Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλα λόγια καμιά συμμετοχή- Συνέλευση αγροτών Βέροιας- Μηδαμινή η συμμετοχή στο ΟΓΑ Θεσ/νικης

Περίπου διακόσιοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο Μακροχώρι το απόγευμα της Τρίτης μετά την πρόσκληση του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας όπου ενημερώθηκαν από την διοίκησή τους σχετικά με τα φλέγοντα ζητήματα που είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό τους σύστημα.
Το "άνοιγμα" της συνέλευσης έκανε ο....
πρόεδρος του συλλόγου Τ. Χαλκίδης που είπε ότι μόνο με τον μαζικό αγώνα των αγροτών μπορεί ο κλάδος να πετύχει πρακτικά αποτελέσματα. Επίσης, κάλεσε σε έμπρακτη συμπαράσταση στους 38 αγρότες που δικάζονται στις 25 Ιανουαρίου στα δικαστήρια της Βέροιας με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών από το προηγούμενο μπλόκο στην Κουλούρα.

Στη συνέχεια μίλησε ο Θ. Παπακωνσταντίνου, επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγροτών που δικτυώνεται σε όλη την Ελλάδα. Αναφέρθηκε στα δυο ζητήματα και τόνισε ότι τα δυο αυτά ζητήματα είναι αλληλένδετα και πρέπει να λυθούν μαζί.
Είπε ότι ζητάνε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Κατρούγκαλο και τον Τσίπρα. Θα ακολουθήσει συνάντηση με τους άλλους συλλόγους για να αποφασίσουν συντονισμένες δράσεις. Τέλος, θα γίνει κινητοποίηση στην έκθεση της Αgrotica.

Αυτός είναι σε γενικές γραμμές ο σχεδιασμός των κινητοποιήσεων και όπως ήδη ανακοινώθηκε θα αρχίσουν να κινούνται τα τρακτέρ στις 20 Ιανουαρίου χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν θα γίνουν αποκλεισμοί ή όχι.

Ωστόσο, αυτό που έχει μεγάλη σημασία και θεωρώ ότι είναι η μόνη αλήθεια είναι η διαπίστωση που έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Τ. Χαλκίδης. Μια διαπίστωση πικρή που ωστόσο είναι αληθινή. Είπε ότι αν στην κινητοποίηση που θα γινότανε στα γραφεία του ΟΓΑ στην Θεσσαλονίκη πάνε μόνο δέκα άτομα από την Βέροια θα γίνουμε ρεζίλι.
Και έγιναν ρεζίλι γιατί ούτε δέκα άτομα δεν πήγαν από τη Βέροια. Όλοι μαζί οι συγκεντρωμένοι ήταν γύρω στα 30 άτομα τα οποία τα περισσότερα ήταν από την Αλεξάνδρεια.
Δικαιολογημένα λέει ο Χαλκίδης ότι χωρίς συμμετοχή έρχονται αποτελέσματα. Χωρίς συμμετοχή δεν γίνεται να γίνει σύγκρουση όπως έλεγαν ή ζητούσαν ορισμένοι αγρότες.
Θα συμπλήρωνα ότι χωρίς πλαίσιο και σαφή διαχωρισμό μεγάλων και φτωχωμεσαίων αγροτών δε μπορεί να γίνει αγώνας με προοπτική.

Δείτε τα βίντεο που ανέβασε ο ammosimathia.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: