Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η ολική επαναφορά της ΝΔ και οι χαμένοι από χέρι μικροί αγρότες- σχόλιο


Πιθανόν να έχετε διαπιστώσει ότι δεν δίνω μεγάλη έκταση στις κινητοποιήσεις των αγροτών και αυτό γίνεται απολύτως συνειδητά και άκρως αιτιολογημένα.


Βλέπω ότι ο συγκεκριμένος αγώνας εξ αρχής έχει ποδηγετηθεί από δυνάμεις της ......ΝΔ και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Βέβαια, αναφέρομαι σε "μπλόκα" που δεν ελέγχονται από το ΚΚΕ.
Έτσι λοιπόν, διαπιστώνω κάθε μέρα ότι είτε κομματικά στελέχη της ΝΔ είτε συνδικαλιστές του αγροτικού χώρου με έντονη δράση στο εν λόγω κόμμα πήραν "κεφάλι" εξ αρχής και δίνουν τον τόνο εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προωθώντας ως εναλλακτική την κυβέρνηση ΝΔ. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις έχει ακουστεί το γνωστό "δεν σας άρεζε ο Σαμαράς, έ;".

Ο πιο βασικός λόγος όμως της δικής μου στάσης είναι η αντιφατική συνύπαρξη μεγάλων αγροτών με μικρούς στον ίδιο σύλλογο, στον ίδιο αγώνα, στον ίδιο δρόμο. Όταν εξ αντικειμένου έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα και με τεχνητό και απολύτως απολίτικο τρόπο βρίσκονται μαζί είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά. Τον τόνο δίνουν οι μεγαλοαγρότες και ακολουθούν ως πρόβατα επί σφαγή οι μικροί. 
Ο Β. Κανάκας μιλάει ως εκπρόσωπος του "μπλόκου"
 Μαλγάρων. Μεγάλος παραγωγός, στέλεχος της ΝΔ, με
συμμετοχή σε επιτροπές της ΕΕ για το αγροτικό.
Μέλος της διοίκηση του ΓΟΕΒ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της
Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος
ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, Πρόεδρος σε φορείς του κράτους,
κλπ κλπ κλπ

Είδα σήμερα αρκετά βίντεο από την κινητοποίηση των αγροτών στην Θεσσαλονίκη και κατέγραψα ελληνικές σημαίες και εμένα με μπαίνουν υποψίες όταν βλέπω ελληνικές σημαίες σε μια συνδικαλιστική κινητοποίηση.
Είδα ότι αρκετοί ομιλητές έκαναν αναφορά στο "έθνος" λες και ο αγώνας μιας τάξης δεν είναι πρωτίστως ταξικός αλλά με κάποιον περίεργο τρόπο αναγορεύεται σε ...εθνικό. Και όταν συμβαίνει αυτό και κάποιοι κρατάνε σημαίες τότε εμένα με "βρομάει" εθνικισμός.
Είδα διάθεση για σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις και πρέπει να πω ότι είναι μια υγιής αντίδραση. Υγεία όμως είναι όταν οι ίδιοι άνθρωποι επικροτούν τις συγκρούσεις με την αστυνομία σε όλες τις περιπτώσεις και όχι όταν μόνο όταν τους συμφέρει.
Υγεία είναι  όταν οι ίδιοι βρίσκονται στο πλευρό κάθε καταπιεσμένου που διαδηλώνει και συγκρούεται με τους μηχανισμούς του κράτους.
Όμως, αυτό δε συμβαίνει και δεν συμβαίνει γιατί η πλειοψηφία των αγροτών είναι ταυτισμένη με μια συντηρητική λογική που εκφράζεται από το τρίπτυχο "πατρίδα- θρησκεία- οικογένεια".


Αντίφαση; Αστείο; Γελοίο; Όπως και να το δείτε είναι
υπαρκτό. Ο Γ. Σπυρίδης, ως μέλος του ΔΣ του Φαρμα-
κευτικού Συλλόγου συμπαρίσταται στους αγρότες. Ως στέλεχος
του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να εφαρμοστεί η πολιτική της κύβέρνησης!

Δε μπαίνω στην ουσία του αγώνα τους που είναι το φορολογικό και το ασφαλιστικό καθώς και το κόστος παραγωγής. Δε μπαίνω διότι οι ίδιοι αποφάσισαν στις τελευταίες εκλογές ότι θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ και στην ΕΕ που δίνει επιδοτήσεις. Η ΕΕ λοιπόν απαιτεί να αλλάξει το ασφαλιστικό και να μετατραπούν σε ελεύθερους επαγγελματίες. Αποφάσισε να πληρώνουν αδρά για να πάρουν σύνταξη. Αποφάσισε να πετσοκόψει τον μικρό και μεσαίο αγρότη και να αφήσει τους μεγάλους που θα μετατραπούν σε επιχειρηματίες με τη ...βούλα.
Η ΕΕ αποφάσισε με την δική τους ψήφο να τους αφανίσει. Πρέπει λοιπόν να αντιληφθούν ότι η παραμονή στην ΕΕ έχει αυτό το κόστος. Πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο κάθονται και ακούν τους Νεοδημοκράτες που ξαφνικά έγιναν "αντιστασιακοί" ενώ έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο Νο3 τόσο πιο αδύναμοι θα γίνονται και θα άγονται και θα φέρονται από αυτούς.
Πρέπει να αντιληφθούν ότι όσο στις ηγεσίες των αγροτικών συλλόγων βρίσκονται αγρότες που εμφορούνται από απόψεις υπέρ της ελεύθερης αγοράς, της ελεύθερης οικονομίας, υπέρ τη ΕΕ και του ευρώ ο αγώνας τους εκ των πραγμάτων θα έχει πολιτικό πρόσημο.

Ελπίζω ότι η συμμετοχή στον αγώνα αυτόν των νέων αγροτών που ανήκουν στην φτωχομεσαία αγροτιά θα έχει ως αποτέλεσμα την ριζοσπαστικοποίησή τους και την ανάδειξη στελεχών που θα προχωρήσουν στο αυτονόητο, θα προχωρήσουν σε τέτοιες ενέργειες που θα έχουν ταξικό πρόσημο.
Ίδωμεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: