Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ένας χρόνος ψέμα, υποσχέσεις και μνημόνιο - Και ούτε ένα συγνώμη, λέγαμε μαλακίες

Πέρσι τέτοιες μέρες όπου και να πήγαινες για τον ΣΥΡΙΖΑ
Μεγαλεία πέρσι τέτοιες μέρες. Οι λαγοί με τα πετραχήλια έκαναν
παρέλαση στην Βετσοπούλου
άκουγες, για τον ΣΥΡΙΖΑ που όλοι περίμεναν ότι με κάποιο "μαγικό" τρόπο θα βάλει τέλος στην λιτότητα και την εξαθλίωση που είχε ενσκήψει εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών που είχαν αρχίσει από το 2010.
Πέρσι τέτοιον καιρό όλοι ήξεραν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει στις εκλογές και θα σχηματίσει κυβέρνηση. 
Ωστόσο, υπήρχαν και ορισμένοι που ....τόνιζαν ότι όλα αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του αλλά και τα στελέχη του όλο το προηγούμενο διάστημα είναι φούσκες, είναι πομφόλυγες, είναι αντιφατικά, είναι αδύνατο να γίνουν πράξη.

Οι Συριζαίοι αντέτειναν χείρα φιλίας λέγοντας ότι πρέπει να στηρίξουμε και εμείς, της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, την προσπάθειά του ώστε να μην χαθεί η ευκαιρία να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση αριστεράς. Οι του Αριστερού Ρεύματος έλεγαν ακόμα πιο πρωωθημένα πράγματα. Έλεγαν "ελάτε και εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ να πιέσουμε από μέσα ώστε να μην επιτρέψουμε δεξιά στροφή".
Ευτυχώς να λέμε που δεν λήφθηκε τέτοια απόφαση γιατί δεν θα είχαμε μέρος να κρυφτούμε. 

Πέρσι τέτοιες μέρες οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, έξι τον αριθμό, έρχονταν στην Αλεξάνδρεια για συνέντευξη τύπου και έμπλεοι αυτοπεποίθησης υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια. Έλεγαν ότι είναι ικανοί να τετραγωνίσουν τον κύκλο. Έκαναν δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί σήμερα να κάνει τη ρήξη με την ΕΕ και το ευρώ. Ναι, ο Λαπαβιτσας τα έλεγε, όπως καταλάβατε.

Ο πολιτικός χρόνος είναι πυκνός, λένε οι πολιτικοί επιστήμονες. Όντως, δε χρειάστηκε ούτε ένας χρόνος παρά μόνον κάποιοι μήνες για να απομυθοποιηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όλο το σκηνικό που είχε στήσει. Αποκαλύφθηκε με μιας μια εικόνα ζοφερή που συγκροτείται από ανθρώπους διψασμένους για εξουσία, για δύναμη και φράγκα. Ανθρώπους που βολεύουν τα σόγια τους, τις γκόμενές τους και τους γκόμενους, τις γυναίκες τους, τα κομματόσκυλα πάσης φύσεως.
Οι δηλώσεις των υποψήφιων βουλευτών και σήμερα βουλευτών είναι γραμμένες και δημοσιευμένες. Μπορεί να νομίζουν ότι με τις χίλιες δικαιολογίες που επικαλούνται θα εξιλεωθούν. Πλανώνται. Θα τους κυνηγάνε μια ζωή αυτές οι δηλώσεις....
Και αυτοί συνέβαλλαν σ΄ αυτό το χάλι. Και ούτε ένα συγνώμη στο λαό που τους εμπιστεύθηκε. Να πουν "συγνώμη, λέγαμε μαλακίες εν γνώση μας αλλά αφήστε μας να κυβερνήσουμε γιατί είμαστε καλύτεροι άνθρωποι από τους Πασόκους και τους Δεξιούς". Τίποτα....


Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη αυτή και ρίξτε μπινελίκια. Θα σας κάνει καλό





Δεν υπάρχουν σχόλια: