Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Να σταματήσει η κωμωδία με τις συλλήψεις για χασίς - σχόλιο

Έχω γράψει πάρα πολλές φορές για το απαράδεκτο φαινόμενο, χρόνιο φαινόμενο θα έλεγα. Για το φαινόμενο να συλλαμβάνονται συμπολίτες επειδή κατέχουν κάνναβη (χασίς).

Εδώ και χρόνια η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη και απολύτως σαφής: εδώ και τώρα νομιμοποίηση της χρήσης και κατοχής κάθε ουσίας. Ο ....
καθένας και η καθεμιά έχει δικαίωμα να διαθέσει το σώμα του όπως επιθυμεί.

Ωστόσο, η πολιτεία συνεχίζει το ίδιο τροπάρι. Το τροπάρι της καταστολής που είναι απολύτως αναχρονιστικό, αναποτελεσματικό και παράλληλα είναι απολύτως κερδοφόρο για μια σειρά από επαγγέλματα που ζουν πλουσιοπάροχα εξ αιτίας αυτής της κατάστασης. Εξυπηρετεί τους μηχανισμούς καταστολής, αστυνομικούς και δεσμοφύλακες.

Αν και ζητήθηκε να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση για το κόστος μιας σύλληψης ενός ανθρώπου που κατέχει μικροποσότητα κάνναβης ποτέ δεν δόθηκε απάντηση.

Η κάθε σύλληψη απασχολεί αστυνομικούς που κανονικά θα έπρεπε να ασχολούνται με πιο σοβαρά ζητήματα εγκληματικότητας. Απασχολεί γραφείς που συντάσσουν την δικογραφία. Κοστίζει σε καύσιμα που μεταφέρεται στη Βέροια. Απασχολεί δεσμοφύλακες στα κρατητήρια. Κοστίζει η μεταφορά του τόσο σε εργατοώρες αστυνομικών φρουρών όσο και σε καύσιμα για την μεταφορά του στο δικαστήριο όπου ο εισαγγελέας θα απασχοληθεί κι αυτός με την σειρά του για να τον ελευθερώσει και να ορίσει τακτική δικάσιμο.
Όλα αυτά κοστίζουν κάποια ευρώ και πιθανολογώ ότι τα ευρώ αυτά είναι αρκετά και δεν ...υπάρχουν.

Κι όμως, η τακτική αυτή συνεχίζεται. Χτες η αστυνομία στην Αλεξάνδρεια συνέλαβε κάποιος νεαρούς και εξέδωσε δελτίο τύπου που γράφει τα εξής:

Συνελήφθησαν την Τρίτη το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, 5 ημεδαποί ηλικίας από 18 έως και 34 ετών διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού 2 συσκευασίες που περιείχαν μικροποσότητα κάνναβης οι οποίες και κατασχέθηκαν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΧΑΡΗ
ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ