Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Εκλογές ΕΠΣ Ημααθίας και στο ...βάθος Μουρτζίλας- Θα κάνει την έκπληξη ή όχι;


Σουροβίκης Στέργιος
Φωτιάδης Βασίλης
Σε πορεία κλιμάκωσης βρίσκεται η εκλογική σύγκρουση στην ΕΠΣ Ημαθίας με τις δυο αντιμαχόμενες παρατάξεις να βρίσκονται σε αγώνα δρόμου μετερχόμενοι κάθε μέσου ώστε να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν περισσότερες εξουσιοδοτήσεις και κατά συνέπεια την διοίκηση της Ένωσης.
Η πλευρά Καραμελίδη ως γνωστόν θα....
έχει ηγέτη τον γνωστό δικηγόρο Σουροβίκη που έχει θητεία παράγοντα στο χωριό του, την Θύελλα Σταυρού και παράλληλα έχει αναλάβει νομικός υποστηρικτής του Καραμελίδη στην δικαστική εμπλοκή που αντιμετωπίζει μετά την παραπομπή του με κακουργηματικές κατηγορίες μετά την ενασχόλησή του με τα της ΕΠΟ.
Η έτερη παράταξη έχει ως ηγέτη τον παλιό παράγοντα της ΑΕΠ Βέροιας Φωτιάδη και ως στενοί του συνεργάτες εμφανίζονται οι πρώην παράγοντες με μακρά θητεία στο χώρο όπως ο Αρ. Ματσούκας από την Αγκαθιά.
Οι δυο παρατάξεις περιφέρονται στην Ημαθία και συναντώνται με τους διοικούντες των ομάδων και ένα από τα επιχείρηματα που αρθρώνουν είναι ότι στηρίζονται μετά πάθους από τους δυο μεγάλους αντιπάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο μεν πρώτος φέρεται να στηρίζεται από το σύστημα Μαρινάκη και ο δεύτερος από το σύστημα Μελισσανίδη.
Ουσιαστικά λοιπόν έχουμε μια αντιπαράθεση των δυο αυτών συστημάτων και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό επαναλαμβάνεται το σκηνικό που είχαμε προ δεκαπενταετίας όταν είχαν συγκρουστεί τότε τα συστήματα Μητρόπουλου – Γκαγκάτση και είχε επικρατήσει ο Καραμελίδης πανηγυρικά παρά την προσπάθεια που είχε καταβάλει ο τότε υποψήφιος πρόεδρος Νίκος Χρυσάνης.
Μουρτζίλας Γιάννης
Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να σπάσει αυτό το δίπολο αν και εφόσον προκύψει και τρίτη υποψηφιότητα που να μπορεί αφενός να συσπειρώσει ικανό αριθμό παραγόντων που έχουν απεύθυνση στις ομάδες της ΕΠΣ Ημαθίας. Μια τέτοια υποψηφιότητα που το όνομά του ακούστηκε είναι του γιατρού Γιάννη Μουρτζίλα που έχει θητεία στα της ΕΠΣ Ημαθίας και βέβαια είναι καταξιωμένος στην κοινωνία της Ημαθίας κοινωνικά και επαγγελματικά.
Ο Γ. Μουρτζίλας παρακινείται από τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη που και αυτός με την σειρά του θέλει να παίξει ρόλο στην κεντρική ποδοσφαιρική σκηνή και θεωρεί ότι αυτό το πρόσωπο πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ηγηθεί και να νικήσει αν και εφόσον συντρέξουν κάποιες συγκυρίες. Το σενάριο αυτό είναι προφανές ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες αλλά οι πληροφορίες λένε ότι δουλεύεται για να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: