Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η μαύρη γάτα, τα γατάκια και η φωτιά στον ΣΜΑ - Ή πως γίνεσαι "δαιμόνιος" σε ένα μήνα

Κοιτάξτε τί έγινε χτες το απόγευμα και βγάλτε συμπέρασμα. 
Το μεσημέρι γύρω στις 4 και κάτι πήγαινα στην Αλεξάνδρεια. Λίγο πριν φτάσω στις "γραμμές" βλέπω το όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης με αναμμένο το φάρο να στρίβει με..... χίλια μόλις περνάει τις σιδηροδρομικές γραμμές και να παίρνει το δρόμο για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. Ήταν φανερό ότι είχε ειδοποιηθεί για φωτιά και έσπευσε ως όφειλε.
Μέχρι να φτάσω στην διάβαση βλέπω το αυτοκίνητο του Γιάννη να έχει ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο για τον ΣΜΑ. 
Ήταν φανερό και στον πιο αδαή ότι μόλις ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία έπεσε τηλέφωνο στον Γιάννη και προφανώς και στα υπόλοιπα σάιτ που καλύπτουν τέτοια και άλλα συναφή γεγονότα όπως τρακαρίσματα, γάμους, χορούς, βαφτίσεις, εγκαίνια, ευχέλαια, τρισάγια κλπ.

Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Είναι ένας ο λόγος. Ότι παρά την συνεχή εγρήγορση των ανθρώπων των σάιτ της Αλεξάνδρειας να βρίσκονται πρώτοι στο γεγονός, να ανεβάζουν πρώτοι το "θέμα" αυτή τη φορά δεν το κατάφεραν, δεν το πέτυχαν.
Γιατί;
Μα γιατί τους πρόλαβε ο φίλος μου ο Σίμος που αν και τραυματίας στο σπίτι του στο Πλατύ ανέβασε στην ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ στις 4:23 το μεσημέρι την είδηση και αμέσως δημιούργησε θέμα συζήτησης.
Με ποιον τρόπο άραγε έμαθε ο Σίμος την πυρκαγιά; Είδε τους καπνούς από το Πλατύ και το σήκωσε; Μήπως υπάρχει ρουφιάνος μέσα στην υπηρεσία και τηλεφωνεί και σε άλλους; Μήπως ήταν κανένας κολλητός του στο χώρο και του το είπε;
Πιθανόν να συνέβη κάτι από τα παραπάνω αλλά μπορεί και όχι. 
Αλήθεια όμως, εσείς που διαβάσατε αυτό το ανούσιο κείμενο βρήκατε κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον εκτός από το παραπολιτικό και κουτσομπολίστικο χαρακτήρα του;

Θα έλεγα το εξής. Το κυνήγι της πρωτιάς όταν δεν συνοδεύεται με κείμενο που να εμπεριέχει άποψη και αξιολόγηση κατά την άποψή μου δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια φούσκα που φουσκώνει και φουσκώνει και κάποια στιγμή θα σκάσει. Το κυνήγι της πρωτιάς και του εντυπωσιασμού είναι αν μη τι άλλο θελκτικό για τους πρωτάρηδες του χώρου και τους ανθρώπους της δημοσιογραφίας που στερούνται επιπέδου και κουλτούρας και για τον λόγο αυτό αναπαράγουν φωτογραφίες και δεν τολμούν να γράψουν ένα κείμενο διότι απλά δεν μπορούν, δεν έχουν την δυνατότητα.

Και εκεί που επαίρονται όλοι αυτοί που δεν είναι τίποτα άλλο από αδειανά πουκάμισα για τις πρωτιές τους είδαν τον Σίμο Τάμογλου που είναι τραυματίας και ακινητοποιημένος στο σπίτι του στο Πλατύ να τους τρώει την πρωτιά και να στραπατσάρει την ...φήμη τους.
Είπαμε όμως, άλλο πράγμα η γάτα και άλλο τα γατάκια και πολύ περισσότερο όταν η γάτα είναι μαύρη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: