Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Με γκολ οφσάιντ, με πολλούς υποψήφιους βουλευτές, με δήμαρχο και συμβούλους και πολύ κόσμο ισοπαλία η Αλεξάνδρεια με τον Πάοκ - φωτορεπορτάζ και βίντεο

Ξανά στο γήπεδο σήμερα και με έναν καιρό “ποδοσφαιρικό” οι δυο ομάδες της Αλεξάνδρειας, η ΑΕ και ο Πάοκ, διασταύρωσαν τα ξίφη τους και.....
κάτω από εκατοντάδες μάτια των οπαδών τους που τους παρακολουθούσαν αναδείχτηκαν ισόπαλοι με ένα ένα.
Στις κερκίδες των επισήμων το αδιαχώρητο και στην πρώτη σειρά ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Π. Γκυρίνης με τους συνεργάτες του Ναλμπάντη Κώστα, Μπρουσκέλη Νίκο, Στέφανο Δελιόπουλο, Γιώργο Θεοχάρη και Γκιουρτζή Στέφανο είδαν τον αγώνα. 
Βέβαια, σοφά σκεπτόμενος αποχώρησε στο ημίχρονο με τον Στ. Γκιορτζή και δεν είδε την ισοφάριση που ήρθε στο 87΄. Οι υπόλοιποι υπέστησαν ένα κρύο ντουζ αλλά τί να πουν; Εποίησαν την ανάγκη φιλοτιμίαν και αποχώρησαν σιωπηλοί.


Στην πρώτη σειρά εθεάθησαν και άλλα πρόσωπα που έκαναν εντύπωση. Πρώτος και καλύτερος ο βουλευτής του Σύριζα Χρήστος Αντωνίου που συνομιλούσε διαρκώς με την Νίκη Καρατζιούλα, περιφερειακή σύμβουλο του Τζιτζικώστα και εκκολαπτόμενη υποψήφια με τη ΝΔ και αυτό βέβαια φαίνεται από την διαρκή κινητικότητά της. Ωστόσο, φαίνεται να νιώθει τόσο σίγουρη που δεν σκέφτεται να κυκλοφορεί και να παρουσιάζεται μαζί με τον έτερο "Καππαδόκη", τον νεαρό δικηγόρο
και οιονεί υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ Μπαρτζώκα που κι αυτός είδε όλο το παιχνίδι από τα επίσημα και όπως αποτυπώνεται στην φωτογραφία οι μεταξύ τους σχέσεις είναι όχι μόνο καλές αλλά με βάζει σε σκέψεις ότι μπορεί να υπάρξει και συνεργασία για εκλογή και των δυο εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν...
Οι εκλογές είναι κοντά; Όπως φαίνεται και όπως βλέπουμε τους εν δυνάμει υποψήφιους βουλευτές ίσως είναι κοντά αλλά και να μην είναι αυτοί εφαρμόζουν πιστά το "πριν πεινάσεις μαγειρεύεις".

Ο Θ Κολοθάς στο μέσον. Ο Νίκος Μαυρουδής αριστερά και δεξιά ο
επίδοξος πρόεδρος της ΕΠΣ Ημαθίας Φωτιάδης
Στην κερκίδα των επισήμων όμως είδαμε και άλλες παρουσίες. Τον παλιό πρόεδρο της Αλεξάνδρειας Θ. Κολοθά να παρακολουθεί το παιχνίδι παρέα με τον Μαυρίδη Νίκο επίσης παλιό παράγοντα του τοπικού ποδοσφαίρου. Αμφότεροι έφυγαν χωρίς χαμόγελο αλλά αισιόδοξοι για την συνέχεια. Ωστόσο, ο Θόδωρος που χρημάτισε επί σειρά ετών παράγοντας και πρόεδρος της Αλεξάνδρειας είχε συζήτηση με τον επίδοξο πρόεδρο της ΕΠΣ Ημαθίας Φωτιάδη που κάνει και αυτός προεκλογική εκστρατεία και θυμήθηκε να βρει το δρόμο για το γήπεδο της Αλεξάνδρειας. 

Επί τω έργω όλοι τους. Όρθιος ο Θανάσης Τσιάπλας που
είδε το ματς εντός διότι ήταν ο γιατρός αγώνος
Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα. Τί να σας πω εγώ που δεν είμαι ειδικός σ΄ αυτά; Δεν θα μπω στον πειρασμό να το παίξω ειδήμων, θα το αφήσω στους άλλους σχολιαστές που ήταν πολλοί στο γήπεδο και είδαν τον αγώνα και στο τέλος βλέποντας τις φάτσες τους θα έλεγα ότι δεν ήταν και πολύ καλά. Για ποιο λόγο θα σας γελάσω. Λέτε να έχει να κάνει με τίποτα δηλώσεις και συμπεριφορές ορισμένων στην βδομάδα που πέρασε; Πάντως είδα έναν παίχτη του Πάοκ να απευθύνεται σε έναν αθλητικογράφο που αν μη τι άλλο είναι πολύ έμπειρος και να του κάνει μια χειρονομία όπως αυτός που παίζει ...κλαρίνο. Του του του, του έλεγε και γελούσε αλλά αυτός, ο αθλητικογράφος δεν έλεγε τίποτα. Τι να πει; Τα είχε πει πριν λίγες μέρες και ο παίχτης του Πάοκ έπαιρνε το “αίμα” του πίσω.

Είδα λοιπόν το ματς και θα έλεγα να το χωρίσω σε δυο μέρη. Το χρονικό μέρος όπου ο Πάοκ είχε τον έλεγχο του μας και το χρονικό μέρος όπου τον έλεγχο τον είχε η Αλεξάνδρεια. Ο Πάοκ έλεγχε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, πίεζε συνεχώς αλλά οι επικίνδυνες φάσεις δεν έβγαιναν. Είχε ένα δοκάρι από απόκρουση αμυντικού της ΑΕ Αλεξάνδρειας αλλά άμα έμπαινε γκολ δεν θα είχε και πολύ σημασία ποιος θα το έβαζε. Αν ήταν δηλαδή αυτογκόλ ή όχι μικρή σημασία θα είχε.


Κλασσική περίπτωση οφσάιντ αλλά ο Κολεσίδης κοιμότανε όρθιος. Ο παίχτης της Αλεξάνδρεια γεμίζει και δυο, όχι ένας παίχτης της Αλεξάνδρειας είναι σε θέση οφσάιντ.

Δείτε το βίντεο που δείχνει ότι το γκολ της Αλεξάνδρειας είναι κλασσική περίπτωση οφσάιντ


Ωστόσο, λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου η ΑΕ Αλεξάνδρεια ευτύχησε να σημειώσει γκολ που κατά την εκτίμησή μου ήταν οφσάιντ. Δείτε το βίντεο που έτυχε να τραβήξω πίσω από την εστία του τερματοφύλακα του Πάοκ και βγάλτε το δικό σας συμπέρασμα. Πάντως, οι παίχτες του Πάοκ όσο και οι παράγοντες δεν διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά θα έλεγα τυπικά. Ο ποδοσφαιρικός πολιτισμός επικρατεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕ Αλεξάνδρεια μπήκε με τον αέρα της ομάδας που έχει γκολ αβάντσο και με σιγουριά περιμένει να περάσει ο χρόνος για να λήξει το παιχνίδι. Ίσως αυτό να ήταν το λάθος της αφού δεν πίεσε ασφυκτικά για να πετύχει το δεύτερο τέρμα και να "καθαρίσει" το ματς και να πάρει τους τρεις βαθμούς. 
Βέβαια είχε μια καλή ευκαιρία να σημειώσει τέρμα αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι. Δείτε το βίντεο:


Ο Πάοκ άρχισε να ξυπνάει στο τελευταίο τέταρτο και φαίνεται ότι τον ευνόησαν οι αλλαγές που έκανε ο προπονητή τους Γ. Σιαφαρίκας καθώς και οι αλλαγές που έκανε ο αντίπαλος προπονητής, ο Κυρ. Καρασσαβίδης και για τις οποίες η εξέδρα διαμαρτυρήθηκε και μετά το ματς στα καφενεία του καταλόγιζαν λάθη τακτικής και εν πολλοίς του καταλόγιζαν την ισοπαλία και την απώλεια των δυο βαθμών. 
Βέβαια οι γκρίνιες μετά τα στραβοπατήματα των ομάδων είναι αναμενόμενες και φυσιολογικές αν μη τι άλλο. Εξ άλλου τί νόημα θα είχε ένα ματς αν δεν ακολουθούσε το καφενείο και η κριτική;



Ο Πάοκ λοιπόν πίεσε και πέτυχε το τέρμα της ισοφάρισης με τον Κίτσα που έγινε ...ήρωας του συνοικισμού. Παίχτες, παράγοντες και όσοι άλλοι μπόρεσαν μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν. Έγιναν ένα κουβάρι και το χάρηκαν που ισοφάρισαν τον μεγάλο αντίπαλο γιατί κακά τα ψέματα όταν ο Πάοκ παίζει με την Αλεξάνδρεια το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι να νικήσουν για να τιμωρήσουν όλους αυτούς που επί χρόνια τους αντιμετωπίζουν όχι ισότιμα. Φυσιολογικά πράγματα αν σκεφτείτε ότι αρκετοί ποδοσφαιρικοί και όχι μόνο αγώνες μετατράπηκαν σε εργαλεία πολιτικής.

Το σφύριγμα της λήξης ήρθε απο τον καλό σε γενικές γραμμές διαιτητή Βρέσκα που έπαιξε ισορροπημένα και δεν αδίκησε καμιά ομάδα. Βέβαια το ότι άκουσε κατά διαστήματα ορισμένες ιαχές αποδοκιμασίας από την εξέδρα θεωρείται φυσιολογικό φαινόμενο των γηπέδων, ελληνικών και ξένων. Δεν είναι το γήπεδο εκκλησία, έτσι δεν είναι;



Και εκεί που θα περίμενε κανείς μόλις ακούστηκε το σφύριγμα της λήξης να αρχίσουν έξαλλοι πανηγυρισμοί από την μεριά του Πάοκ δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Οι αντίπαλοι παίχτες έδιναν χειραψίες (δες βίντεο πάνω) ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί πήγαν στα αποδυτήριά τους.

 

 Οι παίχτες του Πάοκ ασφαλώς χαρούμενοι φώναξαν το όνομα της ομάδας τους και όλα καλά. Ένας παλιός παίχτης της ομάδας, ο Σωτήρης Μπουκλάς πήγε στα αποδυτήρια και είπε το εξής: Μπράβο παιδιά, σήμερα μάς κάνατε περήφανους. Ήταν ίσως η καλύτερη ανταμοιβή τους.

Τώρα τί γίνεται; Τίποτα το εντυπωσιακό βέβαια. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται κανονικά και έχει πολύ δρόμο ακόμα. Στην έκτη αγωνιστική βρίσκεται και αν νομίζει κανείς ότι με μια νίκη ή δυο ή τρεις πήρε το πρωτάθλημα είναι γελασμένος. Πρωταθλητής θα βγει όταν τελειώσει και τυπικά το πρωτάθλημα γι αυτό τα κεφάλια μέσα και κουράγιο σε παίχτες και παράγοντες.

Θα έχουμε τίποτα αλλαγές στον κλάδο των προπονητών; Δε νομίζω ότι απειλείται η θέση του Καρασσαβίδη. Ο πρόεδρος της ΑΕ Αλεξάνδρεια Δημήτρης Σαμαράς δεν έχει αυτή την κουλτούρα να αντικαθιστά τον προπονητή του στην πρώτη στραβή που θα κάνει. Δεν είναι δηλαδή Αρβανιτίδης που μέσα σε δυο βδομάδες είχε αλλάξει τέσσερις προπονητές όταν ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Βέροια.

Οι οπαδοί της ΑΕ Αλεξάνδρεια; Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα τους για να πετύχει τον στόχο της. Είναι έμπειροι και δοκιμασμένοι σε τέτοιες συγκυρίες.
Αυτά και καλή Κυριακή


Φωτογραφικό ρεπορτάζ
































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: