Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Τα προσφυγόπουλα εμβολιάστηκαν και πάνε σχολείο - Παραδόθηκαν τα WC στο 722 και επιτέλους ο χώρος να δοθεί στον Δήμο Αλεξάνδρειας

Ολοκληρώθηκε το έργο που χρηματοδότησε η ΜΚΟ IRC και
τα WC είναι πλέον γεγονός στο 722
Προ δεκαπέντε ημερών η Αλεξάνδρεια είχε γίνει ρεζίλι στην επικράτεια εξ αιτίας της ρατσιστικής και ξενοφοβικής αντίδρασης δεκάδων γονέων όλων των συλλόγων των δημοτικών σχολείων της πόλης. Μια αντίδραση άκρως απάνθρωπη που συνίστατο στον υποτιθέμενο φόβο τους που τους οδηγούσε στην απόφαση να μην επιτρέψουν την φοίτηση των..... παιδιών προσφύγων στα σχολεία της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες.
Έλεγαν αυτοί οι γονείς και άλλοι τόσοι που το έλεγαν στα κρυφά γιατί δεν ήθελαν να εκτεθούν ότι φοβούνται διότι τα παιδιά πρόσφυγες δεν είναι εμβολιασμένα. Δεν έβαζαν το μυαλό τους να σκεφτεί το στοιχειώδες ότι αυτά τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα κινδυνεύουν περισσότερο από τα εμβολιασμένα δικά τους παιδιά.
Πέρασαν δεκαπέντε μέρες και ο εμβολιασμός των παιδιών προσφύγων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και υπό την επίβλεψη της Νομαρχιακής Υπηρεσίας Υγείας της Ημαθίας. Τους εμβολιασμούς έκανε μια ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα) και οι γιατροί της κατέγραψαν σε ιατρικούς φακέλλους όλα τα παιδιά και προγραμμάτισαν όλη τη σειρά των εμβολίων που θα γίνουν με την πάροδο των χρόνων όπως δηλαδή γίνεται στη χώρα μας και προβλέπεται από το ιατρικό πρωτόκολλο.
Συνεπώς, εξέλιπεν πλέον ο λόγος που για άλλους ήταν σοβαρός και για άλλους προσχηματικός και που όμως οδήγησε αμφότερες τις πλευρές στην ίδια απόφαση. Την άρνηση.
Εξέλιπεν η αιτία ή το πρόσχημα να σταθούν απέναντι στο αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών να σπουδάσουν.

Συνεπώς, τα πάντα είναι έτοιμα ώστε να παιδιά πρόσφυγες να πάνε στο σχολείο που θα επιλέξει τις επόμενες μέρες ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. 

Όσον αφορά στους πρόσφυγες του 722 να πω ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο που χρηματοδότησε η ΜΚΟ IRC και κατασκευάστηκαν οι τουαλέτες ώστε να πάψουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν τις χημικές που είχαν στηθεί στο χώρο και δεν ήταν ότι το καλύτερο. Ωστόσο, πρέπει να επιμείνουμε να λέμε ότι ο χώρος αυτός πρέπει αφενός να εγκαταλειφθεί από τους πρόσφυγες που θα πρέπει να μείνουν σε σπίτια εντός του αστικού ιστού και ο ίδιος χώρος με τις τόσες υποδομές να παραχωρηθεί στον Δήμο Αλεξάνδρειας για δική του χρήση.

Να θυμίσω ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση που διέταξε ο εισαγγελέας Βέροιας για να διαπιστώσει αν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις που τιμωρούνται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο του 2014 από τους συλλόγους Γονέων των δημοτικών της Αλεξάνδρειας. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΕΡΓ. ΔΟΜΙΚΩΚ ΕΡΓΩΝ ΤΟΠ/ΦΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑ Κ, ΜΟΧΛΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ----

Ανώνυμος είπε...

Δεν έβαζαν το μυαλό τους να σκεφτεί το στοιχειώδες ότι αυτά τα παιδιά που δεν είναι εμβολιασμένα κινδυνεύουν περισσότερο από τα εμβολιασμένα δικά τους παιδιά.

Αντε σε ευχομαι και επικουρο καθηγητη ιατρικης στο ΑΠΘ.
Το εχουμε χασει τελικα. Οτι ρουκετα θελει ο καθενας την πεταει. Μια πεταξες μολις εσυ.