Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Βιωματικές δράσεις με θέμα τη Τοπική ιστορία στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας - φωτογραφίες

Στις 4 Δεκεμβρίου στο 1ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο του μαθήματος  «Βιωματικές δράσεις»  με ....
θέμα "Τοπική Ιστορία-Αρχιτεκτονική", οι μαθητές της Γ΄ τάξης μαζί με την υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Χαρέλα Αικατερίνη, δέχτηκαν την επίσκεψη του κ. Μοσχόπουλου, δικηγόρου- Ιστορικού και παρακολούθησαν  την παρουσίαση του με θέμα «Η αρχιτεκτονική στο Ρουμλούκι».

Οι μαθητές παρακολούθησαν με ενδιαφέρον  την παρουσίαση και έκαναν ερωτήσεις  που αφορούσαν στον τρόπο χτισίματος των σπιτιών και των υλικών που χρησιμοποιούσαν εκείνα τα χρόνια. 
Επίσης έθεσαν ερωτήσεις σχετικές με την ιστορία του τόπου, τις ανάγκες και τα προβλήματα επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής. 

Οι απαντήσεις του κ. Μοσχόπουλου κάλυψαν στο έπακρο τις απορίες των παιδιών, τα οποία επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο για τη διεκπεραίωση του προγράμματος – project, καθώς δούλεψαν με ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μοσχόπουλο για το χρόνο του και τις γνώσεις που μας μετέδωσε, γιατί είναι πολύ σημαντικό οι νεώτεροι να μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο την Ιστορία- Παράδοση του τόπου από ανθρώπους  που ασχολούνται  εδώ και χρόνια με την Τοπική Ιστορία-Λαογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: