Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Αστερούπολη στο Πλατύ: «Το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, το έθιμο του Αη Βασίλη και το γλέντι στο τέλος έκλεισαν τη φετινή διοργάνωση»

Δ-Τ/ Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε τους μικρούς φίλους της Αστερούπολης, που από νωρίς το απόγευμα εφοδιασμένοι με φακούς και άλλα χρήσιμα για την περίσταση αντικείμενα έφτασαν στον πεζόδρομο Πλατέος με έναν και μόνο σκοπό: να ανακαλύψουν τον χαμένο....
θησαυρό. Ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που επιμελήθηκαν οι παιδαγωγοί που είναι εθελόντριες στην Αστερούπολη.

Οι ομάδες των παιδιών που συμμετείχαν ανακάλυπταν σταδιακά τις ενδείξεις που οδηγούσαν τα μέλη τους από το ένα στοιχείο στο άλλο και στο τέλος στον πεζόδρομο Πλατέος. Εκεί έπρεπε να απαντήσουν σε γρίφο και να ανακαλύψουν τελικά τον χαμένο θησαυρό.

Λίγο αργότερα, από τον Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος «Ο
ΒΑΡΑΣΣΟΣ» αναβίωσε το έθιμο «προσκύνημα στον Αη Βασίλη». Ένα έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Καππαδοκία. Οι συμμετέχοντες, με αναμμένες δάδες στα χέρια, έχοντας συγκεκριμένο τρόπο βηματισμού και τραγουδώντας διέσχισαν τον πεζόδρομο και κατέληξαν μπροστά από το περίπτερο του Συλλόγου, όπου αφού άναψαν από ένα κερί στον Άγιο. Στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Καππαδοκίας.

Η Αστερούπολη έκλεισε με το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, ανοιχτό σε όποιον ήθελε να συμμετάσχει και να γιορτάσει τον ερχομό του 2016. Πάρα πολλοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να περάσουν τις πρώτες ώρες του νέου έτους στον Πεζόδρομο Πλατέος, συντροφιά με φίλους, γνωστούς και συγγενείς και διασκέδασαν μέχρι αργά, για αρκετές ώρες μετά από την έλευση του 2016.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατέος εύχονται Χρόνια Πολλά, καλή χρονιά, ειρήνη και υγεία σε όλον τον κόσμο.

Ευτυχισμένο το 2016! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: