Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ.. (Μια οφειλόμενη απάντηση στα τοπικά sites και δύο, τρεις επισημάνσεις στην επιτροπή των μπλοκ της Κουλούρας)

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας με τη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου (δεν γνωρίζω το λόγο Που οι άλλοι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν).

Με περισσότερα από δεκαπέντε άτομα, την Κυριακή 24-01-2016 το μεσημέρι, επισκέφτηκε το μπλόκο των....
αγροτών στην Κουλούρα.

Δήλωσε τη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και ζήτησε να ακούσει τις προτάσεις των αγροτών για να τις μεταφέρει στην κυβέρνηση, στα πλαίσια του διαλόγου για αλλαγές συμπληρώσεις κ.λπ. στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι οι επικεφαλής του μπλοκ αρκέστηκαν να πλησιάσουν την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα πνεύματα άναψαν στο διάλογο με κάποιους εκ των τριάντα περίπου συγκεντρωμένων.

"Άγριο κράξιμο των αγροτών σε Χαμπίδη και Καρασαρλίδου" γράφει ένα site, ένα άλλο με τίτλο "υποδοχή με Γαλλικά ..στην Κουλούρα στην Καρασαρλίδου" και παραθέτουν το γνωστό video που αναρτήθηκε.

Βέβαια κανείς από τους φίλους διαχειριστές  των sites δεν παρευρισκόταν,  αλλά το ρόλο τους έπαιξαν οι «ανταποκριτές τους».

Τέσσερις πέντε συγκεκριμένων πολιτικών αντιλήψεων, προκαλούσαν ταυτόχρονα τη βουλευτίνα ρωτώντας την, αν πηγαίνει στην εκκλησία και αν γνωρίζει το πάτερ υμών. Αυτό ήταν το επίδικο της κινητοποίησης;
Αυτό θέλατε να προβάλετε; Αυτό ήταν το πλαίσιο διάλογου που επέλεξαν οι  αγρότες;

Είναι η πρώτη φορά που κλιμάκια κυβερνητικών βουλευτών κατέβηκαν στα μπλόκα για να συμπαρασταθούν, να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των αγροτών και να τα μεταφέρουν στα αρμόδια υπουργεία.
Ασυνήθιστο για ορισμένους.

Κάποιοι αγρότες ξέχασαν ότι τα προηγούμενα χρόνια η αστυνομία τους ξεφούσκωνε τα λάστιχα των τρακτέρ τους με κυβερνητικές εντολές, τόσο επί ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ, σε παρόμοιες κινητοποιήσεις.
Ξέχασαν πως τους «τάισαν» με το χάπι της απόσυρσης του ροδάκινου τα προηγούμενα χρόνια και τους ξεζούμισαν μέχρι σήμερα.

Αυτό επίσης το ξέχασαν;
ΦΡΙΚΗ: Όταν ο Βρούτσης της ΝΔ είπε με κυνισμό στους αγρότες «όποιος ζήσει, έζησε» (ΒΙΝΤΕΟ) http://www.periodista.gr/

Δημιουργεί εντύπωση το γεγονός ότι οι επικεφαλής του μπλοκ  χαριεντίζονται με  τον Αντιπεριφερειάρχη και τον κάθε πικραμένο που δήθεν τους συμπαραστέκεται και ταυτόχρονα  δηλώνουν ότι προσήλθαν για να περιφρουρήσουν την παρουσία της βουλευτίνας.
Δηλαδή και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.

Είναι η ώρα, όπως σωστά τονίζει στην ανακοίνωση της η Ν.Ε του Σύριζα:

-Που εμείς θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα για να μπορέσει η χώρα να σταθεί στα πόδια της. 
-Ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, έναν από τους τρεις στρατηγικούς κλάδους ανάπτυξης της χώρας. 
-Θα κάνουμε αναδιανομή των επιδοτήσεων συνδέοντας τες με την παραγωγή ,όπως είναι δίκαιο και έτσι κάνουν οι χώρες της Ε.Ε., και όχι με τα ιστορικά δικαιώματα.

Προχωράμε:
-Στην ανασυγκρότηση των συνεταιρισμών με διαφάνεια, δικαιοσύνη (και όχι με απαλλαγές αυτών από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που τους καταλήστεψαν).
-Στη μείωση του κόστους παραγωγής.
-Στη διασφάλιση πληρωμής της πραγματικής αξίας των αγροτικών προϊόντων.
-Στον διαχωρισμό και τη στήριξη των πραγματικών αγροτών και όχι των μεγαλοεπιδοτούμενων και των ετεροεπαγγελματιών δημοσίων υπαλλήλων ,συνταξιούχων, εταιριών κ.λπ.

Αυτά για μας αποτελούν παραγωγική ανασυγκρότηση και εγγυώνται την ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και τις συντάξεις των αγροτών και όλων των Ελλήνων».

Είναι η ώρα που ο πραγματικός διάλογος πρέπει να γίνει με τα προβλήματα πάνω στο τραπέζι .
Άλλωστε το ζήτησε ο πρωθυπουργός και στην ομιλία του, την Κυριακή 24-1-2016, με την ευκαιρία ενός χρόνου διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το ζητάει και το μπλοκ της Κουλούρας (Πληροφοριοδότης 26-01-2016).

Κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει στον ΣΥΡΙΖΑ  να είναι κοντά στους ΑΓΡΟΤΕΣ.

Ο Σύριζα ήταν στα μπλόκα και τους αγώνες πριν γίνει κυβέρνηση.

ΒΕΡΟΙΑ 26-01-2016
ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΝΟΣ 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά, εσάς και όταν σας φτύνουν, νομίζεται ότι ψιχαλίζει.

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχα...ο Ντάνος...αχαχαχαχα...που ονειρευόταν σε στιγμές νηφαλιότητας (;;;) να γίνει διοικητής νοσοκομείου...αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

1ον) Εκεί στον σΦυριζα τι πίνεται και δεν μας δίνετε?

2ον) http://xronikagr.blogspot.gr/2016/01/blog-post_43.html
Οι αγρότες φώτο με βουλευτή που ψήφισε σε όλα ναι , όπως και τον αύγουστο είχαν πει όλοι ΝΑΙ.
Αγρότες ανοίξτε τα ματάκια σας. Δηλαδή οι βουλευτές που δεν είναι στην κυβέρνηση είναι καλοί τώρα? Οπότε ξεκαθαρίστε και πείτε σε όλους βΟλευτές μακρυά απο τα μπλόκα όσο ακόμη εμείς σαν απλοί πολίτες παρότι ταλαιπωρούμαστε βλέπουμε με συμπάθεια στην προσπάθεια σας. Εαν όμως συνεχίσετε να δέχεστε μνημονιακούς βΟλευτές στα μπλόκα σας, εύκολα ξεχνάτε και πρέπει να σας ξεχάσουμε και εμείς οι απλοί πολίτες.

Επίσης θα ήθελα τους αγρότες σε κινητοποιήσεις για τον απλό λαο. Υγεία, παιδεία, κλείσιμο διάφορων επιχειρήσεων με συνέπεια απολύσεις κτλ. Οχι μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Ξανατονίζω ότι ο απλός λαός είναι μαζί σας . Αλλά ΟΧΙ σε μνημονιακούς στα μπλόκα και σε τζάμπα υποσχέσεις. Δεν χορτάσατε κουτόχορτο?

3ον) Εκεί στον σΦυριζα τελικά θα μας πείτε τι πίνετε?

ΕΥχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Αλίτες!! 1: 40 το εισιτήριο στα αστικά. Τι λέγατε όταν ήσασταν αντιπολίτευση? Ότι τυχόν αύξηση αφαιρούσε ένα μισθό το χρόνο. Τώρα τι έγινε? Ψεύτες, ξεφτίλες του κερατά .