Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ - Νέα σύσκεψη για το Νοσοκομείο - Υπάρχουν χειρουργοί αλλά δεν τους θέλουν, θέλουν στη θέση τους γενικούς γιατρούς!!!



Για το νοσοκομείο Βέροιας και το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας όλοι έχουμε άποψη, όλοι..... γνωρίζουμε ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι δραματική, όλοι έχουμε ακούσει ή βιώσει αυτή την κατάσταση. Εσχάτως, αυτή η κατάσταση έγινε ακόμα πιο δραματική, έγινε επικίνδυνη και αυτό λέγεται πλέον από τα πλέον αρμόδια στόματα. Λέγεται από τους ίδιους τους γιατρούς που μπροστά στον κίνδυνο να κατηγορηθούν από το νόμο για πιθανή απώλεια ζωής βγαίνουν και λένε τα πράγματα με το όνομά τους.
Τί λένε; 
Λεωνίδας Παπαζήσης
Λένε ότι υπάρχει απουσία γιατρών από το νοσοκομείο, ότι οι ασθενείς συνήθισαν στην απουσία αυτή.
Λένε ότι η δραματική κατάσταση αναμένεται να οξυνθεί κι άλλο.
Λένε ότι δεν αναμένεται χρηματοδότηση
Τα λένε αυτά δια στόματος του Λεωνίδα Παπαζήση που είναι ο πρόεδρος της ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου Βέροιας και ο οποίος τα είπε "φόρα παρτίδα" στην σύσκεψη που διοργάνωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας κ. Χατζηαθανασίου και η οποία σύσκεψη καταγράφηκε από τον φακό του Δ. Καρολίδη- Verianet.gr

Γιάννης Βογιατζής
Ο Γιάννης Βογιατζής που είναι πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του νοσοκομείου αναφέρθηκε στην δραματική έλλειψη ιατρικού προσωπικού που είναι περίπου το μισό του δυναμικού. Λείπουν 41 γιατροί, είπε ο κ. Βογιατζής αφού δεν έγινε καμιά πρόσληψη τελευταία και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει κανονικά, υπολειτουργεί.
Ο κ. Βογιατζής πρότεινε την συνένωση των νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας στον τομέα των υπηρεσιών ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της συγκυρίας.

Βέβαια, ένα πιθανό κλείσιμο του νοσοκομείου της Νάουσας είναι προφανές ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις.

Μάκης Ισαακίδης
Στην παρέμβασή του ο τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Ισαακίδης είπε ότι το όλο σύστημα υγείας έχει στηθεί λάθος και πρέπει να βρεθεί μια πολιτεία, ένα  κράτος που να το αλλάξει όλο, από την αρχή.
Ως Ιατρικός Σύλλογος, είπε ο κ. Ισαακίδης είπε ότι έχει υποβάλλει προτάσεις εμπεριστατωμένες από το 2010 ακόμα, κατατέθηκαν στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Ως σύλλογος επιμένει ότι τα 330 κρεβάτια που σήμερα υπάρχουν είναι οριακά για να εξυπηρετήσουν τους 150 χιλιάδες κατοίκους του νομού. "Άρα, θα με βρεις αντίθετο σε οποιοδήποτε κλείσιμο όποιας μονάδας" και συμπλήρωσε ότι μπορεί να λειτουργήσουν και οι δυο μονάδες, Βέροιας και Νάουσας αφού υφίστανται νομικά ως ένα νοσοκομείο. Απλά, πρέπει να γίνουν αλλαγές εφόσον υπάρχει βούληση, είπε ο κ. Ισαακίδης.
Ο τέως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε και αυτός ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ζωής στα νοσοκομεία και τότε θα ...τρέχουμε.

Βασ. Διαμαντόπουλος
Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας είπε ότι επ΄ ουδενί δεν πρέπει να μειωθούν τα 330 κρεβάτια που σήμερα διαθέτει ο νομός. Είπε επίσης ότι και τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχε πλήρης κάλυψη σε προσωπικό, γινότανε παραπάνω εφημερίες από τους γιατρούς αλλά τότε πληρώνονταν. Τώρα που μπήκε πλαφόν υπάρχει πρόβλημα.
Ο νέος πρόεδρος προχώρησε σε μια ενδιαφέρουσα όσο και περίεργη καταγγελία που αναδεικνύει την παθογένεια που επικρατεί. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος είπε ότι ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι χειρουργοί στο ΠΕΔΥ δεν αξιοποιούνται στο νοσοκομείο, δεν απασχολούνται στο νοσοκομείο διότι αντιδρούν γιατροί του νοσοκομείου και οι οποίοι ζητάνε να μετακινηθούν γενικοί γιατροί με πεντάμηνη εκπαίδευση στην χειρουργική και οι οποίοι δουλεύουν σήμερα στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας!!!

Στην εν λόγω σύσκεψη παρόντες ήταν εκτός των προαναφερθέντων ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης και η δημοτική σύμβουλος και εργαζόμενη στο νοσοκομείο Μ. Παπαϊωάννου.

Ο έχων την πρωτοβουλία της σύσκεψης κ. Χατζηαθανασίου είπε στην εισήγησή του τα εξής:

Συμπερασματικά, το θέμα είναι πολύ σοβαρό και επείγον. Οι κάτοικοι θέλουν να λυθεί το ζήτημα της παροχής υπηρεσιών υγείας σε όλες τις ειδικότητες με τον καλύτερο τρόπο.
Όσον αφορά τα όσα συμβαίνουν με το ιατρικό προσωπικό και την κατανομή του κλπ υπάρχουν όργανα και ο Ιατρικός Σύλλογος που μπορούν να δώσουν λύση.

Επίσης, θεωρώ ότι είναι προβληματικό το γεγονός ότι γίνονται τέτοιες συσκέψεις και αναλαμβάνονται τέτοιες πρωτοβουλίες μόνο από τον δήμο Βέροιας που φαίνεται ότι παίρνει το θέμα πάνω του και απουσιάζει τόσο ο δήμος Αλεξάνδρειας που καταλαμβάνει το 50% της έκτασης της Ημαθίας όσο και ο δήμος Νάουσας που διαθέτει ένα νοσοκομείο έστω και σε υπολειτουργία.

Δείτε το βίντεο από την σύσκεψη, είναι άκρως διδακτικό:


Δεν υπάρχουν σχόλια: