Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια το Κοινωνικό Φαρμακείο και Παντοπωλείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

αρχείο- Μέλη της ΟΜΑΔΑς με τρόφιμα στο κοινωνικό παντοπωλείο
της Αλεξάνδρειας που μάζεψαν από μια δράση τους
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα, εγκρίθηκε την Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου η ένταξη της πράξης "Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία 2014-2020".

Ο φάκελος της πράξης, υποβλήθηκε από.....
το Αυτοτελές τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας τον φετινό Ιούλιο και περιλαμβάνει την οργάνωση και τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε νέο κτίριο στην πόλη της Αλεξάνδρειας, που θα διασφαλίζει την τροφοδοσία μία φορά το μήνα, διακοσίων (200) οικογενειών με βασικά αγαθά, όπως: τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη ατομικής υγιεινής, βιβλία, παιχνίδια, είδη ένδυσης και υπόδησης. 

Παράλληλα, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Η δομή αυτή θα παρέχει σε τριακόσιους (300) ωφελούμενους κάθε μήνα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Ωφελούμενοι και των δύο δομών είναι άτομα σε κατάσταση φτώχειας ή που απειλούνται από φτώχεια, ενώ η διάρκεια της χρηματοδότησης ανέρχεται σε τρία (3) χρόνια, με έναρξη λειτουργίας την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Αμφότερες οι δομές θα διοργανώνουν δράσεις δικτύωσης κοινωνικού χαρακτήρα με σκοπό την κινητοποίηση του κοινού και τοπικών συλλόγων για την εξασφάλιση ειδών προς διανομή, όπως και συνεργασίες με εταιρίες φαρμακευτικών και άλλων ειδών για την χορηγία ποσοτήτων φαρμάκων και ειδών παντοπωλείου.

Και οι δύο δομές θα έχουν ηλεκτρονική διαχείριση, σύμφωνα με τα απαιτούμενα της πράξης και θα στελεχωθούν με προσωπικό που θα προσληφθεί μέσω σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου, των παρακάτω ειδικοτήτων:
  • ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών ή ΠΕ Διοικητικού
  • ΠΕ Φαρμακοποιού
  • ΔΕ Βοηθού Φαρμακείου
  • ΔΕ Διοικητικού
Η χρηματοδότηση της πράξης ανέρχεται στις 234.000 ευρώ και προέρχεται εξ ολοκλήρου από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: