Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

H Eστία Ρουμλουκιωτών παρουσιάζει βιβλίο - Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο

«Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο»

Το βιβλίο προλογίζει ο συγγραφέας Αλέξανδρος Ακριτίδης και αποσπάσματα διαβάζει η φιλόλογος Γιούλη Δήμου.

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 6 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου, Μακεδονομάχων 14 & Εθνικής Αντίστασης γωνία, Αλεξάνδρεια
(Παλιό Ξενοδοχείο..... Δωδώνη)

Λίγα λόγια για το βιβλίο...

Η μεγάλη αυτοκρατορία των πέντε θαλασσών και των δύο ηπείρων πνίγεται από τους μαύρους καπνούς και τα ματωμένα νερά της Σμύρνης. Ο ξενιτεμός οδηγεί τη Σμυρνιά Πολύμνια με το ασαράντιστο λεχούδι της στη Θράκη. Η Κορνηλία ενηλικιώνεται μέσα στη δίνη των γεγονότων της οικονομικής πτώχευσης των αρχών της δεκαετίας του 1930, της δικτατορίας του Μεταξά, της βουλγαρικής κατοχής και του Εμφύλιου πολέμου, του οποίου ο απόηχος φτάνει στα χώματα της Θράκης που μυρίζουν ταμπάκο...
Η πορεία μιας ισχυρής οικογένειας, που εμπλέκεται στον αγώνα των ανταρτών και μένει χωρίς προστάτη και πόρους, εξελίσσεται παράλληλα με τις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας του 20ού αιώνα.
Η Κορνηλία παίρνει στα χέρια της τη μοίρα της οικογένειάς της, γίνεται προστάτης και κηδεμόνας, καταφέρνει να βγει μέσα από λαίλαπες δυνατότερη κάθε φορά και, πιο αποφασισμένη από ποτέ, να ξαναδημιουργήσει την περιουσία που σπαταλήθηκε στον αγώνα για την απελευθέρωση. Κατορθώνει να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να χτίσει τη δική της αυτοκρατορία σιγαρέτων. Όμως, ένας φόνος από το παρελθόν επιστρέφει στις μνήμες και απειλεί να γκρεμίσει το έργο της ζωής της.

Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα εποχής από τη δημιουργό του μπεστ σέλερ Στην άκρη του νήματος.

Το βιβλίο βασίζεται σε μαρτυρίες και πραγματικά γεγονότα.H Σωτηρία Περβανά γεννήθηκε στη Mαρώνεια Kομοτηνής, σ’ έναν τόπο προικισμένο, που της έμαθε να αφουγκράζεται τους ψιθύρους του δάσους και να εμπνέεται από τη φυσική ομορφιά. Ασχολείται με το γράψιμο από νεαρή ηλικία. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Στην άκρη του νήματος. Το βιβλίο Τα όνειρα μυρίζουν ταμπάκο είναι το τρίτο μυθιστόρημά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: