Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησε ο αγώνας των αγροτών στην Αλεξάνδρεια - Στον κόμβο Νησελίου το επόμενο βήμα- Θα κλείσουν την Εγνατία;

Ξεκίνησε η κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής της Αλεξάνδρειας το μεσημέρι. Τα τρακτέρ τους πέρασαν κορνάροντας από την κεντρική οδό της πόλης, την οδό Βετσοπούλου, και κατέληξαν στο Νησέλι, σε μια αλάνα κάτω από την.... Εγνατία οδό.



Η συμμετοχή για αρχή κρίνεται ικανοποιητική αφού στον συγκεκριμένο χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου 350 τρακτέρ καθώς επίσης και αγροτικά αυτοκίνητα. Ο σχεδιασμός δεν είναι αυτόνομος αφού ο αγροτικός σύλλογος Αλεξάνδρειας υπάγεται στο δίκτυο που δρα πανελλήνια και ονομάζεται "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ" και σύμφωνα με πληροφορίες θα δράσουν συντονισμένα και ταυτόχρονα. 
Δηλαδή, θα κλείσουν δρόμους και κόμβους, όπως αυτόν του Νησελίου, όταν κλείσουν και οι συνάδελφοί τους σε όλη τη χώρα.

Και εδώ ανακύπτει το ερώτημα που είναι προφανές ότι απασχολεί το σύνολο των αγροτών. Θα κλείσουν την Εγνατία; Θα την κλείσουν συμβολικά και σε συνεννόηση με την διοίκηση της εταιρίας που την εκμεταλλεύεται αλλά και την αστυνομία ή θα την κλείσουν χωρίς άδεια με όλες τις συνέπειες του νόμου να καιροφυλακτούν;
Είναι αποφασισμένοι να συγκρουστούν ή θα περιοριστούν σε συμβολικές κινήσεις επικοινωνιακού τύπου;
Θα δούμε

Στην συγκέντρωση των αγροτών στο Νησέλι βρέθηκαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης που ως αγρότης συμμετέχει με τα μηχανήματά του στην κινητοποίηση. Επίσης, ο αντιδήμαρχος Κ. Ναλμπάντης που ζει την αγωνία του κλάδου όντας και ο ίδιος γεωτεχνικός. Επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Μπρουσκέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Κιρκιλιανίδης, Μπ. Βουλγαράκης και Μ. Κυτούδης. 
Τέλος, στον χώρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θ. Μπόζιαρη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγρότες είμαστε όλοι μας στο πλευρό σας. Αρκεί να μην φάει ταλαιπωρία ο φουκαράς που βγάζει το μεροκάματο. Σε πολύ λίγο θα είμαστε μαζί σας, εμείς που είμαστε εκτός δημοσίου. Απλά παράκληση. Μην αφήσετε ΠΑΜΕ και ξεπάμε να καταστρέψουν το τελευταίο ανάχωμα αντίστασης.
Απλά το ξαναλέω όχι να ταλαιπωρία στον απλό κοσμάκι και πολύ σύντομα θα γίνεται υπερβολικά πιο πολλοί.
Είστε το τελευταίο ανάχωμα. Κρατήστε όσο πιο δυνατά .

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε/η αν μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό των μέτρων η ανησυχία σου είναι το ΠΑΜΕ - το μόνο μη ξεπουλημένο εργατικό μετωπο με δυνάμεις που έμεινε - τότε σίγουρα δε σε σε χρειάζεται το εργατικό και λαικό κίνημα.Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει ρεεε!

ΥΓ.Ο κοσμάκης δε μετακινείτε πλέον για να ταλαιπωρηθεί.Ούτε σε δουλειά πάει ούτε σε διασκέδαση.