αν ναι, περιμένω να δω να αποδεικνύεις το θάρρος της γνώμης σου και να το γράφεις στον τοίχο σου. Να γράφεις στον τοίχο σου: Μπακογιάννη, σταμάτα τις μαλακίες με τα παιδιά των τρομοκρατών και ασχολήσου με τα ορφανά και τα πεινασμένα της περιφέρειάς σου.Θα το κάνεις;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καταργήθηκε η ελευθερία τις έκφρασης γνώμης? Από πότε? Αλήθεια με ποιά ιδιότητα ο Γλέζος πήγε να επισκεφθεί το παιδάκι?

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση του Αλ Ακριτιδη ήταν άστοχη - το λιγότερο. Ειδικά όταν πρόκειται για άνθρωπο που είναι εκλεγμένος και το κυριότερο όταν την κάνει ένας που υποτίθεται πως είναι συγγραφέας, παρουσιάζει βιβλία και θέλει να λέγεται "των γραμμάτων". Κρίμα Αλέξη.

Ανώνυμος είπε...

Δικαίωμα του Γλέζου να επισκέπτεται όποιον επιθυμεί αφού δεν κατέχει κάποια θέση και δεν μπορώ να τον κατηγορήσΩ για μιροπολιτική όπως και δικαίωμα του Ακριτίδη να κρίνει δημόσια συμπεριφορές πολιτικών προσώπων. Συμφωνώ με τον πρόεδρο Μελίκης. Απλά πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε σε παιδιά. Εσείς κύριε Μόλχα γιατί δεν κρίνεται την επίσκεψη Γλέζου και την απουσία του σε παρόμοια περιστατικά και καυτηριάζεται το ποστάρισμα Ακριτίδη; ΆΦΉΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΑΣ ΙΔΙΟΛΗΨΙΕΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενδιαφέρον που ασχολείστε εσείς οι δύο με τον Ακριτίδη. Δύο άνθρωποι εγνωσμένων δημοκρατικών φρονημάτων, με άποψη και αγώνες πίσω τους (και μπροστά τους...).
Ο Ακριτίδης είναι ένας μονιμάς του στρατού (καραβανάδες νομίζω τους λένε) που ασχολήθηκε με τα κοινά και τις εκλογές για να γλιτώσει τις μεταθέσεις. Το πρώτο όχημά του ήταν ο Λαογραφικός Όμιλος, γνωστό φυτώριο "παραγόντων" και σωτήρων της Μελίκης. Βαθιά συντηρητικός, χαϊδεύει τα μελικιώτικα χρυσαύγουλα σε κάθε ιδιωτική του συζήτηση, άφωνος όταν πρόκειται δημόσια να καταδίκάσει τη δράση των ναζί.
Όσο για το "συγγραφέας", είναι απορίας άξιον πως ένας άνθρωπος ντρέπεται για την πραγματική του δουλειά και κοτσάρει το χόμπι του ως επάγγελμα.
Ας μας πει ο "πνευματικός άνθρωπος":
Πληρώνει ή όχι από την τσέπη του για να εκδώσει τα βιβλία του;;;
Τι πωλήσεις έχουν;
Σιτίζεται από τις πωλήσεις των βιβλίων του;
Μήπως δεν πωλούνται αλλά χαρίζονται;
Επειδή τις απαντήσεις τις γνωρίζετε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε, μην ασχολείστε άλλο με έναν τύπο που, όπως πολλοί απαίδευτοι πριν απ αυτόν πάτησε στην αγραμματοσύνη των ομοίων του για να το παίξει "αιρετός άρχοντας".
(Δεν υπογράφω το σχόλιό μου επειδή δεν πολιτεύομαι και επειδή σιχαίνομαι να ανακατεύομαι με τα πίτουρα, τις κότες και τα αυγά τους - χρυσά και μη)