Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας!

Η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο!

Με φιλότιμο από το υστέρημά τους πριν από τα Χριστούγεννα
βοήθησαν το έργο του Συλλόγου «Φιλαδέσποτοι Δήμου Αλεξάνδρειας»

Πολλοί άνθρωποι στην εποχή μας έχουν την τάση να σχολιάζουν ή να κατηγορούν τους νέους ανθρώπους για έλλειψη υπευθυνότητας ή κοινωνικής ευαισθησίας. Κι όμως! Σε όλους αυτούς ταπεινή και ουσιαστική απάντηση δίνουν με το.....
αθόρυβο παράδειγμά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας.
            
Λίγο πριν έρθουν τα Χριστούγεννα του 2015, αυτά τα παιδιά (της γενιάς του Διαδικτύου και του Facebook) απέδειξαν ότι είναι άξια πολλών επαίνων! Έδειξαν ότι έχουν αγάπη μέσα τους όχι μόνο για τον Θεό (και τον Χριστό που γεννήθηκε) αλλά και για τα πλάσματά του. Και ιδίως για τα πιο ταλαιπωρημένα από αυτά, για τα ζώα που βρέθηκαν τέτοιες χρονιάρες μέρες μακρυά από την στοργή και το περιβάλλον που είχαν συνηθίσει. Τα περισσότερα από αυτά (αδέσποτα λόγω της απονιάς κάποιων ανεύθυνων ανθρώπων) δεν θα άντεχαν ούτε μία εβδομάδα, χωρίς νερό ή χωρίς τροφή, αν δεν είχαν την ηρωική και συγχρόνως συγκινητική φροντίδα μελών του Συλλόγου «Φιλαδέσποτοι Δήμου Αλεξάνδρειας». Τα μέλη αυτά του Συλλόγου με απαράμιλλη αυτοθυσία και χωρίς να λογαριάζουν κόπους και κρύο και ταλαιπωρίες προσπαθούν πρώτον να διασώσουν, δεύτερον να περιθάλψουν και τρίτον να συντηρήσουν έναν αξιοσημείωτο αριθμό ζώων που βρέθηκαν εκτεθειμένα στο κρύο και σε κάθε λογής κινδύνους από την ασπλαχνία των πρώην αφεντικών τους.
            
Τα παιδιά λοιπόν του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας με την ψυχή τους σκέφθηκαν και αποφάσισαν να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια, γιατί θεώρησαν ότι πραγματικά αξίζει τον κόπο να συμμετέχουν στο καλό! Γιατί κατάλαβαν ότι είναι μεγάλη υπόθεση ενεργά να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς που αγωνίζονται για μία τόσο ευπαθή ομάδα πλασμάτων του Θεού!
            
Ίσως με είκοσι ευρώ την ημέρα μπορεί κανείς να αγοράσει και ένα τσουβάλι με είκοσι κιλά κροκέτες καλής ποιότητας και μία με δύο κονσέρβες για να ζυμωθούν αυτές και ένα δύο φάρμακα. Αυτό όμως που δεν μπορεί να αγοράσει είναι την πολύτιμη συμπαράσταση που έδειξαν αυτά τα παιδιά προς όλους: συμπαράσταση προς τα αδέσποτα και αδίκως ταλαιπωρούμενα και βαλλόμενα ζώα, συμπαράσταση προς τους συμπολίτες τους που αλλιώς θα υπέφεραν (αν τα ζώα αυτά δεν τα φρόντιζαν κάποιοι και κυκλοφορούσαν νηστικά ή εξαθλιωμένα στους δρόμους), συμπαράσταση τέλος προς τον ίδιο τον Δήμο Αλεξάνδρειας (που έχει και το καθήκον και την υποχρέωση σύμφωνα με τον νομοθέτη να φροντίζει ο ίδιος για όλα αυτά).
            
Αυτή η ενέργεια λοιπόν των παιδιών είναι όχι μόνο αξιόλογη αλλά και παράδειγμα που μακάρι να βρει μιμητές. Αξιέπαινη για την προσπάθεια αυτή είναι η συμβολή της καθηγήτριας ΠΕ07 Γερμανικών του 2ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας κυρίας Λιπάνη Αικατερίνης, η οποία χρόνια τώρα προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει και να ενσταλάξει στις καρδιές των παιδιών την αγάπη και τον σεβασμό για τα ζώα, την αγάπη και τον σεβασμό σε αυτό που ονομάζεται «ΖΩΗ». Δεκαεπτά σακκιά και άλλα δύο σακκιά χύμα κροκέτες ήταν συνολικά το προϊόν της από κάθε άποψη χριστουγεννιάτικης και για την καλή χρονιά των ζώων προσφοράς των μαθητών και των μαθητριών αυτών.
            
Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν τους αξίζει!
            
Ένα μπράβο τεράστιο, βγαλμένο μέσα από την ψυχή όλων των ζώων που έγιναν αποδέκτες της ευσπλαχνίας και της ευεργεσίας των παιδιών! Αυτό μαζί με τις προσευχές που αναπέμπουν τα ζώα αυτά προς τον Θεό, να δίνει υγεία ψυχής και σώματος και ευτυχία και χαρά και προκοπή σε όλους όσους συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν στο μέλλον στην διάσωσή τους καθώς και σε όλους τους δικούς τους!
            
Εμείς, εκστατικοί και ευεργετημένοι, μόνον ευχαριστίες θερμές μπορούμε να εκφράσουμε! Και να υποσχεθούμε στα παιδιά (ότι όχι μόνο θα συνεχίσουμε το έργο μας αλλά και) ότι θα μνημονεύουμε την προσφορά τους και την αγάπη τους με την ευχή αυτή η ευαισθησία τους να βρει άξιους μιμητές, μικρούς και μεγάλους! Γιατί μεγάλοι τελικά είναι οι άνθρωποι όχι με την ηλικία τους ή με το ανάστημά τους αλλά με την καρδιά τους!

            Σας ευχαριστούμε όλους!

            Με τιμή 
            Ο Σύλλογος «Φιλαδέσποτοι Δήμου Αλεξάνδρειας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: